fbpx
spot_img

Skindred, Škrtice, Kralj Čačka na Arsenalu 07!

Britanski metal-hiphop-pankeri Skindred i bend frontmena Zorana Kostića-Caneta Škrtice nastupiće 24. juna na Main Stage-u Arsenal Festa 07 u Kragujevcu, dok će iste večeri na Garden Stage-u svirati kultni Kralj Čačka!
“Bili smo svuda po svetu, ali uvek postoje nova mesta koje treba posetiti i publika kojoj treba svirati. Cilj nam je da budemo sve veći i veći. Znamo da na nas gledaju kao na jedan od najboljih bendova uživo…Ovog puta želimo da svi dođu, poslušaju nas i pridruže se žurci“, kaže bubnjar Arya Goggins.
Bend frontmena Bendži Veba (Benji Webbe) poseduje upečatljivu sposobnost da spoji najzaraznije i najteže metal rifove sa najmasnijim hiphop i rege gruvanjem, uz neophodnu dozu elektronike i pop senzibiliteta, što se može čuti i hitovima kakvi su „Rat Race“, „Kill the Power“, „Ninja“ i „Trouble“.
„Škrtice na Arsenalu! Dođite da vidite ono što treba da vidite“, poručuje legendarni frontmen Zoran Kostić-Cane, koji nakon tri pojavljivanja sa Partibrejkersima, sada dolazi 24. juna prvi put na Arsenal sa svojom supergrupom Škrtice, koju čine i gitaristi Vladimir Kolarić-Kole (Veliki prezir) i Boris Mladenović (Jarboli), kao i basista Boško Mijušković i bubnjar Danilo Luković (Straight Mickey and the Boyz).
Kao i na aktuelnom debi albumu „Škrtice“ (2016), bend uživo divlje, srčano i znojavo isporučuje eksplozivnu smesu panka, hard roka, novog talasa, hard kora i eksperimentalne muzike, što Cane sve objašnjava u tri reči: „Jako, snažno, istinito“.
Na Arsenal Festu prvi put nastupa i Kralja Čačka. Srpski Tom Vejts, koji nastupa 24. juna na Garden Stage-u, već deceniju je najbolje čuvana tajna srpske scene. Kralj Čačka je bend gitariste i pevača Nenada Marića koji je konačno nedavno ovekovečio svoj jedinstven spoj buntovničke i sanjarske šansone, bluza i džeza na hvaljenom debi albumu „Zemlja snova“.
Na Arsenal Fest 07 nastupiće i 23. juna Anthrax, Buzzcocks, Elvis Jackson… 23. juna Thievery Corporation, Ana Popović… 24. juna Dub FX, Urban&4, Rambo Amadeus…
U promo periodu komplet ulaznica za sve tri večeri Arsenala 07 košta samo 1.800 dinara, dok je pojedinačna ulaznica 1.000 dinara.
Ulaznice se mogu naći na svim prodajnim mestima Eventima.
Ostala prodajna mesta:
KRAGUJEVAC – Dom omladine, TC Radnički 27.matra 19 I sprat, Dom sindikata   ČAČAK – Neven Tours (Eventim)  KRALJEVO – Caffeteria „Flash back“  KRUŠEVAC – Caffe club „Grizzly“  POŽEGA – Caffe „Burence“  UŽICE – Kuća čaja „ZEN“  ARANDJELOVAC – Caffe „Koje Kude“  ĆUPRIJA – Caffe „Bacardi“  SMEDEREVSKA PALANKA – Punk Rock Caffe
Arsenal se tradicionalno održava u fantastičnim prostorima na otvorenom u „Kneževom arsenalu“, bivšoj fabrici naoružanja iz 19. veka, i u zelenilom bogatoj „Zastavinoj bašti“, kao i u obližnjoj rustičnoj “Čaurnici“.
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.