fbpx
spot_img

Najmlađi Kinezi slave početak godine svinje epizodom crtaća Pepa prase

Kina u utorak slavi početak godine svinje, a za najmlađe će to biti posebna prilika da gledaju novu epizodu popularnog crtaća „Pepa prase“, britanskog animiranog filma za predškolsku decu.

Printscreen YouTube/Peppa Pig - Official Channel
Printscreen YouTube/Peppa Pig – Official Channel

„Pepa prase“ je nedavno bio na meti kritike kineske vlasti i pojedine epizode su bile cenzurisane na nekim internet platformama.

Serija je toliko popularna u Kini da se prodaju odeća, šolje i satovi sa likom simpatične prasice i njene družine. Poslednjih nedelja su prodavnice posebno snabdevene plišanim igračkama kao i kolačima s njenim likom.

Epizoda „Pepa prase slavi kinesku Novu godinu“ biće emitovana za vreme raspusta i tokom obeležavanja Nove godine.

Vlasti su stavile na spisak filmova tokom raspusta i tu epizodu iako su ranije kritikovale „pervertni komercijalni uticaj“ Pepe. Posle tih kritika, popularna kineska platforma Dujin skinula je sa spiska emitovanja nekoliko hiljada kratkih epizoda crtanog filma.

„Pepa Prase“ (Peppa Pig) je britanska dečja animirana televizijska serija, koja je premijerno prikazana 31. maja 2004. godine. Serija je emitovana u više od 180 država.

U seriji se opisuju avanture ženskog praseta po imenu Pepa, njenog mlađeg brata Džordža, njene porodice i prijatelja. Pepa obožava da se igra, ali i da skakuće po blatnjavim baricama.

Svaka avantura srećno se završava uz glasan smeh. Epizode predstavljaju svakodnevne aktivnosti kao što su odlazak na igralište, plivanje, ili posete baki i deki.

Izvor: b92.net

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.