fbpx
spot_img

Povratak na šljaku: Monte Karlo, Madrid, Rim, Rolan Garos

Foto: AP
Foto: AP

Nakon osvajanja Australijen Opena i prva dva Mastersa u sezoni (Indijen Vels i Majami), Nole je pun samopouzdanja doputovao na evropski kontinent gde ga tokom naredna dva meseca očekuju četiri turnira na šljaci.

Najbolji teniser sveta će najpre od 12. do 19. aprila braniti polufinale i 360 ATP poena na Masters turniru u Monte Karlu (poraz 2014. od Federera rezultatom 5:7, 2:6).

Dve nedelje nakon turnira u Monaku Novak će učestvovati na „Mutua Madrid Open“-u u prestonici Španije (3. – 10. maj). Prošle godine srpski teniser je bio prinuđen da se povuče sa turnira u Madridu zbog povrede desne ruke.

Poslednju pripremu pred drugi gren slem sezone Novak će imati na još jednom Masters turniru, koji će se od 10. do 17. maja odigrati u Rimu. Pre dvanaest meseci Novak je trijumfovao na „Internazionali BNL d’Italia“ pobedom u finalu nad Rafaelom Nadalom rezultatom 4:6, 6:3, 6:3. Prema tome, najbolji teniser sveta će u „večnom gradu“ braniti maksimalnih 1000 poena.

Jedini gren slem turnir koji nije osvojio u karijeri, Rolan Garos, održaće se u Parizu od 24. maja do 7. juna. Nole je u glavnom gradu Francuske učestvovao deset puta do sada, a prošle godine je poražen u finalnom meču od Rafaela Nadala posle četiri odigrana seta – 6:3, 5:7, 2:6, 4:6 (braniće 1200 poena).

Izvor: novakdjokovic.com

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.