20. Novembra 2019. | 03:05
Početna / Pozorište / 47. FEST 2019: Bez zaštite – najava festivala i preporuka filmova

47. FEST 2019: Bez zaštite – najava festivala i preporuka filmova

Beogradski filmski festival, FEST 2019 biće održan od 22. februara do 3. marta. Vizuelni identitet i slogan ovogodišnjeg festivala – Bez zaštite, posvećeni su našem velikom umetniku, Dušanu Makavejevu kome će posthumno biti dodeljen Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti. Biće prikazano ukupno 125 premijernih filmova u 11 programskih celina. Za kvalitet filmova pobrinuo se umetnički direktor Jugoslav Pantelić.Festival će otvoriti film Miljenica Jorgosa Lantimosa, premijerno prikazanog u Veneciji, i nominovanog za 10 Oskara, dok će na zatvaranju biti prikazan film Oni (Loro) Paola Sorentina. Sava centar će kao i ranijih godina mesto za FEST gala, revijalne filmove i Oskarovce, dok je Kombank dvorana mesto budućnosti FEST-a koja je već počela pre četiri godine uvođenjem takmičarskog programa.
Nagrada Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti biće posthumno dodeljen Dušanu Makavejevu, dok će Beogradski pobednik za dosadašnje stvaralaštvo biti uručen Rejfu Fajnsu, koji će sa ekipom filma Bela vranatakođe biti gost festivala. Pored zvaničnih nagrada žirija, biće dodeljena nagrada Nebojša Đukelić za najbolji film regiona, Politikina nagrada Milutin Čolić, nagrada FIPRESCI žirija i nagrada FEDEORA žirija.   

Ovogodišnje izdanje Festa nudi reprezentativan presek filmova koji su obeležili proteklu produkcionu sezonu, kao i onih koji će tokom naredne biti česti učesnici uglednih festivala, a mnogima od njih predviđam i dug i uspešan bioskopski život. U dva takmičarska programa Festa, Glavnom i Srpski film (Srbija i prijatelji), pred publikom će se naći odabrani naslovi koji, svaki na svoj način, predstavljaju autorski okršaj sa aktuelnom stvarnošću ili stvarnošću koju odavno nazivamo prošlošću, no tu su i imaginarni svetovi čije je uporište u realnosti opipljivije od ovog papira ili ekrana na kome upravo čitate tekst. Više nego primetna zastupljenost filmova takozvanih malih kinematografija ili znatnog broja žena reditelja u programu Festa (22 filma s programa 47. Festa režirale su žene) nije stvar „selektorske korektnosti”, već kvaliteta autorskog izraza koji treba da prepozna i publika. Od Kusturice i Trapera do Labakijeve i Ortege u Glavnom programu i od Markovića i Radovanovića do Jelčića i Terzića u programu Srpski film (Srbija i prijatelji), pred vama su filmovi na koje treba obratiti posebnu pažnju.
Ove godine program Srpski film (Srbija i prijatelji) integrisao je i izabrane filmove koji predstavljaju srpske manjinske koprodukcije. Cilj te odluke jeste da se kvalitativno poveća konkurentnost pri selektovanju filmova za taj program i podigne svest o značaju manjinskih koprodukcija koje nas već godinama uspešno predstavljaju na najuglednijim svetskim festivalima, a i van njih. U ovom izdanju Festa, u okviru nacionalnog filmskog programa, videćemo srpske koprodukcije s Nemačkom, Poljskom, Slovenijom i Hrvatskom i Crnom Gorom. 
Jugoslav Pantelić

Jugoslav Pantelić, umetnički direktor festivala

Karte za festivalU subotu, 9. februara, počeće prodaja karata za 47. FEST. Cene se kreću od 250 dinara do 400 dinara, sem za svečano otvaranje i zatvaranje (500 din). Karte za projekcije u Sava centru, Kombank dvorani i Domu omladine mogu se nabaviti i online, putem Ticket vision-a (bivši Eventim) preko sajta www.tickets.rs, kao i na svim Ticket vision prodajnim mestima. Pojedinačne ulaznice kupljene preko Ticket vision-a, za projekcije u Sava centru i Kombank dvorani, su skuplje za 40 dinara. U prvih sedam dana prodaje, na komplete karata po terminskim linijama u svim dvoranama odobrava se 10% popusta (na primer, svi filmovi u Sava centru od 19h čine komplet).

Po prvi put na 47. FEST-u biće moguće i online kreiranje sopstvenog kompleta karata po izboru (preko Ticket visiona). Komplet čini bilo kojih deset karata za projekcije u Sava centru, Kombank dvorani i Domu omladine. Moguće je kombinovati dvorane i projekcije, na primer dve karte za isti film u Sava centru, plus tri pojedinačne karte za tri različita filma u Kombank dvorani, plus pet karata za isti film u Domu omladine. Ovi personalizovani kompleti mogu se kupiti isključivo online, i za njih takođe važi 10% popusta u toku prvih sedam dana prodaje.

Takmičarski program: GLAVNI TAKMIČARSKI i SRPSKI FILM (Srbija i prijatelji)
Revijalni program:  Glavni van konkurencije, FEST 47, FEST 47 Gala, Fokus Evropa, FEST predstavlja, Dokufest, FEST za mlade, Specijalne projekcije i FEST Klasik

U glavnom programu van konkurencije naći će se najpopularniji filmovi svetske produkcije iz prošle godine. FEST 47 pred publiku izlazi s filmovima koji će zadovoljiti najrazličitije ukuse ljubitelja sedme umetnosti – od sentimentalno surovog Hladnog rata Pavela Pavlikovskog, preko uznemirujućeg, i za mlađu publiku nepreporučljivog, najnovijeg učinka Larsa fon Trira, do otrežnjujućeg antiratnog filma karijere Gijoma Niklua Granice sveta. Kusturica će predstaviti svoj novi film o Hose Muhiki, Pepe, jedan uzvišen život, a na programu će se naći najpopularniji filmovi svetske produkcije iz prošle godine poput Vice, Green book, The Wife, If Beale street could talk, Love Simon, Boy erased, Welcome to Marwen, Stan & Ollie, Under the silver lake, ali i novi filmovi dobro poznatih reditelja kao što su Paolo Sorentino, Luka Gvadanjino, Gas van Sant, Mateo Garone, Ksavijer Dolan, Piter Bogdanovič… U FEST-u za mlade biće prikazan i japanski animirani film Mirai nominovan za Oskara, dok će se u programu Dokufest naći filmovi o Vitni Hjuston, Basteru Kitonu i Robertu Mičamu. 47. izdanje FEST-a nudi i filmove čije autore i glumce tek treba da otkrijete. FEST će u program takođe uvrstiti i tri kratka filma mladih autora – Strano telo Dušana Zorića, prikazan u Veneciji, Šafarikova 19 Lane Pavkov, i Mališan Danila Bećkovića.

Gosti festivala
 biće ekipe filmova Crni anđeo, Posledice, Momci, Zavod, Brushalter, Divlji, Granice sveta, kao i filmova iz regiona Između dana i noći, Poslednji Srbin u Hrvatskoj, F20, Osmi povjerenik, Izbrisana, Sam samcat, Alexi, Skupaj… Film Bela vrana pored reditelja Rejfa Fajnsa promovisaće i svetski poznata glumica Adel Eksarčopulos. Ona se proslavila ulogom u filmu Plavo je najtoplija boja za koji je osvojila Zlatnu palmu – prvi put u istoriji Kanskog festivala žiri je odlučio da Palmu osim reditelju dodeli i dvema glavnim glumicama.

Ovogodišnji Glavni takmičarski program nudi 14 brižljivo odabranih filmova iz Velike Britanije, Francuske, Libana, Argentine, Irana, Australije, SAD, Hrvatske, Azerbejdžana, Slovenije, Rusije. Žiri u sastavu Goran Bogdan(predsednik), Bojan Vuletić, Milena Zupančič, Ioana Uricaru i Nada Šargin odlučivaće o nagradama u kategorijama: najbolji film, najbolji scenario, najbolja režija, najbolja muška uloga, najbolja ženska uloga, najbolji debi i nagrada žirija. Najbolji film poneće nagradu Beogradski Pobednik.
Glavni takmičarski program čine filmovi o kojima se ovih dana mnogo govori, a koji su odabrani mnogo pre nego što su ušli u trku za nagrade raznih akademija, udruženja i festivala.

Ove godine takmičarski program Srpski film (Srbija i prijatelji) integrisao je i izabrane filmove koji predstavljaju srpske manjinske koprodukcije. Cilj te odluke jeste da se kvalitativno poveća konkurentnost pri selektovanju filmova za taj program i podigne svest o značaju manjinskih koprodukcija koje nas već godinama uspešno predstavljaju na najuglednijim svetskim festivalima, a i van njih. U ovom izdanju FEST-a, u okviru nacionalnog filmskog programa, videćemo srpske koprodukcije s Nemačkom, Poljskom, Slovenijom, Crnom Gorom i Hrvatskom.
13 filmova biće u konkurenciji za jednu od nagrada: najbolji film, najbolji scenario, najbolja režija, najbolja muška uloga, najbolja ženska uloga, najbolji debi i nagrada žirija. Najbolji film poneće nagradu Beogradski Pobednik, a o dobitnicima će odlučivati žiri u sastavu Wang Yao (predsednik), Lazar Bodroža, Daniel Rafaelić, Milan Marić, i Albert Wiederspiel.

Kompletan program filmova (prema datumu, filmu, mestu projekcije ili prema programskoj celini) možete pogledati ovde.

PREPORUKA 8 PREMIJERNIH DOMAĆIH FILMOVA (Srbija i prijatelji)
DELIRIJUM TREMENS

DELIRIUM TREMENS, 112‘  Srbija 2019
Režija: Goran Marković
Scenario: Goran Marković
Uloge: Tihomir Stanić, Gorica Popović, Anita Mančić, Dragan Petrović, Igor Đorđević, Bereda Rešit, Milica Zarić, Nada Šargin, Svetozar Cvetković, Miodrag Krstović, Maša Dakić

28. Feb | 19:30 | 400 RSD  I  KOMBANK Dvorana
01. Mar | 12:00 | 300 RSD  I  KOMBANK Dvorana
01. Mar | 22:00 | 350 RSD  I  Cinegrand, Capitol park Rakovica
02. Mar | 17:00 | 250 RSD  I  Centar za kulturu Vlada Divljan
03. Mar | 16:30 | 300 RSD  I  Art bioskop Kolarac

Priča prati poznatog glumca Dagija, koji se iznenada razboli i u bolnici, uz pomoć psihodrame, kreće u potragu za sopstvenim identitetom.

PIJAVICE

LEECHES, 90’ Srbija 2019
Režija: Dragan Marinković
Scenario: David Albahari, Dragan Marinković, Dušan Spasojević 
Uloge: Lazar Ristovski, Nikola Đuričko, Iva Mihalić, Marijana Jaković, Toni Mihajlovski

28. Feb | 22:00 | 400 RSD  I  KOMBANK Dvorana

01. Mar | 14:30 | 300 RSD  I  KOMBANK Dvorana
02. Mar | 17:30 | 400 RSD  I  Cineplexx UŠĆE Shopping Center

Pisac Petar Mirić, u vreme velike društvene i političke krize u Srbiji predstavlja stavove koji stvaraju konflikte sa vodećim političkim režimom. Bliski susret sa Državnom službom za bezbednost pretvara mu život u paranoju i potragom za istinom.

ŠAVOVI

STITCHES, 97’ Srbija, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, 2019

Režija: Miroslav Terzić
Scenario: Elma Tataragić 
Uloge: Snežana Bogdanović, Marko Baćević, Jovana Stojiljković, Vesna Trivalić, Dragana Varagić, Pavle Čemerikić

01. Mar | 19:30 | 400 RSD  I  KOMBANK Dvorana
02. Mar | 12:00 | 300 RSD  I  KOMBANK Dvorana
02. Mar | 18:30 | 300 RSD  I  Art bioskop Kolarac
03. Mar | 19:00 | 400 RSD  I  Bioskop Fontana

Šavovi, priča sa elementima trilera i melodrame, bavi se temom novorođenih beba nestalih iz bolnica koje su godinama, a po svedočenjima stotina roditelja, proglašavane umrlim, a zapravo prodavane na usvajanje. Scenario je inspirisan svedočanstvom krojačice iz Beograda, koja već skoro dve decenije traga za svojim „umrlim sinom”. Ona se bori protiv bolničke administracije i lekara, policije, sudova i opštinskih funkcionera kako bi dobila ispravnu umrlicu koja bi pružila dokaz gde joj je dete sahranjeno. Nepunih dvadeset godina kasnije, ona veruje da je pronašla svog sina u naselju u predgrađu Beograda.
IZ LJUBAVI
FROM LOVE, 101’ Poljska, Srbija, Hrvatska, 2019

 
Režija: Nenad Miković
Scenario: Nenad Miković 
Uloge: Igor Đorđević, Sonja Kolačarić, Miodrag Krstović, Hana Selimović, Boris Komnenić, Rafal Mackowiak, Mariola Fotez, Gordana Đurđević

24. Feb | 20:00 | 400 RSD  I  Dom Omladine
25. Feb | 12:00 | 350 RSD  I  Dom Omladine
28. Feb | 12:30 | 300 RSD  I  Jugoslovenska kinoteka

Iz ljubavi… Nastaje mržnja… Iz koje ljubavi? Ljubavi prema nekoj osobi, ili prema sebi? Igor kreće na katarzično putovanje kako bi pronašao svoju verenicu Marijanu, koja je nestala nedelju dana pre njihovog venčanja. Kada se par konačno susretne, među nesuđenim supružnicima nastaje prava drama.

SAM SAMCAT

ALL ALONE, 88’ Hrvatska, Holandija, Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina 2018
Režija: Bobo Jelčić
Scenario: Bobo Jelčić
Uloge: Rakan Rushaidat, Miki Manojlović, Snježana Sinovčić Šiškov, Lea Breyer, Vanesa Glođo, Krešimir Mikić, Dean Krivačić, Marko Makovičić, Jagoda Kralj Novak, Izudin Bajrović
02. Mar | 17:00 | 400 RSD  I  KOMBANK Dvorana
02. Mar | 10:00 | 250 RSD  I  KOMBANK Dvorana
02. Mar | 18:00 | 400 RSD  I  Cineplexx UŠĆE Shopping Center

Marko, razvedeni otac, gotovo nikada nije sam. Okružen je porodicom, prijateljima, društvom iz kraja, ali najmanje kontakta ima s osobom koju najviše voli – sa svojom kćerkom, što ga dovodi u stanje očajanja. Kćerka živi s majkom, i kada Marko pokrene postupak da mu se odobre češće posete detetu, ulazi u kafkijanski svet nefunkcionalne socijalne službe. Njegova snažna očinska ljubav je istovremeno izvor njegove patnje i njegove najveće radosti.

IZMEĐU DANA I NOĆI

NEVERENDING PAST, Crna Gora, Srbija / 2018

Režija: Andro Martinović
Scenario: Andro Martinović
Uloge: Lazar Ristovski, Tihomir Stanić, Srđan Grahovac, Marko Baćović, Jovan Krivokapić

28. Feb | 20:00 | 400 RSD  I  Dom omladine
01. Mar | 12:30 | 350 RSD  I  Dom omladine
02. Mar | 16:00 | 300 RSD  I  Jugoslovenska kinoteka
03. Mar | 19:30 | 300 RSD  I  Centar za kulturu Vlada Divljan

Tri priče o ocu i sinu u tri vremenska razdoblja: kraj Drugog svjetskog rata, vrijeme pada Berlinskog zida i nakon raspada Jugoslavije. U svakoj od priča, otac i sin će se naći u osobenim, graničnim situacijama, u kojima dolazi do preispitivanja vlastite egzistencije. Odluke koje će morati da donesu, promijeniće njihove živote zauvijek.

SLUČAJ MAKAVEJEV ILI PROCES U BIOSKOPSKOJ SALI

THE MAKAVEJEV CASE OR TRIAL IN A MOVIE THEATER, 74’ Srbija, 2019

Režija: Goran Radovanović
Scenario: Goran Radovanović 
Uloge: Milena Dravić, Svetozar Cvetković, Slobodan Miletić, Ilija Bašić, Petar Volk, Andrej Popović, Branislav Dimitrijević  

25. Feb | 19:30 | 400 RSD  I  KOMBANK Dvorana
26. Feb | 12:00 | 300 RSD  I  KOMBANK Dvorana
26. Feb | 16:30 | 300 RSD  I  Art bioskop Kolarac
27. Feb | 17:00 | 300 RSD  I  Jugoslovenska kinoteka

Film istražuje poziciju umetnika u socijalističkoj Jugoslaviji i usredsredjuje se na političku i društvenu klimu u kojoj je sa javnih govornica i pod pokroviteljstvom Komunističke partije osuđivan film Misterije organizma.

PSI UMIRU SAMI

DOGS DIE ALONE, 88’ Srbija 2018

Režija: Nikola Petrović
Scenario: Nikola Petrović 
Uloge: Srđan Petrović, Dragan Vujić Vujke, Draginja Mileusnić, Mina Obradović, Srđan Todorović, Miloš Timotijević, Nikola Šurbanović, Jovan Jelisavčić, Andrej Šepetkovski

27. Feb | 22:00 | 400 RSD  I  KOMBANK Dvorana
28. Feb | 14:30 | 300 RSD  I  KOMBANK Dvorana
01. Mar | 15:00 | 300 RSD  I  Bioskop Fontana

Viktor (Srđan Petrović) je bivši programer, koji napušta haotični život prestonice i vraća se u porodičnu kuću na Tari. Društvo mu pravi njegov najbolji prijatelj, pas Ares. Neplanirano Viktor u svoju kuću prima Milicu (Draginja Mileusnić), koja je privremeno došla da istražuje ekološke probleme Tare. Milica je distancirana i tajnovita, ali izgleda da se trudi da ne remeti Viktorovu izolaciju i mir. Viktor zatim saznaje da je šef firme za koju je godinama radio u Beogradu ubijen. Inspektor Goran Mirković (Dragan Vujić Vujke) pokušava reši ovo ubistvo kao poslednji slučaj u svojoj karijeri, koji postaje njegov najteži i najveći izazov, i lični i poslovni.

TOP 7 PREPORUKA STRANIH FILMOVA
HLADNI RAT
COLD WAR, 85’ Poljska, Velika Britanija, Francuska, 2018

Režija: Pawel Pawlikowski
Scenario: Pawel Pawlikowski, Janusz Glowacki
Uloge: Joanna Kulig, Tomasz Kot, Borys Szyc, Agata Kulesza, Adam Woronowicz

26. Feb | 19:00 | 400 RSD  I  Sava centar
27. Feb | 19:00 | 300 RSD  I  Cineplexx BIG Beograd
28. Feb | 19:30 | 300 RSD  I  Centar za kulturu Vlada Divljan
01. Mar | 14:30 | 300 RSD  I  Jugoslovenska kinoteka

Film predstavlja strastvenu ljubavnu priču između dvoje ljudi koji se zbog različitog porekla i temperamenta, na prvi pogled čine nespojivi, ali su ipak sudbinski predodređeni jedno za drugo. Sve se dešava u vreme hladnog rata pedesetih godina prošlog veka u Poljskoj, Berlinu, Jugoslaviji i Parizu, i opisuje nemoguću ljubav u nemoguća vremena.

MILJENICA

THE FAVOURITE, 119’ Irska, Velika Britanija, SAD, 2018

Režija: Yorgos Lanthimos
Scenario: Deborah Davis, Tony McNamara
Uloge: Olivia Colman, Rachel Weisz, Emma Stone, Nicholas Hoult, Emma Delves

22. Feb | 19:00 | 500 RSD  I  Sava centar
23. Feb | 16:30 | 300 RSD  I  Cineplexx BIG Beograd
24. Feb | 17:00 | 300 RSD  I  Bioskop Fontana
25. Feb | 19:30 | 300 RSD  I  Cinegrand Capitol park Rakovica

Početkom 18. veka, slabašna kraljica En sedi na engleskom tronu, a njena bliska prijateljica Lejdi Sara vodi zemlju umesto nje. Kada dođe nova sluškinja Ebigejl, njen šarm joj širom otvara vrata na dvoru. Borba za titulu kraljičine miljenice može da počne.

BELA VRANA
THE WHITE CROW, 122’ Velika Britanija, Srbija, Francuska, 2018

Režija: Ralph Fiennes
Scenario: David Hare
Uloge: Oleg Ivenko, Ralph Fiennes, Louis Hofmann, Adèle Exarchopoulos, Sergei Polunin

23. Feb | 19:00 | 400 RSD  I  Sava centar
24. Feb | 18:00 | 400 RSD  I  Cineplexx BIG Beograd
25. Feb | 22:00 | 350 RSD  I  Cinegrand Capitol park Rakovica
26. Feb | 19:00 | 400 RSD  I  Cineplexx Ušće Shopping centar

Rejf Fajns uspeva da dočara sirovu fizičku snagu i briljantnost Rudolfa Nurejeva, čiji je beg na Zapad zapanjio svet u trenutku kada je Hladni rat bio na vrhuncu. Nurejeva igra svetski poznati baletski igrač Oleg Ivenko.

KUĆA KOJU JE DŽEK SAGRADIO (18+)
THE HOUSE THAT JACK BUILT (18+), 155’ Danska, Francuska, Nemačka, Švedska, 2018

Režija: Lars von Trier
Scenario: Lars von Trier 
Uloge: Matt Dillon, Bruno Ganz, Uma Thurman, Siobhan Fallon Hogan, Sofie Gråbøl, Riley Keough

26. Feb | 21:30 | 400 RSD  I  Sava centar
27. Feb | 22:30 | 400 RSD  I  Cineplexx BIG Beograd
01. Mar | 22:00 | 350 RSD  I  Jugoslovenska kinoteka

Priča prati Džeka, izuzetno inteligentnog serijskog ubicu, tokom perioda od dvanaest godina i oslikava ubistva koja su doprinela razvoju njegovog ludila.

O FESTIVALU FEST
Prvi FEST, pod podnaslovom Hrabri novi svet, otvoren je 9. januara 1971. u Domu Sindikata, projekcijom filma Meš Roberta Altmana. Zamišljen kao godišnji presek najboljih filmova sezone, beogradski Međunarodni filmski festival FEST izrastao je u jednu od najznačajnijih filmskih smotri i postao jedan od glavnih događaja u kulturnom životu Beograda, uz koga su odrasle mnoge mlade generacije.

Ono što ga je krasilo svih proteklih godina jeste činjenica da je bio širom otvoren za sve kinematografije sveta, i za sve relevantne autore, ali i filmove koji se neće naći na bioskopskom repertoaru. Kolika je važnost FEST-a ogleda se i u činjenici da je beogradska publika – sa filmovima nekih od najvećih reditelja današnjice kao što su Teo Angelopulos, Bob Rafelson, Volker Šlendorf, Dejvid Kronenberg, Ken Rasel, Vim Venders, Kišlovski, Hercog… imala priliku da se po prvi put sretne upravo na FEST-u.

Već prvi FEST počeo je prilično spektakularno, na njemu su se našli: Odiseja u svemiru Stenlija Kubrika, Goli u sedlu Denisa Hopera, pomenuti Meš Roberta Altmana, filmovi Erika Romera, Luisa Bunjuela, Živojina Pavlovića… Iako mnogi, iz nostalgije ali i s pravom, smatraju prvo izdanje FEST-a neprevaziđenim, istina je da smo i u narednim godinama na FEST-u gledali filmove koji će ostati zabeleženi u istoriji svetske kinematografije. U istoriju festivala upisani su i mnogobrojni veliki svetski glumci i reditelji koji su bili gosti festivala: Marčelo Mastrojani, Harvi Kajtel, Liv Ulman, Bernardo Bertoluči, Sofija Loren, Robert De Niro, Antonioni, Džoni Dep, Miloš Forman, Katrin Danev, Vim Venders, Abaz Kjarostami, Hana Šigula, prethodno pomenuti autori Rafelson, Šlendorf, Rasel… lista je veoma impresivna, časna i duga.
Od svog nastanka FEST je uvek imao glavni i nekoliko pratećih programa, koji su svojim kvalitetom često prevazilazili naziv pratećiPrateće su bile i mnogobrojne publikacije, izložbe, simpozijumi koji su se održavali tokom festivala.
Do sada – FEST je imao oko četiri miliona gledalaca i skoro 4000 značajnih svetskih filmova – koji su na njemu imali jugoslovensku / srpsku a često i regionalnu premijeru.
Iako je prvi FEST održan pre više od 40 godina i ove godine sa istom energijom nastavlja svoj veliki kulturološki i obrazovni zadatak šireći filmske horizonte svim ljubiteljima filmske umetnosti.

Izvor: http://www.fest.rs/

Share on Facebook
Facebook
Novakujem

O autoru: Marko Radojičić 

Marko Radojičić 
Rođen u Čačku 1982. godine. Inženjer telekomunikacionog saobraćaja. Ljubitelj i pratilac kulturnih dešavanja. Pokrenuo blog o kulturi, Belgrade Edt Culture, u cilju njene popularizacije. Svojim pisanjem želi da promoviše književnost, pozorište, film, izložbe, muziku i igru. Živi i radi u Beogradu. Član UNS-a i međunarodnog udruženja novinara (International Federation of Journalists)