fbpx
spot_img

Čudesan preokret Noleta za plasman u finale Dohe!

Fotografija: AFP / Getty Images

Novak se na neverovatan način približio odbrani titule na „Qatar ExxonMobil Open“-u.

Srpski teniser je u polufinalnom duelu ATP turnira u Dohi imao set zaostatka, a potom spasio pet meč lopti i trijumfovao protiv Španca Fernanda Verdaska rezultatom 2:1, po setovima 4:6, 7:6 (9:7), 6:3.

Ovo je Novakova deveta pobeda nad Verdaskom nakon trinaestog međusobnog susreta koji je trajao dva časa i 22 minuta.

Ofanzivna igra obojice tenisera od prvog poena meča. Prvo rezultatsko otcepljenje načinio je Novak u šestom gemu prvog seta za vođstvo od 4:2. Neočekivani pad u igri srpskog tenisera doneo je Verdasku dva brejka u nastavku i osvajanje prvog seta rezultatom 4:6.

Ni početak drugog seta nije slutio na dobro. Verdasko je vezao i treći brejk u nizu, a potom poveo sa 0:2. Seriju Španca Novak je prekinuo u četvrtom gemu i izjednačio na 2:2. Novak je pri rezultati 4:4 spasio tri brejk lopte Verdaska i set doveo do taj-brejka. Iako je prvi napravio mini brejk, Novak je dopustio raspoloženom španskom teniseru da dođe do četiri set lopte pri vođstvu od 2:6. Branilac titule je na fenomenalan način uspeo da izjednači na 6:6, da bi potom poklonio Verdasku novu meč loptu. Novak je bio briljantan na oba servisa Španca u nastavku, a sledeću set loptu na svoj servis je čvrsto zgrabio i obezbedio igranje odlučujućeg seta.

Srpski teniser je u treći set ušao prepun samopouzdanja. Brejk u petom gemu bio mu je dovoljan da zada konačan udarac odličnom Verdasku i plasira se u novo finale u prestonici Katara.

Statistika: as poeni (3-2), dvostruke servis greške (1-3), direktni poeni (14-28), neiznuđene greške (28-56).

Novak u finalu Dohe čeka pobednika drugog polufinalnog duela u kojem se sastaju prvi i treći nosilac, Endi Marej (Velika Britanija) i Tomaš Berdih (Češka).

Meč odluke na programu je u subotu od 16 časova po srednjeevropskom vremenu.

Izvor: novakdjokovic.com

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.