Pobednik finalnog dela borbe za odlazak u Portugaliju na „Pesmu Evrovizije“, koji je večeras održan u Centru „Sava“ je Sanja ilić i Balkanika sa numerom “Nova deca”.

U svečano finale, to jest na festival „Beovizija 2018“, od 75 pristiglih na konkurs, kvalifikovalo se 17 numera od kojih će samo jednu čuti publika širom Evrope, ali i sveta, u maju, kada se održava 63. „Evrosong“.

Srpskog predstavnika, nakon devet godina, ponovo publika i žiri zajedno biraju srpskog predstavnika na najvećem evropskom muzičkom takmičenju. Odnos glasova publike, koja će glasati putem SMS-a, i žirija bio je 50:50.

Prihod od SMS poruka sa nacionalnog izbora biće preusmeren za Nacionalnu kampanju RTS-a „Rak je izlečiv“, koju su pokrenuli Javni medijski servis Srbije i Ministarstvo zdravlja. Kampanja je posvećena prevenciji i borbi protiv malignih bolesti i trajaće godinu dana.

Voditelji „Beovizije 2018“ su Aleksandar Stojanović, Dragana Kosjerina, Kristina Radenković i Branko Veselinović.

Na 63. „Pesmi Evrovizije“, koja se 8, 10. i 12. maja održava u Lisabonu, glavnom gradu Portugalije, učestvovaće 43 zemlje pod sloganom “All Aboard”.

Izvor: novosti.rs