22. Februara 2019. | 00:39
Početna / Magazin / Da duže traje i jače miriše: Trikovi sa parfemom koje morate znati

Da duže traje i jače miriše: Trikovi sa parfemom koje morate znati

Sve što treba da znate o izboru, razlikama, načinu nanošenja i čuvanja parfema.

foto: shutterstockFOTO: SHUTTERSTOCK

Pronalaženje kolonjske vode za koju ćete vi i vaša okolina misliti da dobro miriše, zahteva malo više napora nego što se to uglavnom misli. Ukoliko tražite miris koji će nadograditi vašu pojavu i koji će duži ostati postojan nudimo vam nekoliko saveta koji bi vam mogli biti od pomoći.

Mirise koje stavljate na sebe svakog dana trebali bi da budu postojaniji, ali i bez abrazivnih elemenata. Prvi korak: morate da znate kakvu vrstu parfema želite da kupite.

Parfemska voda (eau de parfum) je u odnosu na toaletnu vodu (eau de toilette) ima više koncentrata, što znači da je miris generalno snažniji. Prema tvrdnjama neprofitne organizacije Fragrance Foundation, kolonjska voda (eau de cologne) sadrži male koncentracije esencijalnih ulja, tačnije od 2 do 4 procenta. Toaletne vode sa druge strane imaju 4 do 8 procenata, a parfemske vode od 8 do 15 procenata esencijalnih ulja.

I delovi tela na koje se parfem nanosi takođe ima uticaj na dugotrajnost. Stručnjaci preporučuju da miris nanosite na centralni deo tela a ne nasumice po čitavom telu. Grudi i vrat su tačke na koje je najbolje nanositi određeni miris, ali ukoliko preferirate suptilniji pristup, parfem nanesite na predeo svog pupka. Kako vreme prolazi, tako i miris gubi svoj intenzitet a preporuka stručnjaka je da prsnete parfem na sebe tri ili četiri puta, a ukoliko je parfem baš jak onda dva puta.

Mesto gde držite parfem takođe ima uticaj na njegov intenzitet. Iako većina ljudi ovaj tip proizvoda drži u kupatilu, to nije najbolje rešenje jer toplota i vlaga mogu smanijtiti intenzitet samog parfema. Umesto toga, parfem držite na hladnom, suvom mestu gde je temperatura stabilna.

D.R.

Izvor: menshealth.rs

Share on Facebook
Facebook
Novakujem

O autoru: Zoran Todorović

Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.