21. Novembra 2019. | 12:04
Početna / Koncerti / Danica Krstić najavljuje album prvenac koncertom u rodnom Kragujevcu

Danica Krstić najavljuje album prvenac koncertom u rodnom Kragujevcu

 

Na anđeoski glas, lepotu i emociju s kojom Kragujevčanka Danica Krstić (21) izvodi tradicionalnu srpsku muziku niko ne može da ostane ravnodušan. Iako je mlada i tek studira etnomuzikologiju na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, njen glas već se čuva u trajnom arhivu Radio Beograda, a osim srpske, čula ga je i publika u mnogim evropskim gradovima na humanitarnim koncertima u kojima Danica često učestvuje. Koncert će biti specifičan, jer će je pratiti dve akustične gitare i koncertni klavir. Otpevaće pesme iz celog balkanskog područja i doneće nešto novo na našoj muzičkoj sceni.

Ljubitelje muzike Danice Krstić moći će da uživaju u njenom predivnom glasu, u četvrtak, od 20 časova, u svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije. Muzičku pratnju činiće prof. Ivica Đokić – klavir, prof. Milan Marinković – gitara i Saša Nestorović – gitara.

Dancu uskoro očekuje još jedan nastup i to 3. juna. Biće to veliki koncert na glavnom trgu u Kraljevu. Kulturni centar tog grada organizuje “Veče makedonske muzike”, gde će Kragujevčanka božanstvenog glasa imati čast i privilegiju da nastupi pre Vlatka Stefanovskog. Njen program je planiran da traje skoro dva sata.

Koncert u Kragujevcu je i najava izlaska albuma prvenca u izdanju PGP RTS. Album tradicionalne srpske muzike se zove “Pod gorom se šetalo devojče”. Naslovnu numeru prelepoj Kragujevčanki  je poklonio Vlada Panović, šef velikog narodnog orkestra RTS – a. Ostale kompozicije koje će se naći na albumu su stare srpske tradicionalne pesme, sem jedne koja će nam vratiti sećanje na preminulu Lolu Novaković – “Ne donosi bele ruže”.

Uspešan koncert našoj Dani, kao i sve najbolje u nastavku njene karijere žele uredništvo i saradnici portala “Pokazivač”, uz koje je divna Kraguječanka od prvog dana. Hvala Dano i samo napred!

Promocija portala
Prijatelji portala : Danica Krstić i Dečji hor “Amadeus”  Foto: Marko Marković

Danica Krstić   Foto: Marko Marković
Share on Facebook
Facebook
Novakujem

O autoru: Zoran Todorović

Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.