21. Novembra 2019. | 12:02
Početna / Koncerti / Danica Krstić predstavila svoj album prvenac „Pod gorom se šetalo devojče“

Danica Krstić predstavila svoj album prvenac „Pod gorom se šetalo devojče“

Mlada umetnica Danica Krstić je 26.10.2017. u Kamenoj sali Radio Beograda okupljenim novinarima i kolegama predstavila svoj album prvenac pod nazivom „Pod gorom se šetalo devojče“.
O Daničinom vanrednom talentu govorili su njeni saradnici, iskusni muzičari – šef narodnog orkestra RTS-a Vlada Panović, istaknuti solista narodne muzike Merima Njegomir, kao i direktor PGP RTS-a, kompozitor Vladimir Graić.
Svi su složni u tome da je Danica Krstić u današnje vreme retka pojava na kulturnoj sceni Srbije – spoj talenta, rada, mladosti i lepote.
Njen glas budi emocije, a nesvakidašnji muzički izbor ove mlade devojke pruža nadu da će srpska tradicionalna muzika imati predstavnike i u godinama koje dolaze.
Danica je uživo otpevala tri pesme sa albuma: Pod gorom se šetalo devojče – naslovnu numeru, čiji je kompletan autor Vlada Panović, Ne donosi bele ruže i Jesi l’ čuo mili rode.

Sleva: Direktor PGP RTS-a i kompozitor Vladimir Graić, Danica Krstić, istaknuti solista narodne muzike Merima Njegomir i šef narodnog orkestra RTS-a Vlada Panović na promociji u Radio Beogradu

Više fotografija sa promocije možete pogledati OVDE.

Kao posebnu muzičku poslasticu, Krstićeva je sa svojim koleginicama sa Fakulteta muzičkih umetnosti izvela i Tri devojke zbor zborile, tradicionalnu pesmu iz spleta pesama kojim su ove devojke pobedile na festivalu u Rumuniji prošle godine.

Danica je student treće godine Etnomuzikologije, a sa nepune 22 godine iza sebe ima bogatu muzičku karijeru.

Share on Facebook
Facebook
Novakujem

O autoru: Zoran Todorović

Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.