15. Decembra 2018. | 19:52
Početna / Film / Dejan Jelača: Deset godina nade

Dejan Jelača: Deset godina nade

Sledeće nedelje se vraćate u Srbiju i počinjete snimanje desete sezone Vaše autorske emisije “30 MINUTA” . Šta možemo da očekujemo?

Tačno tako. Dolazim sledeće nedelju u moju zemlju i krećem u nove pobede . Već uveliko razmišljam ko bi otvorio novu sezonu. Nimalo mi nije lak zadatak, jer toliko velikana sam ugostio, da više ne znam ko je dostojan njih da mi bude prvi gost u novoj sezoni. Skoro sam 15 godina u Americi ali ne zaboravljam moje korene I moju Srbiju. Moja emisija je jedna od mostova sa mojom zemljom. Jedva čekam da krenem sa snimanjem.

Rekli ste da ste ponosni na nju jer ste uspeli da ugostite kvalitetne ljude koji imaju šta da kažu. Koga još niste ugostili, a želeli biste?

Jedan sam od retkih autora koji je uspeo da ugosti velika imena na našoj javnoj sceni. To su ljudi od kojih sam mnogo naučio. Kada uspete da dovedete imena poput Milene Dravić, Svetlane Bojković, Mire Karanović, Dragana Mićanovića,Miše Janketića, Svetozara Cvetkovića, Radmile Živković…Velikog Nebojše Glogovca , onda morate da budete I više nego ponosni. Verovali ili ne, postoji veliki broj njih koje nisam ugostio, a želja mi je da se nađem preko puta takvih profesionalaca u devetoj sezoni. Spisak je dugačak, ali izdvojio bih neke od naših zaista divnih ličnosti: Emir Kusturica, Mateja Bećković, Miki Manojlović… Možda će gledaoci “30 minuta” videti upravo ove ljude u desetoj sezoni sezoni.

Nedavno ste bili deo kampanje protiv diskriminacije u Njujorku. O čemu se radi?

Učestvujem u kampanji protiv diskriminacije u Njujorku, pod nazivom Shadow/You do have the right NYC (Senka / Imaš pravo). Kampanja je protiv svih oblika diskriminacije. Čast mi je i zadovoljstvo što sam deo ove priče koja edukuje i promoviše tolenarčiju. Inače ne razumem ljude koji ne podnose, mrze i ne prihvataju nekog ko je druge nacionalnosti, boje kože , veroispovesti, seksualne orijentacije. Pošto živim u Njujorku, jednom od najlepših i liberalnijih gradova na svetu, siguran sam da mi je pomogao da i sam budem mnogo tolerantniji i opušteniji. Moramo da hodamo ujedinjeni u različitosti. Ne postoji ispravno i pogrešno, ne postoji način da utičemo na to kako će neko drugi doživeti istu stvar koju gledamo. I u tome je lepota. Iz nekog razloga, različitosti ne raduju ljude. Kao da ih onespokojavaju, unesu nemir i stvaraju sumnju u istinitost sopstvene predstave. Meni je važno kakva si osoba i ništa više…

Završili ste snimanje TV serijeIdeals”. Prvi put u ulozi oca. Kada možemo da očekujemo ovo ostvarenje?

Upravo snimam petu epizodu u Njujorku. Ideals ili Ideali je odlučan scenario sa fenomenalnom glumačkom ekipom. Igram jednu od glavnih uloga i snimamo po lokacijama na Menhetnu i Bronksu. Ugovor mi ne dozvoljava da pričam o temi ali mogu da kažem da igram oca koji je prolazi kroz razne životne situacije i tragedije. Od smrti supruge do ne slaganja sa ćerkom o mnogim pitanjima. Verujem da će mnogi da se prepoznaju u ovoj seriji . Premijera naš očekuje na leto. A već kako čujem očekuje me i snimanje drugog serijala.

 

Share on Facebook
Facebook
Novakujem

O autoru: Zoran Todorović

Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.