23. Maja 2019. | 02:39
Početna / Mesečina / Đorđe Maksimović – Putokaz želja I dio

Đorđe Maksimović – Putokaz želja I dio

Ambijentalna lampa ukrštala je narandžaste tonove sa odbljeskom svjetlosti ekrana, ali sjene u sobi uspješno su skrivale prljavu garderobu i novine razbacane po parketu. Sredina sobe, barem njen osvjetljeni dio, prikazivao je poster dvije nage djevojke koje su klečale jedna nasuprot druge. Zglobovi i gležnjevi bili su im zavezani kožnim kaiševima, ali skupljeni obrazi otkrivali su osmjehnute usne. Poster je uprkos tragovima gužvanja bio dovoljno očuvan, da su se mogle nazrijeti konture tijela na njemu, jedini trag oštećenja bile su rupe na mjestima gdje su trebale biti djevojačke oči.
Ispod postera, pred treperavim ekranom sjedio je Marko. Noge su mu bile opružene, a mišići stomaka čvrsto zategnuti. Lopaticama je pritiskao stolicu, dok je desnom rukom prevlačio kožicu od glave do korjena spolovila. Scene na ekranu smjenjivale su se: prvo su dvojica muškaraca zavezanu djevojku oborili na sto, strgavši joj unihop. Nisu nosili odjeću, osim crnih maski preko lica. Jedan od njih prišao je djevojci iza glave, rukom joj pritisnuvši čeljust. Kada je otvorila usta, gurnuo joj je svoj nabrekli ud unutra i zaječao.
Marko je pratio njihove pokrete. Zjenice su mu se širile kada bi novi odbljesak ekrana prikazao novi kadar. Lijevom rukom je pritiskao prostor između testisa i anusa, dok mu je desna ruka preblijedila od siline kojom je stistkao svoj ud.
Muškarac sa ekrana prstima je otvorio prolaz u vaginu i prodirao unutra žestokim naletima. Marko je gotovo mogao osjetiti slatkasti miris sjemena, pomiješan sa dimom cigarete koja je neprimjećeno dogorjevala u pepeljari. Počeo se tresti i uzdisati, zamišljajući ukus vaginalne tečnosti koja se presijavala kad god bi muškarac izašao iz nje.
Kada su se dvojica muškaraca zamijenili i istovremeno počeli tucati djevojku u usta i vaginu, Marko se nije mogao obuzdati. Zgrčio se i sklopio oči, a sperma je prsnula gore. Ječao je nekoliko trenutaka, osjećajući kako mu se prsti lijepe. Slobodnom rukom je potražio bocu s vodom, ali ga oštar bol probode. Koža koja je razdvajala vrh penisa sa ostakom pukla je, a krv se slivala preko pantalona, sve do potkoljenica. Bio je iznerviran, ali ne i uplašen; nije prvi put da mu se ovo dešava. Iz ladice je izvukao gazu i medicinski alkohol. Stisnuo je zube dok je kapao sastav boce na penis, a onda se omotao.
Još nekoliko minuta je gledao porno film, upijajući ekstazu svježeg orgazma. U glavi mu je pulsiralo i osjećao je žeđ. Disao je plitko, ali je uprkos bolovima osjećao zadovoljstvo.
Kada je osjetio da je ponovo čvrst, ukucao je ime erotskog sajta za ćaskanje u pretraživač, sve vrijeme ostavljajući pornić u pozadini. Djevojčino ječanje polako se pretvaralo u vrištanje, a kada se njen glas postao ispresjecan udarcima, odzvanjali su samo krici.

*

Zraci sunca praćeni vjetrom dočekali su Marka u bašti kafića. Sjeo je za sto na kraju reda, blizu promenade, skriven između stabala čije su se krošnje preko njega nadvijale na ulicu. Pred sobom je držao šolju kafe i tanku knjižicu, korica zaštiženih neprovidnim omotom. Vjetar je postajao jači, pravi sjeverni koji je snažno fijukao, pa je Marko povremeno podizao telefon u visinu očiju, prateći da ga neko ne posmatra. Knjiga koju je držao bila je priručnik o poboljšanju seksualnog zadovoljstva.  Čitao je pažljivo, povremeno se premještajući u stolici, kad god bi osjetio da ga ukrućeni ud steže u pantalonama.
Peckanje u očima i kafa, gotovo skroz hladna, vrati ga u realnost. Miris opranih ulica i jesenjeg lišća koje je padalo po trotoaru, činili su mu nesvakidašnji osjećaj zadovoljstva. Uživanje se pojačalo kada je na šetalištu ugledao djevojku koja mu je koračala u njegovom pravcu. Nosila je uske, svjetle farmerke, ispod kojih se nisu ocrtavale gaćice. Marko se nasmijao jer je pomislio da ne nosi gaćice, a neugodnost u pantalonama opet je rasla. Osjećaj blaženog spokoja je bio sputan divljim nagonom. Nije skidao pogled sa njene smeđe kose koja je dirala ramena i lepršave bluze išarane ljubičastim cvjetovima. Aroma njenog parfema prodirala mu je kroz nozdrve; jak, ugodan miris koji je na njega djelovao kao životinjski mošus.
Pokušao se koncentrisati na čitanje, ali su ga misli vraćale u sobu, u kupatilo, u kadu ispunjenu toplom vodom i sapunicom, u kojoj se, glave naslonjene na jastuk i sa maskom za spavanje na očima opuštao, drkajući. Jagodice prstiju, mekane i smežurane vodom, glatko su klizile preko čvrstog uda, pružajući stimulans mekane vagine koja steže glavić.  Mišići, čvrsti od naprezanja, ali opušteni od kupke doprinjeli su snažnoj eksploziji sperme i Markovom zadovoljstvu.  Sada je zamišljao nepoznatu djevojku koja je zalazila iza ćoška, kako ga uzima u ruke i dovodi do vrhunca.
Odložio je knjigu u džep i nastavio promatranje. Neke prolaznice sakrivale su obline mantilima i dugačkim jaknama. To mu je dalo povoda da razmišlja o njihovim tijelima ispod odjeće i o načinima do kojih bi najlakše došao do njih.Zamišljanje ga je prisjetilo na srednju školu kada je čitave dane provodio u zadnjoj klupi, maštajući o drugaricama i njihovim tek sazrelim tijelima. Pošto je oduvijek bio povučen i tih, držao se po strani, neotkriven u svojim maštanjima. Nikada nije išao tako daleko da neku ženu proba zavesti. Fantazije i onanisanje su mu obično bile dovoljne. Strah od odbijanja je uglavnom bio prejak, a kada nije bio, sublimirao je svoje potrebe. Ponekad bi se javila želja za nasiljem i grubošću prema ženama iz okruženja, ali se uvijek kontrolisao. Seksualne apetite je držao pod kontrolom i u svojoj privatnoj dimenziji.
Sunce se kretalo ka zenitu, a žmarci vrućine pod teškom kožnom jaknom počeše mu smetati. Uzeo je telefon i gledao profile djevojaka na društvenim mrežama za upoznavanje. Zurio je u ekran, kada se pojavi oglas: BIJELA MAGIJA – UDOVICA KOJA POMAŽE MUŠKARCIMA U SEKSU. Gledao je u natpis pred njim – siva slova na tamnozelenoj pozadini, bez fotografija. Takve oglase je često viđao, a prostitutke su često koristile šifre, zbog čega je slutio da se ne radi o magiji kako je pisalo. Uprkos nagonima koji su ga svakodnevno obuzimali, Marko nikada nije želio otići kod prostitutke. Bojao se žena sa prevelikim iskustvom; mislio je da bi se osjećao kao da ga kurva uzima više nego što želi. Ne samo tijelo, već i njegov unutrašnji svijet. Ipak je napravio snimak ekrana i sačuvao broj, osjećajući mješavinu straha i uzbuđenja.

*

Suton je dočekao pred vratima od debele hrastovime, prošaranim intarzijom u obliku lišća. Zidovi starinske kuće bili su izgrađeni od pečene cigle, sa prozorima tamnih okvira čiju su unutrašnjost krasile željezne žaluzine. Koračajući od stana do ulice ispunjene starim baroknim građevinama prisjećao se sna. Sjedio je na stolici, rukama prikovanim za naslonjače. Iz ustiju mu je virila krpa, sa čijih rubova je kapala pljuvačka. Pokušao je vrištati, ali nikakav zvuksem lupanja srca nije se prolomio. Soba u kojoj se nalazio se izokrenula, sa tapiserija su počele izlaziti nage žene. U ruci su držale bičeve i žurile ka njemu. Otimao se, ali tijelo je bilo neposlušno mirno. Konačno je zaječao, a tlo pod njim se otvorilo. Činilo se da pada satima. Strujao je kroz vazduh, a u daljini se čulo dobovanje, slično ratnim bubnjevima. Naga tijela sada su djelovala kao kristalne čestice od kojih je nastala kugla. Pokušao se sjetiti odakle mu je poznata, ali pred očima su mu igrale slike prošlosti i budućnosti, pomiješane u kovitlac bunila u kojem je nemoguće spoznati istinu. Ponovo je pao, a kugla je pala na njega. Krhotine kristala polako su mu penetrirale kožu, meso, a potom oči.
Dok je stajao pred vratima kuće, čiju je adresu dobio nakon što je pozvao udovicu iz oglasa, znoj mu je, pod teretom prisjećanja sna, opet orosio čelo. Odmah po buđenju, pozvao ju je, a četvrt sata nakon poziva obreo se pred njenim vratima.
Kada se vrata odškrinuše, a tama unutrašnjosti propusti svjetlo, sjetio se da mu nije rekla ime.
Narandžasti odsjaj dopirao je iz prostorije na desnoj strani, dalje od stepenica koje su vodile na sprat. Marko je koračao preko mekanog tepiha, udišući miris drveta prosječenog vlagom. Prašina je pod odsjajem vidljivo lebdjela pred njim pokazujući put.
Odgurnuo je vrata, a smrad kuvanog bilja, eteričnih ulja i starosti, zapahnu ga. Iza tamnosmeđeg stola od punog drveta sjedila je žena, ne mlađa od pedeset, obučena u debeli ogrtač, pod kojim se nazirao prsluk. Marko joj nije vidio noge, jer joj je ivica stola dopirala do stomaka. Na glatkoj površini ležale su razbacane hartije, pepeljara puna pikavaca, te gomila biljaka, kao izvađenih iz herbarijuma. Marko je pogledom tražio kristalnu kuglu, ali taj dodatak, koji je željno iščekivao, nije našao. Umjesto toga je ugledao plitku posudu od pečene opeke, prepunu novčića od kojih su mnogi bili prekriveni skorjelim blatom.
Pokazala mu je da sjedne, a on je, drhtavim prstima privukao stolicu, gledajući uljane slike apstraktnih motiva koje su visjele sa zida. Kada je smogao snage, pogledao je ženu u oči; duboke, bezizražajno plave oči, pod kojima su tamna, ispucala koža i tanke usne, gotovo bez boje djelovale nevidljivo.
,,Brzo si stigao, momče.”, otpoče ona, glasom očigledno nagriženim višedecenijskim pušenjem, ,,Kako da te zovem?”
Marko htjede slagati ime, ali shvati da to nije mudro.
,,Možete me zvati Marko. Gospođo…?”
,,Dušanka. Tako me zovi.”, reče odsječno, ,,Došao si jer imaš problema sa ženama. Pošto si mlad momak, pretpostavljam da si dobar dole, ali tvoj problem je što nemaš žene. Je l’ tako?
Marko osjeti rumenilo na obrazima. Prekrstio je ruke i leđima snažno pristinuo naslonjač. Dušanka nije čekala njegov odgovor.
,,To je normalno i u redu. Ali vidiš, Marko, ti imaš tako obično lice pod tom tvojom smeđom kosom. Tako si neprimjetan, rekla bih. A to je uvijek opasno za mlade momke. Da budu neprimjetni. Još je opasnije što sam sigurna da ti u sebi imaš neku vatru koja samo čeka da iskoči van, ali ti ne znaš kako da je oslobodiš, a njen oganj, sve vreliji, izjeda te iznutra.”
,,Sanjao sam kristalnu kuglu kako me probada. Došla mi je u san zajedno sa stvarima koje inače sanjam. Zbog toga sam došao.”
Dušanka se nasmija i pljesnu dlanovima.
,,O, volio bi ti da je to istina. Ali nije baš tako jednostavno. Ti si našao moj broj gdje? U seksi oglasima? I zapamtio si ga? Pozvao i došao? Neko ko to radi ne dolazi kod mene zato što svašta sanja. Ja sanjam često svakakve stvari, ali brzo zaboravim. Ti nisi zaboravio, već si mi pohitao. Želiš da riješim tvoj problem, zar ne?”
,,Hoću da mi pomognete da upoznam ženu, da budem s njom. Ja nisam nikad…”
Kada se ponovo počeo crveniti i meškoljiti u stolici, Dušanka podignu dlan u vis.
,,Dosta. Sve znam. Nisi jedini koji mi dolazi u potrazi za pomoći, ali si poseban.”
,,Kako to mislite?”
,,Osjetila sam tvoju energiju čim si me nazvao.”, reče ona ozbiljno, ,,A pojačavala se svakim korakom. Toliko je jaka, da kada bi je sada otpustila iz tebe, zapalila bih ovu kuću. To je vatrena energija, sputana tvojom mladalačkom nevinošću koja će skoro uvenuti pod naletom plamena.”
,,Izvinite, ali ja ne osjećam ništa, nikakvu energiju. Osjećam porive, jake porive. Želju za ženom, za seksom.”
,,Seks je život, Marko. Ti si na jednoj strani tasa, a taj život na drugoj. Da bi otišao na drugu stranu i nešto dobio, nešto moraš izgubiti. Ekvilibrijum se mora održati. Shvataš li na šta ciljam?”
,,Ne.”
,,Moraš platiti cijenu za to što želiš.”, odsječe ona, ,,Ako hoćeš seks, ako hoćeš život, nekako moraš platiti. Poriv u tvojim gaćama, vatra u tvojim venama može biti utišana na bezbolan način. Daću ti napitak od kojeg će svi nagoni uvenuti, bićeš ispunjen radošću, ali bićeš kao evnuh. Onda ću ti dati drugi napitak, da zaboraviš da si ikada bio ovdje. Da li to želiš?”
Markovo rumenilo jenjavalo je pod uzbuđenošću koja mu je dopirala duboko iz želuca. Nagnuo se na sto i pogledao Dušanku.
,,Želim da mi pomognete da imam ženu. Pravu ženu, ne kurvu.”
,,Zašto ne bi išao kod kurve, ha mladiću?”, upita zadirkujući ga, ,,I bolji od tebe traže usluge prijateljica noći.”
Marko se zamislio. Prstima je tapkao po butinama, zagledan u Dušankine tanke usne.
,,Kurve će mi uzeti svako zadovoljstvo. Neću uživati, samo ću se osjećati ogoljeno. Tu cijenu ne želim plaćati.”
,,Platićeš cijenu svakako!”, presiječe ga ona, ,,Samo na drugačiji način.”
,,Spreman sam!”, podviknu Marko, ,,Ako platim cijenu Vama i dalje sam uspio sam. Vi ste samo posrednik.”
Dušanka mahnu glavom i isceri se.
,,Cijena je visoka, ali tebe ništa neće spriječiti u tome. Ja sam, kao što kažeš, samo posrednik u onome što će se desiti.”
Odmotala je crnu tkaninu sa stola, izvukavši blistavi srebrni nož ispod nje. Zakoračila je ka Marku sa sječivom u ruci, hramljući dok mu je prilazila. Mirno je sjedio kada su ga debeli prsti zgrabili za tjeme. Odsjekla mu je pramen kose. Potom ju je smotala u osušeni list koji je smrdio na hrast, a zatim mu dala drugi, potpuno sparušeni list.
,,Pljuni u njega.”
Marko je posluša bez pogovora.
Dušanka potom oba lista odloži u posudu sa novčićima. Iz rukava je izvukla šibicu, a plamen bljesnu pred njima. Dok je lišće plamtjelo, smrad izgorjelog srebra i ugaslih biljaka nagonili su Marka na povraćanje. Gledao je u vatru bez treptaja, sve dok nije potpuno zgasnula, za sobom ostavljajući sitne tragove pepela.
,,U noći praznog mjeseca, kada te košmari trenu iz sna naći ćeš svoje odgovore., reče Dušanka, gledajući ga u zakrvavljene oči, ,,Nećeš znati šta te goni ka njima, ali ćeš slušati instinkte. Zaboravićeš na mene i na sebe. Od ovoga trenutka, pa sve dok ne ostvariš to po šta si došao, ti si pod kontrolom pravog sebe. Onog sebe koji se upravo probudio.”
Potom mu je pružila posudu od opeke u koju ju je ubacio kovanicu, kao simbol plaćanja usluge, a zatim je žustro izašao van.

*Nastavak sledeće subote u 20:45 h na portalu “Pokazivač”.

Share on Facebook
Facebook
Novakujem

O autoru: Đorđe Maksimović

Đorđe Maksimović
Diplomirani pravnik iz Banja Luke. Od malena zainteresovan za prozu. Na drugoj godini studija počinje pisati krimi i horor priče, od kojih su mnoge nagrađene. Živi na granici mašte i stvarnosti, a njihovo preplitanje oživljava svojim pričama. Do sada su mu radove objavljivali regionalni portali i časopisi: BUKA Magazin, Časopis Kvaka, Zvezdani Kolodvor, Crna Ovca, te mnogi drugi.