20. Jula 2019. | 06:55
Početna / Nastavnici i profesori / Kako se direktor jedne škole obratio roditeljima?

Kako se direktor jedne škole obratio roditeljima?

Dragi roditelji,

Ispit vaše dece će početi uskoro.Znam da ste veoma zabrinuti da li će vaše dete uraditi test dobro.

Ali molim vas da upamtite da je medju ovim učenicima koji rade test jedan umetnik, koji ne treba da razume matematiku…Tu je jedan preduzetnik koji ne mari za istoriju ili englesku književnost… Jedan muzičar, kome ocena iz hemije nije bitna. Tu je i sportista… kome je fizička kondicija važnija od fizike. Ako vaše dete danas dobije vrhunske ocene, to je odlično! Ali ako on ili ona ne dobiju, molim vas nemojte im oduzimati samopouzdanje i dostojanstvo. Kažite im da je u redu, to je samo jedan običan ispit! Oni su stvoreni za mnogo veće stvari u životu.

Kažite im da ih, bez obzira na rezultat, volite i da ih nećete osudjivati.

Molim vas uradite tako. I onda gledajte kako vaša deca osvajaju svet. Jedan ispit ili loša ocena neće oduzeti njihove snove i talenat. I molim vas, nemojte da mislite da su samo doktori i inženjeri… jedini srećni ljudi na ovom svetu.

Share on Facebook
Facebook
Novakujem

O autoru: Humanitarni radio

Humanitarni radio
Humanitarna internet radio stanica, pokrenuta prevashodno da bi zdravoj populaciji stanovništva u Kragujevcu, Srbiji, Evropi i širom sveta, gde se čuje radio, skrenulo pažnju na ljude sa posebnim potrebama i sve ostale kategorije stanovništva sa magrina društva. Naš prevashodni cilj je da pomognemo osobama kojima je pomoć potrebna i naučimo druge, koji mogu, da pomognu onima koji ne mogu.