19. Novembra 2019. | 18:44
Početna / Drugo / Lajflajn Čikago pokrovitelj 15. letnjeg kampa Košnica prijateljstva

Lajflajn Čikago pokrovitelj 15. letnjeg kampa Košnica prijateljstva

Lajflajn Čikago, humanitarna organizacija pod pokroviteljstvom Nj.K.V. Princeze Katarine obezbedila je sredstva za održavanje 15. po redu letnjeg kampa Košnica prijateljstva – za 50 dece sa Kosova i Metohije iz opština Štrpce i Parteš i decu iz socijano ugroženih porodica iz Srbije.

Kamp se održava u dve smene, u periodu od 9. do 22. avgusta ove godine. Vrednost ove donacije veća je od 4.500 evra.

Sportsko – ekološki kamp Košnica prijateljstva održava se u parku prirode “Begečka jama” MZ Begeč, udaljeno 20 km od Novog Sada. Cilj ovog kampa je smanjenje društvene isključenosti posebno osetljive grupe dece i omladine bez roditeljskog i adekvatnog roditeljskog staranja socijalizacijom sa decom iz sličnih institucija kao i sa decom iz lokalne sredine kroz programe sportskog, ekološkog i kulturnog sadržaja.

Danas je za decu sa kampa i njihove pratioce organizovan prevoz do Kraljevskog kompleksa u Beogradu i stručna tura. Deca su imala priliku da obidju Kraljevski i Beli dvor i nakon organizovanog posluženja nastave sa svojim aktivnostima u okolini Novog Sada.

Humanitarna organizacija Lajflajn Čikago srdačno se zahvaljuje svim donatorima koji su omogućili realizaciju ovog projekta: gospodin Frank Skala i gospodja Barbara Skala, Srpski narodni savez iz Pitsburga u Pensilvaniji i Tri-stejt grupi iz Pitsburga.

Share on Facebook
Facebook
Novakujem

O autoru: Zoran Todorović

Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.