17. Novembra 2019. | 21:21
Početna / Mesečina / Lorena Kujek- Carstvo sjena

Lorena Kujek- Carstvo sjena

Voljela sam šumu pored crkve. Rado sam se prepuštala gorostasnosti njenog drveća i upornosti bršljana koji se privukao tik do epicentra. Često sam tamo odlazila, ne planirajući povratak zbilji.
Začudo, jednom sam susrela svoju dušu,a strah me mimoišao. Bilo je fascinantno razgovarati spiritualno, uz omaške onostranog. Grčevito sam pokušavala opipati njenu materiju, no bezuspješno.Nitko nije mogao otkriti enigmu tolike razine tajnovitosti. Vidjela sam sve propuste, zavirujući u kaleidoskop prošlosti. Kako se suočiti sa unutarnjim demonima? Plesali su oko mene, spremajući se za skorašnji odlazak. Znala sam da me nitko ne može otkupiti od ove kobi.
Dogodilo se ono čega sam se najviše pribojavala- postala sam dio njih. Ne vidjeh više lica dragih osoba, doli samo njihove sjenke.

Slijepa i zatočena, lutala sam dimenzijama pada, sanjareći o spasitelju koji nikada neće pristići. Jer, ipak, njegovi vidici prelaze svjetove začaranosti.

 

 

Foto: Nemanja Sekulić
Foto: Nemanja Sekulić
Share on Facebook
Facebook
Novakujem

O autoru: Lorena Kujek

Lorena Kujek
Rođena je 31. 05. 1996., u Osijeku. Bavila se amaterskom glumom i pjevanjem. Završila je opću gimnaziju u Valpovu i pohađala je Pravni fakultet. Odnedavno živi i djeluje u Zagrebu. Postigla je nekoliko uspjeha na pjesničkim natječajima. Pjesme su joj uvrštene u par hrvatskih i međunarodnih zbirki. Ozbiljnim se pisanjem bavi od sedamnaeste godine, kada je započela s proznim tekstovima. Nakon toga se usmjerava na: poeziju, kratke priče, eseje i kritike. Do sada je objavila tri samostalne stihozbirke; naziva- Na krilima snova, Regeneracija neslomljive i Ispod ledene epiderme. U pripremi je i četvrta knjiga- Sunovraćenje. Bila je članica Društva pjesnika Antun Ivanošić- od 2015. do 2018. godine. Primljena je u Hrvatsko književno društvo i Kulturu snova. Osnivačica je Facebook stranice: NA KRILIMA SNOVA, na kojoj ima preko 20 000 čitatelja. Njeni su radovi prožeti mračnom atmosferom, tako da ona promiče gotički stil u stvaralaštvu. Iako poprilično mračna, morbidna i intenzivna; progovara o ljubavi, životu i smrti, na samo sebi svojstven način. Trenutno ju objavljuje osam portala i dvije stranice književnosti. Bazira se na psihološku i socijalnu tematiku.