14. Oktobra 2019. | 05:43
Početna / Magazin / Marko Spirić: “Od suze do osmeha na licu”! Pomozimo porodici Memetović iz Vranja!

Marko Spirić: “Od suze do osmeha na licu”! Pomozimo porodici Memetović iz Vranja!

SVE JE VIŠE ONIH KOJI NISU U MOGUĆNOSTI DA SKLOPE KRAJ SA KRAJEM, A NIJE MALI NI BROJ ONIH KOJI NA POČINAK ODU PRAZNIH STOMAKA.

Da jedna nevolja nikada ne ide sama dokazuje potresna životna priča porodice Memetović iz Vranja.

I sami smo svesni da je  sve više socijalnih slučajeva i da dosta stanovništva živi na rubu gladi u neadekvatnim prostorima, bez redovne i zdrave ishrane, a najviše u svim tim slučajevima ispaštaju deca koja nisu ni za šta kriva.

Život u uslovima nedostojnim čoveka

U sobici od 16 kvadrata živi šestočlana porodica Memetovic. Emrah i njegov brat Orhan koji se pre nekoliko godina ožeinio sa Kristinom sa kojom ima troje dece.

Dva kreveta, a njih šestoro, krov prokišnjava, unutra hladno zbog vlage, bez kupatila i adekvatnih uslova u kojima živi ova porodica.

Orhan i njegova braća i sestre veomar rano, ostali su bez roditelja baš kada im je bila potrebna roditeljska ljubav i ono najbitnije da ih izvedu na pravi put.

Posle smrti roditelja u porodičnoj kući tragično je izgubio život Samir, najstariji brat koji se o njima starao kao roditelj.

Orhan i njegova supruga Kristina nemaju posla, svaki dan odlazi sa svojim bratom Emrahom da privatno rade od jutra do mraka kako bi  deci obezbedili hranu i ono što im je najpotrebnnije.

Čast i poštenje odlikuju porodicu Memetović o kojima i komšiluk ima samo reči hvale. To je vrednost života, sačuvati obraz i imati miran san, a skromnost i vrlina su ono što ih odavnina krasi.

Najstarija ćerka Emina ima samo devet godina, vaspitana i redovan đak u školi, a kod kuće pomaže mami dok sprema ručak, čuvajući brata Zeku koji je skoro napunio tri godine i malu Mukadezu od jedanaest meseci.

Potrebna im je pomoć da imaju neophodne uslove za život i još jednu prostoriju u kojoj će deca imati svoj kutak za učenje i igranje sa svojim vršnjacima.

Ogrev ponestaje, zidovi su sve hladniji, pa su i deca često izložena prehladi. Ali pored toliko briga i svakodnedvnih stresova kako preživeti, u domu porodice Memetović čuje se graja dece, toplina i ljubav koju oni bezuslovno šire, sve to Orhanu daje podstrek da se bori za opstanak i ne odustaje u toj odluci.

 

 

Zahvaljujemo se Ankici Orčić, ženi plemenitog srca koja je poslala garderodu za malu Mukadezu što je na njihovim licima odmah izazvalo osmeh i sreću, ne gubeći nadu za bolje sutra.

Svi ljudi dobre volje pomoć mogu uplatiti : DINARSKI RAČUN  265000000503001267

ili PostNet uputnicom na broj 061-31-36-357 na ime Orhan Memetović

Ukoliko  imate višak garderobe, nepotrenih stvari, sredstva za ličnu higijenu, udžbenike i slikovnice,  kao i hrana koja glavni problem u ovoj tužnoj priči, pošaljite paket na adresu: Orhan Memetovic ulica Nemanjina broj 90, Vranje 17501
Naše malo, nekome znači mnogo, pomozite ljudima kada su u nevolji.
Marko Spirić

 

 

 

 

 

 

 

PRIJATELJI PORTALA POKAZIVAČ

 

VELJKO RAČUNARI 

ul.Nemanjina broj 36 u Vranju

Radno vreme od 9 do 20h

Telefon: 017/405-891 

 

Jedan od najmodernijih salona u Vranju, opremljen za sve vrste frizerskih  uslugaNašim cenjenjim mušterijama smo na usluzi za pravljenje najmodernijih frizurašišanje, farbanje i sve ostalo što poželite sa Vašom kosom.

Frizerski salon NIDŽA M – ulica Vlasinska broj 2 – Vranje 

064/264-9-602

Share on Facebook
Facebook
Novakujem

O autoru: Marko Spirić

Marko Spirić
Rođen 1986. godine. Živi i radi u Vranju. Radijski voditelj, novinar i estradni menadžer. Saradnik portala „Svet plus“ i „Pokazivač“. „Niko ne moze biti nista drugo niti moze dostici nesto drugo,ako najpre ne bude ono sto jeste...Vrlo je važno voleti druge, ali je jednako tako važno pomoći i drugima da nas vole!”