22. Marta 2019. | 23:48
Početna / Otvorena vrata / Međunarodna studentska nedelja u Beogradu – ISWiB 2018

Međunarodna studentska nedelja u Beogradu – ISWiB 2018

Međunarodna studentska nedelja u Beogradu (engl. International Student Week in Belgrade – ISWiB) je studentski festival kulturno – edukativnog karaktera, koji se tradicionalno, od 2006-e, održava u glavnom gradu Srbije. Festival je otvoren za studente iz celog sveta.

 

ISWiB 2018

 

Svake godine ISWiB okupi preko 300 mladih ljudi, iz više od 50 zemalja, uključujući učesnike, moderatore, volontere i članove organizacionog tima. Festival se tradicionalno organizuje od strane organizacije Svetski omladinski talas. Organizacija Svetski omladinski talas je do sada uspešno organizovala 11 ISWiB-a. Ovogodišnja tema festivala je „Preuzmi inicijativu“ sa akcentom na preduzetništvu, a posebno socijalnom preduzetništvu.

 

Ove godine se održava od 15. do 23. jula.

 

Ideja festivala je da približi mlade iz različitih sredina kroz 10 različitih radionica organizovanih tako da svaka radionica pokriva značajno društveno polje u kome živimo. Kroz radionice, blisku kominukaciju i saradnju, interaktivna predavanja i razne otvorene aktivnosti, studenti će biti u mogućnosti da steknu nova praktična saznanja. Pored radionica, studenti učestvuju u najvećim događajima fesitvala kao što su Sajam država i Parada zastava. Na Sajmu država učesnici predstavljaju svoju kulturu kroz tradicionalnu hranu, piće ili nošnju. Parada zastava odigrava se u centru Beograda, kada učesnici šetaju sa zastavama svojih država.

 

ISWiB je platforma za upoznavanje mladih ljudi iz različitih kulturnih sredina. To je mesto gde mladi upoznaju jedni druge, uspostavljaju nova prijateljstva i raspravljaju o gorućim svetskim temama sa različitih tački gledišta.

 

Naš cilj je da uspostavimo međunarodnu saradnju i kontakte stvaranjem zdrave radne sredine i omogućavanje jačanja veze između domaćih i stranih studenata. Promovišući ideju „Građanin Evrope“ i „Građanin sveta“ insistiramo na prihvatanju interkulturalnih i evropskih vrednosti i uzdižemo ih na nivo globanog poštovanja i uzajamnog razumevanja.

 

Više informacija možete pronaći na zvaničnom sajtu festivala: http://iswib.org/index.php, kao i na našim društvenim mrežama Facebook: https://www.facebook.com/iswib/, Instagram: @iswib_, Twitter: @iswib, kao i na mreži VK.

Izvor: najstudent.com

Share on Facebook
Facebook
Novakujem

O autoru: Zoran Todorović

Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.