19. Februara 2019. | 21:42
Početna / Film / Mira Banjac: “Mladi nemaju vremena ni da vode ljubav, nemaju vremena za sebe, ni da se druže”

Mira Banjac: “Mladi nemaju vremena ni da vode ljubav, nemaju vremena za sebe, ni da se druže”

“Ja nikada neću da kažem ‘u moje vreme’. Svako vreme ima svoje estetiku, svoje zahteve, i tako treba da bude. Međutim, u svakom vremenu treba razmišljati o stvarima koje će doći i možda ih nisu naučili kao što nas jesu, a to je – da morate naučiti da radite za druge”

Mira Banjac: "Mladi nemaju vremena ni da vode ljubav, nemaju vremena za sebe, ni da se druže"Foto: Screenshot Youtube

Mira Banjac je, ipak, rekla da je, bez obzira na razočaranja, optimizam pronašla u mladima.

“Ubeđena sam da samo oni mogu da srede neke stvari. Jer ja više u potrošene ljude, potrošena lica, potršene politike, retorike koje su odavno poznate ne verujem. Jer ja sam vremešna žena i saputnik svih mogućih promena i sve je to već meni prepoznatljivo. Jedino verujem da će možda mladi ipak uspeti to negde da kanališu u jedan bogati i pravi život, koji neće biti opterećen samo politikom”, rekla je glumica.

Mira Banjac je na pitanje zašto više nije članica Demokratske stranke rekla da se, bez obzira na tu činjenicu, i dalje oseća kao demokrata iako, kako je dodala, nije član nijedne partije.

“Znate, shvatila sam nešto u celoj ovoj situaciji u kojoj sam se poprilično razočarala i u svoju stranku, i u ljude s druge strane i tako dalje, da, jednostavno, neću više da se trošim za nešto u čemu ne mogu pomoći. Ovo malo zdravlja želim da sačuvam iako ja stalno razmišljam o životu, koji je tu. A život jeste politika. Mi je živimo hteli to ili ne. Ne možeš mimo toga.”

Ona je u završnoj reči Festivala evropskog filma Palić, gde je prethodne četiri godine bila predsednica njegovog Saveta, zamolila za podršku festivalu i kulturi.

“Jer je spas čoveka u njegovoj pameti, zdravom razumu i hrabrosti da se izbori za svoj identitet”, zaključila je Mira Banjac.

Izvor: nedeljnik.rs

Share on Facebook
Facebook
Novakujem

O autoru: Zoran Todorović

Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.