27. Juna 2019. | 11:02
Početna / Galerije i muzeji / Nagradni konkurs za očuvanje kulturne baštine

Nagradni konkurs za očuvanje kulturne baštine

Društvo za akademski razvoj već više od pola decenije organizuje najmasovniju kampanju za očuvanje i promociju kulturne baštine u Srbiji. Šesta sezona kampanje „Kultura na DAR“ ove godine traje od 1. marta do 1. maja.

 

Direktor kampanje Milan Simonović najavio je novitete u ovoj sezoni: „Trudimo se da svaka nova sezona bude bolja od prethodne i samim tim oslušukujemo predloge ljudi koji vole kulturnu baštinu naše zemlje. Zato smo se odlučili da ove sezone poseban naglasak bude na najmlađim učesnicima, tako da će se oni takmičiti sa svojim vršnjacima u kategoriji Juniora (osnovci i srednjoškolci), dok će svi ostali učesnici moći da se okušaju u zasebnoj kategoriji Seniora (svi ostali).“

 

Pozivaju se svi građani Srbije da načine fotografiju i/ili snime film u trajanju do 3 minuta o svom omiljenom kulturnom dobru u mestu u kome žive. Ono što se nije menjalo od prve sezone, pa neće ni ove, jeste da su propozicije vrlo skromne, te da nema razloga da ne učestvujete. Kvalitet fotografija i filmova, način na koji su nastali nije bitan, najbitnije je da su tako osmišljeni da predstave kulturnu baštinu mesta u kom živite na najbolji mogući način. Više o propozicijama možete pronaći na sledećem linku.

 

 

Posebno zahvaljujemo svim darodavcima i prijateljima kampanje, čiji će spisak biti objavljen čim se i poslednji pregovori privedu kraju. Ono što svakako možemo da obećamo učesnicima jesu vredne nagrade i brojna iznenađenja.

 

U proteklih pet sezona učešće u kampanji je uzelo ukupno 333 autora iz preko 150 mesta u Srbiji, koji su svima nama podarili 155 kratkih filmova i 307 fotogafija.

 

—-

Društvo za akademski razvoj je udruženje građana osnovano 2013. godine sa ciljem unapređenja akademskog života i standarda u našoj zemlji. Pored „Kulture na DAR“ koja predstavlja najpopularniji projekat ovog udruženja, DAR se bavi i drugim stvarima, među kojima su organizovanje posete inostranim diplomatskim predstavništvima u Beogradu za sve zainteresovane studente, kao i zagovaranje i podnošenje inicijativa za bolje uređenje grada Beograda i zaštitu životne sredine. O svemu što radimo možete se informisati i putem sajta: http://www.dar.org.rs/.

 

Share on Facebook
Facebook
Novakujem

O autoru: Zoran Todorović

Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.