19. Avgusta 2019. | 17:23
Početna / Satatatira / Njuz.net: NASA na beogradskim ulicama testira nov rover za Mars

Njuz.net: NASA na beogradskim ulicama testira nov rover za Mars

BEOGRAD, 19. oktobar 2017, (Njuz) – NASA je otkrila kako već neko vreme na beogradskim ulicama testira svoje novo vozilo za sledeću misiju na planeti Mars, javili su svi svetski mediji.

– Na Tviteru smo primetili da se veliki broj korisnika iz Srbije žali na raskopane ulice, nepristupačni teren i gužve u saobraćaju u glavnom gradu. Već sa par fotografija smo shvatili da imamo savršen teren za testiranje našeg novog rovera koji bi naredne godine trebalo da pošaljemo u misiju istraživanja Marsa – kaže za Njuz šef Nase Robert Lajtfut.

– Za ovih nekoliko nedelja koliko testiramo vozilo na najesktremnije uslove kretanja kroz nepristupačan teren, kao što je centar Beograda, ono je uspešno savladalo sve prepreke. Uspelo je da prođe kroz raskopanu Ruzveltovu, zatim preko Bulevara oslobođenja sve do Slavije. Međutim, pre neki dan se zaglavilo u jezeru koje se pojavilo na Slaviji, pa smo poslali novo vozilo. Ali čak i novi rover od jutros ne može da prođe ulicom Kralja Milana do Trga republike jer je sve zatvoreno, tako da ozbiljno razmišljamo da napravimo neki savršeniji rover – požalio se prvi čovek Nase.

Iako je beogradska misija na kraju bila neuspešna, iz Nase napominju da će im iskustvo iz Srbije pomoći da svoje astronaute pripreme za ulazak u crnu rupu koji se očekuje već za nekoliko godina.

Miroslav Vujović

 Izvor: njuz.net
Share on Facebook
Facebook
Novakujem

O autoru: Zoran Todorović

Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.