22. Novembra 2019. | 00:18
Početna / Satatatira / Njuz.net: Student medicine pao na ispitu iz farmakologije jer je čitko napisao recept

Njuz.net: Student medicine pao na ispitu iz farmakologije jer je čitko napisao recept

BEOGRAD, 24. oktobar 2012, (Njuz) – Admir Halihodžić, student pete godine medicinskog fakulteta u Beogradu, pao je na ispitu iz farmakologije jer je čitko napisao recept na praktičnom delu ispita.

Admir u izjavi za Njuz nije krio svoje razočarenje.

– Mislim da nije u redu. Naučio sam sve moguće grupe lekova, sve srednje terapijske doze, čak i generičke nazive lekova. Sve mi je bilo tačno, a profesor me oborio zbog lepog rukopisa – u čudu je Admir.

Profesor na katedri farmakologije, dr Miodrag Milosavljević, rekao je za Njuz da je nedopustivo da jedan budući lekar piše čitko, tako da pacijent može u svakom trenutku protumači šta mu je propisano.

– Neke stvari vas knjige ne mogu naučiti. Poslednjih godina, zahvaljujući internetu, latinski jezik se lako prevede, pa šifrovanje mora da bude podignuto na viši nivo. Bez obzira što je Admir tokom predavanja i vežbi bio jedan od najboljih studenata i pretendent na najvišu ocenu, nisam mogao da ga pustim bez praktičnog znanja. Praktičnog, u svakom pogledu – rekao je on.

Profesor je dodao i činjenicu da je tokom vežbi, na kojima se pišu recepti, govorio Admiru da ne sme toliko čitko da piše, ali to nije urodilo plodom.

Admirov otac, dr Husein Halihodžić, abdominalni hirurg u kliničkom centru Srbije, stao je u odbranu profesora, tvrdeći da njegov sin mora pored izvrsnog teorijskog, da stekne i praktično znanje.

– Dugo smo razmišljali supruga i ja da li je Admir za medicinski fakultet ili ne. Činjenica jeste da mu je dosadašnji prosek 10.0, ali lep rukopis ga prati još od osnovne škole i prvog napisanog sastava.

Novu priliku da položi ovaj izuzetno težak ispit Admir će imati u ispitnom roku oktobar 2, koji počinje trećeg novembra.

Uroš Bogdanović

Izvor: njuz.net

Share on Facebook
Facebook
Novakujem

O autoru: Zoran Todorović

Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.