22. Januara 2018. | 17:16
Početna / Otvorena vrata / Novak Đoković: Sjajan je osećaj vratiti se

Novak Đoković: Sjajan je osećaj vratiti se

“Sjajan je osećaj vratiti se. I na teniske terene, i u Australiju. Nije ovo bio lak period za mene, povrede su, verovatno, najgori neprijatelj kog sportista može da ime. Ako vas neka takva zadesi, sve što vam ostaje je da uradite ono što je do vas da se što pre oporavite. Prošlo je šest meseci od mog poslednjeg nastupa, a iako ovo nije zvaničan turnir, ipak je u pitanju bio meč u kome se rezultat računao, a u kome je i publika bila važan faktor, na čemu sam joj zahvalan”, rekao je Nole.

“Ne, nije postojao trenutak u kome sam razmišljao o tome da se neću vratiti tenisu. Radio sam sve što je trebalo pre nego što me je u julu povreda definitivno odvojila od terena, ali kako se bližio taj trenutak odluke o dugoj pauzi, postajao sam sve svesniji da je jedan takav oporavak neophodan. Jednom kada uđete u tu ‘sportsku mašinu’, a mi teniseri stalno ‘skačemo’ sa turnira na turnir, iz nedelje u nedelju, i imamo verovatno najdužu sezonu… Mogu samo da kažem da je prekid na koji sam se odlučio – došao u pravo vreme. Nedugo nakon moje odluke o pauzi, supruga i ja smo dobili drugo dete”, rekao je Nole, a publika u Melburnu je tog časa prekinula njegov govor – aplauzima.

Đoković je onda i sam počeo da aplaudira, i to svojoj ženi Jeleni.

“Moram da aplaudiram njoj. Jer… Prošla je kroz teška vremena. Kada kao muškarac provedete uz suprugu to vreme trudnoće, a naročito kada se o porođaju radi, kada iz prve ruke vidite kroz šta ona prolazi, onda počnete još više da je poštujete. Ja volim svoju suprugu, šaljem joj odavde svu svoju ljubav i poljupce”, rekao je Đoković.

Ističući da mu se život prilično izmenio otkako ima dvoje dece, on je naglasio da je uživao u činjenici da je imao dovoljno slobodnog vremena, da konstantno bude uz porodicu tokom šest meseci odsustva sa teniskih terena. Hteo je o tome još, ali ga je voditelj programa na “Kujong klasiku” upitao o teniskom povratku i “očiglednoj činjenici, na osnovu ovog rezultata, da neće dugo biti 12. na ATP listi kao što je trenutno”.

“Eto, ja bih vam sada pričao još o porodici, a vi od mene tražite da pričam o tenisu (smeh). Dobro, jesam sjajno otvorio ovaj duel, uželeo sam se tenisa… Hteo sam da zaigram i prethodne nedelje, ali lakat ipak nije bio spreman za te napore. Bilo je to frustrirajuće, pet i po meseci sam imao vremena da se oporavim i onda ponovno odlaganje. Ali, znate, Australijan open je ono pravo. To je ono za šta bih voleo da budem spreman. Sada sam igrao protiv petog na svetu, Dominika koji iza sebe ima najbolju sezonu u karijeri. Ovo je, svakako, sjajan početak za mene”.

Na kraju se osvrnuo i na stanje dugo povređenog lakta, koje je zaštitio “medicinskim rukavom”, kako ne bi došlo do prevelikog opterećenja:

“Ruka je u redu. Ovo je, iskren da budem, prvi put da igram meč sa rukavom (osmeh). Kradem tajne od Nika Kirjosa, da bih mogao da serviram kako treba dok sam ovakav (smeh). Ne, ozbiljno sada, gledam da uradim sve što je potrebno da bih bio spreman za Australijan open. Samo igrači, treneri, oni najbliži koji vas okružuju, znaju kroz šta, zapravo, prolazite. Ne kaže se uzalud da je strpljenje vrlina”, zaključio je Novak Đoković.

Share on FacebookNovakujem

O autoru: Zoran Todorović

Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.