21. Oktobra 2019. | 23:27
Početna / Galerije i muzeji / Novi roman Stevana Daničića „Nekoliko susreta“ na Sajmu knjiga

Novi roman Stevana Daničića „Nekoliko susreta“ na Sajmu knjiga

„Nekoliko susreta“, novi roman Stevana Daničića, naći će se na ovogodišnjem Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. Stevan će potpisivati knjige u Hali 1, na štandu izdavačke kuće „Miroslav“. 

Treći po redu roman bavi se emotivnim razvojem mladih i time koliko susretanje s pogrešnim osobama može da odredi sve sledeće izbore u ljubavi. Međutim, kad je konačno prepoznamo, da li ostajemo dosledni svom ponosu i onome što nam je poznato – ili će krik strasti u nama slomiti stečene navike? I da li zaista nikad nije kasno da potražimo taj, odveć izvikani, put do ljubavi? „Ovo je priča o devojci koja uvek bira ljubav i momku kome je to bilo idiotski.“ – kaže autor.

Priča počinje na ostrvu, deset godina u budućnost, gde piščeva devojka ljutito odlazi sa plaže. Traži je, ali umesto nje pronađe knjigu o njoj, napisanu deset godina ranije. Otvara i priseća se njihovih pogleda na ljubav koji se potiru, njegovog dečačkog ponašanja i svega što je prethodilo ostrvu. Međutim, čitajući sve više – sve manje veruje da je ona zaista sa njim. Ko je onda devojka na vratima, koja potvrđuje da je Tamarina drugarica?

Stevan Daničić rođen je 1995. godine u Beogradu, i do sada je napisao romane „(Po)bednik“ (2016)  i „Međusobno zarobljeni“ (2017). Da mladi pisac stiče slavu i pre nego što je roman „Nekoliko susreta“ objavljen, svedoči instagram profil stevandanicic na kojem citate iz njegovog romana prati preko 20.000 ljudi, a za njegov rad interesuju se i iz regiona i šire.

Njegov stil pisanja je oštar, beskompromisan i direktan, prožimajući romantične priče ispričane na iskren i neuobičajen način. 

Reference medija

„Ovo je jedna od knjiga čiji se citati ispisuju po zidovima, čije se rečenice noću pretipkavaju onome nekome, čije poruke provociraju i oslobađaju.“ – Journal.hr

“Ko je Stevan Daničić? – Tip koji pokušava da promeni Stevana Daničića.” – Mingl.rs

 Citati

  • “Uvek mogu da obrišem sve što sam ti napisao. Samo… Gledam u tvoj portret na mojoj knjizi… Ne želim i odatle da te oteram.”
  • “Ubedi ljude da sve ima smisla. Daj im nešto besmisleno. I gledaj kako idioti ceo život lupaju glave i takmiče se ko je bolje razumeo.”
  • “Anja mi je donosila probleme, a Tamara mandarine.”
  • “Ubedili su nas da je moć loša, da bi je oni imali za sebe.”
Share on Facebook
Facebook
Novakujem

O autoru: Julijana Vincan

Julijana Vincan
Banaćanka, tako reći, ima tri zanimanja - novinarstvo, pevanje i PR. Sve tri aktivnosti doživljava i kao hobije, jer neizmerno voli sve čime se bavi. Svakim svojim postupkom gleda da promoviše lepe, inspirišuće priče i stvari. Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka i masterirala Kreativnu filmsku i televizijsku produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti.