24. Oktobra 2019. | 03:30
Početna / Magazin / Olga Tomović: Prvi dan

Olga Tomović: Prvi dan

Poslednjeg dana, poslednje godine, samo je bacila tašnu na leđa i otišla. Nije se ni osvrnula. Nije ponela ništa, a ostavila je dušu.
Poslednjeg dana išetala je kao i inače, otišla je na posao, smešila se, nehajno ćaskala, a onda krenula prema domu. Tu je negde naglo skrenula u drugom pravcu i ubrzala korak.
Poslednjeg dana stezala je telefon u znojavoj šaci i čekala da zamakne iz vidokruga onih koji bi je mogli poznati.
– Stižem za pola sata. – samo je šapnula u slušalicu i trkom krenula putanjom koju je odabrala za beg.
Poslednjeg dana pozvonila je na jedna vrata, neko joj je otvorio, brzo, uplašeno, pustio ju je da u uđe i odmah zaključao duplo. Pošle su na terasu, obe su ćutale, blede, nisu se gledale, očima su šarale po nevidljivom horizontu i gurale drhtave šake među kolena.
– Sada će da krene. – znala je, nije bila spremna mada se držala hrabro. A kidala se i gutala jezu i sramotu, sva osećanja težine i gorčine pomešana sa saznanjem da više nema povratka.
– Baci telefon. – tiho joj je predložila, a ni ona nije verovala da će to ičemu poslužiti. I počelo je. I trajalo je. Neljudski dugo.
Poslednjeg dana, poslednje godine, prestala je da bude To, postala je čovek.

Share on Facebook
Facebook
Novakujem

O autoru: Olga Tomović

Olga Tomović
Rođena 1969. u Beogradu. Život joj je obeležila muzika i politika, umetnost i realnost, stvaranje i razaranje. Diplomirala je violinu na FMU u Beogradu, a takođe i žurnlistiku na Fakultetu političkih nauka, Univerziteta u Beogradu. Pisanjem se bavi od najranijeg detinjstva, a piše kao što svira - srcem, iz srca i čiste emocije. Glavni je urednik i lektor na portalu Konkretno.co.rs, gde objavljuje svoje priče, pesme u prozi i kolumne. Autor je romana „Lav i Ruža“ i zbirke priča „Bajke o bogovima, vukovima i ženama“ , oba u završnim fazama pred objavljivanje.