19. Juna 2019. | 05:18
Početna / Magazin / Olga Tomović: Putovanje za raj

Olga Tomović: Putovanje za raj

Na putu za raj srela sam ptice krvavih kljunova i saplela sam se o smrt koja je dan bojila u modro i crno. Ja sam je pozdravila učtivo, ona se iskezila i mahnula, nehajno, nije me prepoznala.

Na tom vijugavom putu za raj, zveri su menjale lica u mačiće i zečeve, a kidale su oštrim zubima meso sa posrnulih i umornih. 
Zato je moj hod snažan, lak kao krilo anđela i žuri mi se. Ne želim da gledam, da žalim druge, da tugujem tuđ bol, jer ne smem da osećam. Srce mi je kamena ploča u koju su zabijali klinove svi željni krika i svi krvavih očiju.

 

Hodam brzo na tom putu za raj. Skoro da ga mirišem, tu je, a tako daleko…

Na putu za raj moja je duša sama i spremna. Jedino vetar nosi moje neme reči brže od mog koraka.
Nemo pevam uspavanku, nemo kličem pobedu nad svakim danom…nemo šapućem jutru da je raj tu…

Guram se kroz procepe u vremenu, a tako sam daleko.
Daleko na tom putu za raj…

Share on Facebook
Facebook
Novakujem

O autoru: Olga Tomović

Olga Tomović
Rođena 1969. u Beogradu. Život joj je obeležila muzika i politika, umetnost i realnost, stvaranje i razaranje. Diplomirala je violinu na FMU u Beogradu, a takođe i žurnlistiku na Fakultetu političkih nauka, Univerziteta u Beogradu. Pisanjem se bavi od najranijeg detinjstva, a piše kao što svira - srcem, iz srca i čiste emocije. Glavni je urednik i lektor na portalu Konkretno.co.rs, gde objavljuje svoje priče, pesme u prozi i kolumne. Autor je romana „Lav i Ruža“ i zbirke priča „Bajke o bogovima, vukovima i ženama“ , oba u završnim fazama pred objavljivanje.