15. Novembra 2019. | 16:47
Početna / Otvorena vrata / Studenti Pravnog fakulteta iz KG osvojili drugo mesto na prestižnom takmičenju

Studenti Pravnog fakulteta iz KG osvojili drugo mesto na prestižnom takmičenju

Ekipa Pravnog fakulteta u Kragujevcu ostvarila je zapažen rezultat na regionalnom takmičenju iz iz oblasti privrednog prava, za studente pravnih fakulteta “Big Deal”. U jakoj konkurencji osvojeno je drugo mesto, iza šamiopna, tima Univerziteta u Ljubljani.

 

Uspeh studenata Pravnog fakulteta iz Kragujevca

Foto: Pravni fakultet Kragujevac

Organizator takmičenja “Big deal” je “TLA-Top-tier legal adriatic” koji okuplja najbolje regionalne advokatske kancelarije, na čelu sa kancelarijom “Janković, Popović i Mitić” iz Beograda, u čijim prostorijama se ove godine i održalo takmičenje.

 

Ove godine su učestovali timovi sa Pravnih fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, Zagrebu, Skoplju, Beogradu, Ljubljani i Univerziteta “Union”.

 

Posle polufinala u kome je bio zadatak izložiti Due-Dilligence izveštaj i Ugovor o kupoprodaju udela u kompaniji, u finale su se plasirale dve ekipe, Kragujevca i Ljubljane. Interesantno je da se po prvi put tim iz Srbije plasirao u finale od kada je ovo takmičenje regionalno. U finalu je tema bila pregovaranje između članova društva i Pravni fakultet Univerziteta u Ljubljani je zasluženo pobedio.

 

Ekipa Pravnog fakulteta u Kragujevcu je postigla sjajan rezultat. Članovi tima su bili studenti Živko Simijonović, Milica Novičić, Uroš Ilić, Andrija Gligorijević i Valentina Miljković, mentor je bio asistent Pravnog fakulteta Borko Mihajlović.

 

Pojedinci su i individualno nagrađeni za postignut izuzetan rezultat, među kojima je i Živko Simijonović, koji je dobio i praksu u advokatskoj kancelariji “Janković, Popović i Mitić”, najvećoj advokatskoj kancelariji u regionu.

Izvor: ritamgrada.rs

Share on Facebook
Facebook
Novakujem

O autoru: Zoran Todorović

Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.