22. Septembra 2019. | 01:23
Početna / Koncerti / U Bijeljini održan četvrti festival narodne muzike “Raspjevano leto”!

U Bijeljini održan četvrti festival narodne muzike “Raspjevano leto”!

U Bijeljini je održan još jedan festival narodne muzike “Raspevano leto”, inače četvrti po redu kao jedinstvena muzička smotra koja svake godine okupi veliki broj publike, odnosno ljubitelja dobre pesme, afirmisanih estradnih lica, ali i manje poznatih koji su na početku muzičke karijere. Ulaz za publiku, kao i obično, bio je slobodan.

Ovo veliko muzičko druženje ove godine održano je u prelepom ambijentu etno-restorana “Lovac” u centru grada, a odlična atmosfera i dobro raspoloženje nisu nedostajali, dok se u jednom momentu tražilo i mesto više. U takmičarsko revijalnom programu učešće su uzeli Miško Cvijetić, Jovan Rankić, Ljupče Nedić, Mladen Dolić Dola, Damir Mulasalihović, Saša Mrkalj, Makivija Maki, Gordana Mudrinić, Novica Đokić, Srđan Ivković, Savo Radović, Arijana Arči Kelečević i Slavko Stojčević.

U orkestru su se našli Stefan i Filip Trifković, te Đojo Ilić i Đole Despotović, dok se kao gost večeri i podrška festivalu pojavio direktor  Radija Vladimirci, te direktor “Jugodiska” Nenad Kapor. Ove godine festival je bezrezervno podržao i predsednik Skupštine grada Slaviša Marković, uz želju da se promocija Semberije i na ovaj način i u što boljem svetlu nastavi i u narednim godinama.

Kada su nagrade u pitanju, prvo mesto za najbolji tekst pripalo je Srđanu Ivkoviću za pjesmu “100 ruža”, za najbolji aranžman nagrada je otišla u ruke Gordani Mudrinić i njenim autorima za pjesmu “Dosta mi je s tobom plača”, te prvo mjesto za najbolju muziku pripalo je Novici Đokiću za pjesmu “Duša od čoveka”. Pobednici festivala, po oceni žirija, kao trećeplasirani našao se Mladen Dolić Dola za pjesmu “Balkan”, na drugom mjestu Gordana Mudrinić sa pjesmom “Dosta mi je s tobom plača”, dok su prvo mesto podelili Savo Radović sa pesmom “Sirotinjska kuća” i Arijana Arči Kelečević za pesmu “Grešne, nepoštene”, koja je uz pobjedničku Viktoriju dobila još jednu nagradu, tačnije besplatno snimanje singla od strane Milana Mijatovića i muzičkog studija “Deki” iz Varde.

Izvor: Magazin Ekstra Stars.

Marko Spirić

Share on Facebook
Facebook
Novakujem

O autoru: Marko Spirić

Marko Spirić
Rođen 1986. godine. Živi i radi u Vranju. Radijski voditelj, novinar i estradni menadžer. Saradnik portala „Svet plus“ i „Pokazivač“. „Niko ne moze biti nista drugo niti moze dostici nesto drugo,ako najpre ne bude ono sto jeste...Vrlo je važno voleti druge, ali je jednako tako važno pomoći i drugima da nas vole!”