17. Oktobra 2019. | 12:21
Početna / Drugo / Veritas i Microsoft udružili snage

Veritas i Microsoft udružili snage

Veritasova rešenja pojednostavljuju put do „Microsoft Azure“ infrastrukture u oblaku uz poboljšanje mogućnosti skladištenja podataka i upravljanja usaglašenog sa zakonom 

Veritas Technologies“ i „Microsoft“ objavili su osnivanje višegodišnjeg globalnog strateškog partnerstva sa ciljem da se organizacijama pomogne da koriste „Microsoft Azure“ platformu, da je optimizuju za hibridna cloud okruženja i omogući da Veritasov „Enterprise Vault.cloud“ servis izvršavaju na Azure platformi.

Ovo partnerstvo je nadogradnja dugoročnog odnosa koji su izgradili „Veritas“ i „Microsoft“ i obuhvata zajednički rad obe strane da se omoguće i združenim snagama prodaju hibridna cloud rešenja za skladištenje namenjena korisnicima obeju kompanija, a kako bi se obezbedio sveobuhvatan,  jednostavan i cenovno efektivan pristup upravljanju podacima u „oblaku“.

– Velike kompanije sve se više oslanjaju na računarstvo u „oblaku“ da bi napredovale u digitalnoj transformaciji. Dok „Veritas“ označava svoju prvu godišnjicu nezavisnosti, ova saradnja označava prekretnicu ka ubrzanju cloud inicijativa za naše uzajamne mušterije, i otpočinje još efikasnijim načinima za premeštanje podataka na „Azure“ infrastrukturu – rekao je Majk Palmer, izvršni potpredsednik i direktor za proizvode u kompaniji „Veritas“.

Takva hibridna cloud rešenja za skladištenje će omogućiti da korisnici iskoriste prednosti „oblaka“ kako bi smanjili svoje troškove skladištenja, a istovremeno povećali poslovnu agilnost, kao i da bi izvukli veću vrednost iz raspoloživih podataka, jednom uskladištenih u „oblaku“, preko kompletne palete „Azure cloud“ servisa, uključujući naprednu analitiku i mašinsko učenje.

– Klijenti kompanija „Microsoft“ i „Veritas“ su uživali u pogodnostima veoma komplementarnih tehnologija, fokusirnim na rešavanje IT izazova u data centru. Naše ojačano partnerstvo omogućava dublju integraciju, omogućavajući klijentima da lakše iskoriste prednosti fleksibilinosti i pouzdanosti na entreprajz nivou koje im „Azure“ stavlja na raspolaganje – istakao je Džejson Zender, korporativni potpredsednik „Microsoft Azure“ tima.

Nova rešenja usaglašena sa putovanjem klijenata ka hibridnom oblaku

U sklopu partnerstva, Veritas NetBackup 8.0 koji predstavlja perjanicu ponude rešenja za zaštitu podataka velikih kompanija – sada podržava skladišta uvezana sa Azure infrastrukturom u oblaku, poboljšavajući upravljanje životnim ciklusom podataka, optimizujući preseljenje podataka na „Azure cloud“ skladište. Ovo obezbeđuje velikim organizacijama da snize troškove i povećaju operativne prednosti „Azure“ platforme, dok istovremeno smanjuju potrebu za instalacijom dodatnog skladišta.

Za mala i srednja preduzeća, „Veritas“ Backup Exec 16 sada nudi podršku glatkog premeštanja bekapa podataka na „Azure“ skladišta, skraćujući vreme i povezane troškove i doprinoseći štednji resursa.

„Veritas“ takođe koristi snagu „Azure“ platforme da podigne efikasnost svojih radnih procesa. „Veritas“ je odabrao „Azure“ za infrastrukturu na kojoj se u bek-endu pokreće njegov Enterprise Vault.cloud servis.

Enterprise Vault.cloud omogućava da zadržavate informacije na osnovu definisanih politika, da bi se olakšao proces eDiscovery-a, a takođe pomaže da Office 365 pretplatnici brzo pronađu arhivirane informacije onda kad su potrebne.

Enterprise Vault.cloud će nastaviti da isporučuje unapređenu produktivnost i funkcionalnosti za obezbeđivanje saobraznosti.

Veritasova rešenja koja uključuju Enterprise Vault.cloud već 13 godina u nizu, obezbeđuju mu poziciju u Garterovom magičnom kvadrantu za rešenja za arhiviranje informacija namenjena velikim korporacijama.

Share on Facebook
Facebook
Novakujem

O autoru: Julijana Vincan

Julijana Vincan
Banaćanka, tako reći, ima tri zanimanja - novinarstvo, pevanje i PR. Sve tri aktivnosti doživljava i kao hobije, jer neizmerno voli sve čime se bavi. Svakim svojim postupkom gleda da promoviše lepe, inspirišuće priče i stvari. Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka i masterirala Kreativnu filmsku i televizijsku produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti.