fbpx
spot_img

Bojan „Chavez“ Aleksić – Nije sila najjača

Nikada nisam i neću navići da te nema, samo postajem svesniji tako ponekad, po malo. Smenjuju se zelene i bele sezone, ponekad imam osećaj da štoperica namerno ubrzava vreme jer svi negde žure, lome noge, psuju, kunu, kukaju, sve im smeta, svemu lepom traže onu trunku crnog i onda pere prstom u to. Za šta se vi to hvatate, idioti?
Obećao sam i tebi i sebi da te nikada neću zaboraviti. Ipak, uhvatio sam sebe par puta da te smetnem sa uma kao da ne postojiš, ali ne jer me baš briga, već baš zato jer me brige udave i povuku u živi pesak u kojem i žive, pa dok se izvučem napolje, ništa me drugo ne zanima. Onda tek shvatim da sam mogao to mnogo laganije da se nisam čupao i ritao u tom pesku. Kontra efekat, da.
Sinoć sam te sanjao, prvi put ikada, posle tvog odlaska. Bio je lucidan san, koji se meni retko dešava ali kada se desi, prepoznam ga i pokušam da kontrolišem koliko god mogu.
Ovaj nisam mogao. Umesto nečeg lepog, bacio me je u razrušen rov, oko mene su letele bombe, delovi tela, šrapneli, cika, buka, panika, eksplozije.. Ja sam odjednom dobio priliv psihičke i fizičke snage te krenuo napred u borbu dok me je pratila neviđena brojka vojnika. Sa druge strane je krenula protivnička sila, ista takva, vojnici i psi. Nisam video ko je njen general od svojih crvenih očiju i besa kojeg sam osećao.
Par metara je falilo da nam se vojske sudare i ja sam odjednom stao. Ukopao se, zaustavio svu svoju armiju. Osećao sam da nešto nije, to jest, jeste kako treba. Preletao sam pogledom sve neprijateljske jedinice i među njima sam ugledao svog najvećeg prijatelja.. Izvini, nisam te prepoznao odmah, trebalo mi je par momenata da sve to probije i pobedi lucidan san. Zagrlio sam te isto onako kao kad sam bio mali, bez interesa, bez ikakve skrivene namere, bez ičeg crnog.. Spustila si glavu na moje koleno, kao što bi uvek uradila u takvom momentu. Energetski talas je u tom momentu pokosio sve pred mojim očima i pokazao mi da je sve to samo simulacija, hologram. Valjda je bila fora da test može da se prođe na više načina. Hvala ti za ovaj način, trebao mi je.
Zato i jesi van zaborava.
Bojan Chavez Aleksić
Bojan Chavez Aleksić
Ljubitelj i kreator muzike. Muzika je napad, odbrana, svetlost, štit, ljubav... Šta god ti zatreba da bude, samo moraš naučiti da prepoznaš i upustiš se u sve to. Obećavam da je najbolja stvar na svetu.