Naš tim

  • Zvonimir Lešić
   Zvonimir LešićIz slavonskog sela Posavski Podgajci kod Gunje. Rođen je 09.04.1983. u Vinkovcima. Piše pjesme od tinejdžerske dobi, do sad je objavio jednu zbirku pjesama. Pjesme koje piše su ljjubavne, pejzažne i duhovne. Osim što piše pjesme piše i tekstove. Sada živi u Zagrebu, i tamo je objavio svoju kantautorsku pjesmu koja nosi naziv Julija. 
  • Zorica Baburski
   Zorica BaburskiRođena 2. avgusta 1965. godine u Subotištu.Majka troje dece.Živi i radi u Rumi. Piše satiričnu i angažovanu poeziju. Pesme su joj objavljene na sajtu Onlajn poezije, el. satiričnom časopisu Etna i Šipak, Nekazano i Humoriknu SK (slovački časopis).
  • Zorica Božić
   Zorica BožićUčiteljica u školi i učitelj života. Zna što drugi ne znaju i znanja koristi za opšte dobro. Svaki novi dan daje nam priliku da prevladamo neki stari obrazac razmišljanja i pustimo da svetlost uđe u naš život. Onaj ko probudi svetlost u sebi, svetleće i drugima.
  • Zorica Tijanić
   Zorica TijanićKnjiževnica i novinarka, urednica e-časopisa za umetnost i kulturu „Zvezdani kolodvor“. Član delegacije škole poezije (Scuola di Poesia – School of Poetry) i poverenik za područje Beograda. Do sada je objavila sedam zbirki poezije (u tri je koautor) i pet romana, priče za decu (prevedene i objavljene u Sloveniji). Piše kolumne, putopise, eseje i književne kritike. Član Društva književnika Vojvodine i Udruženja književnika Srbije.
  • Zoran M. Jovanović
   Zoran M. JovanovićRođen 1969 god u Leskovcu. Magistar ekonomskih nauka, radi u Pošti. Milanov i Milenin tata.
  • Zorana Košpić
   Zorana KošpićRođena je 1990. godine u Banja Luci. Studentica Ekonomije trenutno. Piše poeziju i kratke priče od 2006-07. godine. Prva njena zbirka pjesama Zvijezda Danica izdata je 2014. godine.
  • Zoran Todorović
   Zoran TodorovićOsnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.
  • Zoran Škiljević
   Zoran ŠkiljevićPisac sa predoumišljajem. Voleo bi da piše bajke, ali ne ume. Zato gomila kratke priče, romane i novele kao sumanut. Kao svojevrstan vid otpora narastajućoj stihiji ništavila.
  • Zoran Petrović
   Zoran PetrovićZoran Petrović je medijski fotograf kome je hobi postao profesija. Bavio se vrlo širokim društvenim temama, pa je njegov fotografski opus vrlo raznolik. Dobitnik najznačajnijih nagrada za novinsku fotografiju , počev od 2003.godine. Raspoložen da svoja znanja i iskustva u oblasti fotografskog rada prenosi mlađima.
  • Zoran Žugić
   Zoran ŽugićSurrealistic Artist Painter - graduated in1979. from: ÉCOLE NATIONALE SUPÉRIEURE DES BEAUX-ARTS,Paris, France. Born in Belgrade, Serbia, 1950.
  • Želimir Lalić
   Želimir LalićŽelimir Lalić. Učesnik mnogih kvizova. Pobednik "Slagalice". Piše za svoju dušu.
  • e-časopis za umetnost i kulturu „Zvezdani Kolodvor“
   e-časopis za umetnost i kulturu „Zvezdani Kolodvor“Časopis je osnovan u januaru mesecu 2015. godine i registrovan u Narodnoj biblioteci Srbije. Objavljuje se kvartalno i konkurs za slanje radova je stalan. Nastao je kao proizvod želje da afirmiše, kako pisanu reč tako i vizuelnu umetnost. Do sada je objavljeno šesnaest brojeva. Osnivač i urednik časopisa je Zorica Tijanić, književnica i novinarka iz Beograda.
  • Žika Ranković
   Žika RankovićViše godina aktivno učestvuje u javnom životu Srbije u oblasti umetnosti, kulture i informisanja. Organizator je i učesnik velikog broja kultrunih i medijskih manifestacija. Tekstovi su mu objavljivani u elektronskim i štampanim medijima širom sveta. Član je Udruženja dramskih pisaca Srbije i UNS-a.
  • Željko Žele Jovanović
   Željko Žele JovanovićRođen 22. juna 1989. u Kragujevcu u radničkoj porodici. Piše satirične i socijalne pesme i priče, pesme za decu i aforizme. Veruje i bori se za ravnopravnost i slobodu.
  • Željka Gavrilović
   Željka GavrilovićAteist, left-winger, cynic, traveler. Psychologist former, short stories writer and columnist. Curious and sociable, but prefers a couple of reliable friends to a lot of superficial However I can live alone.
  • Željka Kurjački
   Željka KurjačkiPsiholog i psihoterapeut iz Novog Sada. Kao psihoterapeut najradije priča o problemima samopouzdanja i pozitivnog doživljaja sopstvenog tela, fizičkog izgleda i zdravlja, a oblast psihologije koja joj je posebno značajna u dosadašnjem radu je psihologija traume.
  • Zehra Alić
   Zehra AlićRođena 1965. godine u Miričini, opština Gračanica BiH. Završila krojački zanat. Udata majka dva sina. Pisanjem se bavim cio život i nemam objavljenih djela sem zbornika Avlija.Pišem, poezija je moja strast, ljubav i sretna sam kada se moje pjesme nađu na portalima.
  • Zdravka Babić
   Zdravka BabićZdravka Babić (Bileća) Republika Srpska. Sve moje pjesme su moje odbjegle srne, nastaju same i često me iznenade sadržajem i oblikom , otmu se iz pera, i uvijek bez doručka, odu svojim putem… hodaju bose...i uvijek ostane žal za onim što nisam uspjelela reći al’ i pamćenje na vatru koja me grijala dok sam ih pisala.
  • Zdenka Mlinar
   Zdenka MlinarVelika Gorica, Hrvatska. Piše poeziju i prozu, ali i minijature (aforizmi, haiku...). Članica je i tajnica Udruge umjetnika „Spark“ Velika Gorica, „Hrvatskog sabora kulture“ Zagreb, KULTure sNOVA Zagreb i ULIKUM-a Velika Gorica. Objavila je četiri samostalne zbirke pjesama, piše na hrvatskom standardu, no upušta se i u avanturu pisanja na kajkavštini. Haiku radovi su joj uvršteni i u Antologiju hrvatskog haiku pjesništva, a neke pjesme prevedene na talijanski i engleski, dok ih je desetak i uglazbljeno. Za svoj spisateljski i likovni rad dobila je niz priznanja, radovi su joj objavljeni u više od trideset skupnih djela kako u zemlji tako i šire, a objavljuje i u elektronskim medijima te na raznim gostovanjima i tribinama. Bavi se i društvenim radom: aktivnim sudjelovanjem u radu Ogranka Matice hrvatske u Velikoj Gorici, zatim kroz sudjelovanja na izložbama i likovnim kolonijama te drugim humanitarnim djelovanjima.
  • Žarko Ilić
   Žarko IlićKo sam ja? Samo jedna duša koja pokušava da se snađe na svom putu ličnog razvoja. Tražeći svetlost i hodajući ka njemu ja sam našao svoj mir, spokoj, radost i balans sa svime što je u meni i oko mene. Tu spoznaju želim da podelim sa svima.
  • You tube kanal - Sa doktorom na ti
   You tube kanal - Sa doktorom na tiEmisija u kojoj dr Miško Jovanović dočekuje poznate ličnosti (glumce, pevače, grupe, sportiste, slikare, umetnike i dr.) i uspešne ljude iz svih sfera života, sa kojima razgovara sasvim prirodno na TI i pokušava da otkrije sve ono što možda do sada nisu znali o svojim omiljenim ličnostima. Gledajte emisiju ,,SA DOKTOROM NA TI,, na You tube kanalu dr Miška Jovanovića. Svake sedmice novi gost i nova emisija, a ako neku emisiju propustite pogledajte je kasnije, ako zapratite kanal.
  • Yesiloveguitar
   YesiloveguitarStranica posvećena edukaciji gitarista i obradama popularnih pesama.
  • Nikola Vukoje
   Nikola VukojeIz Sečnja, učenik srednje ekonomske škole. Poeziju piše osam godina, obožava putovanja i životinje.
  • Dr Vukica Jović
   Dr Vukica JovićČekajući da odraste postala je učiteljica; zatim je magistrirala, pa doktorirala i ništa - još uvek čeka! Veruje u dobre duše, ljubav, sreću i priču o dve kutijice; crnoj i beloj - znamo šta je pisalo u obe!
  • ŠOSO Vukašin Marković
   ŠOSO Vukašin MarkovićŠOSO "Vukašin Marković" je ustanova za osnovno i srednje obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju i dece sa autizmom. U okviru škole funkcioniše i Dnevni boravak-usluga socijalne zaštite namenjena, pre svega, deci uzrasta od 7 do 25 godina, ali i njihovim roditeljima. Velika pažnja se poklanja vannastavnim aktivnostima. Škola se kontinuirano prilagođava društvenim promenama i novim standardima u nauci i praksi. Teži da prati sve reforme u obrazovanju kako bi se održala kao savremena škola prilagođena deci i njihovim potrebama, a istovremeno želi da promoviše svoj rad i dostignuća svojih učenika.
  • Vlasta Cenić
   Vlasta CenićProfesor srpskog jezika. Član Udruženja književnika Srbije. Objavio 16 knjiga poezije na dijalektu juga Srbije. Živi i stvara u Kočanu, na jugu Srbije. Idejni tvorac i organizator „SUSRETA PROSVETNIH RADNIKA KNjIŽEVNIH STVARALACA ZA DECU“.
  • Vladimir Obrovski
   Vladimir ObrovskiČovek sam koga je život uveo u kolo aforizma. Sada pokušavam da naučim korake...
  • Vladanka Cvetković
   Vladanka CvetkovićČesto se pitam i pokušavam objasniti sebe, svoju uskovitlanu misao, svoju podsvest, osećanja.Traganja još traju, a pitanja i dalje se nižu...
  • Vjera Garović
   Vjera GarovićRođena je 1953. godine u Rožajama, a od 1961. živi u Zemunu. Završila je Veterinarski fakultet i postdiplomske studije. Radila je u PKB, a od 2012. je u penziji i piše poeziju. Objavila je dve knjige pesama, "Azbučnik duše" 2016. i "Dušoliki svetlopis" 2018. Pesme su joj objavljivane u više časopisa na srpskom jeziku(“Slovoslovlje”,“Centar akadamske reči KORSA”, ”Umetnički horizont”) i na ruskom u “Нервская формула- свежий взгляд”, i u antologiji “Моя сербская антология” Vladimira Babošina. Dobitnik je prve nagrade na manfestaciji “U susret svetskom danu poezije” u Beču 2016. godine. Pesme su prevođene na ruski jezik.
  • UDRUŽENjE UMJETNIKA VIZIJA
   UDRUŽENjE UMJETNIKA VIZIJACentar za neformalno obrazovanje ‘’Udruženje Umjetnika Vizija’’ je nevladino udruženje. Sjedište je u Mojanovićima bb, 81304 Golubovci. Ciljevi: razvoj svijesti o značaju umjetnosti stanovništva u ruralnim područjima, osposobljavanje stanovništva iz ruralnih područja iz oblasti stvaralaštva, stvaranje umjetničkih djela, afirmacija umjetnika, evaluacija razvoja talenta i vještina na nivou pojedinca, implementacija novih i adaptacija postojećih programa neformalnog obrazovanja i obuka, informisanje javnosti o postignutim rezultatima udruženja, kreiranje godišnjih programa u okviru centra za neformalno obrazovanje u cilju pružanja pomoći u učenju.
  • Vesna Raonić Simunović (1961-2003)
   Vesna Raonić Simunović (1961-2003)Vesna Raonić Simunović rođena je u Nikšiću. Diplomirala na studijama jugoslovenske književnosti i položila postdiplomske ispite. Objavljene knjige: “Plavo čudo”, “Baraka O”, “Zvjerke i duhovi”, “Priče ispod poda”. Dobitnik nagrada: Zaloga Knjižvne zajednice “Vladimir Mijušković” – Nikšić, “Blažo Šćepanović” za 1999. godinu.
  • Vesna Ristović
   Vesna RistovićRođena u Kraljevu, gde živi i radi. Po zanimanju učiteljica, a po zvanju samostalna pedagoška savetnica. Piše poeziju, izdala dve zbirke pesama. Bavi se i neformalnim obrazovanjem za ljudska prava (posebno rodnim politikama).
  • Vesna Antonijević
   Vesna AntonijevićRođena je 29.juna 1969. godine u Kragujevcu. Završila je ekonomsku školu. Zaposlena je kao administrativni radnik u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji. Voli ljude, druženje, muziku, dobru knjigu. Ponosna je mama tri devojčice.
  • Vesna Kerečki Šarac
   Vesna Kerečki ŠaracRođena u Zemunu. Objavila tri samostalne zbirke poezije, jednu zajedničku. Višestruko nagrađivana i pohvaljivana, zastupljena u mnogim zbornicima i književnim časopisima, kao i pesničkim antologijama. Javno i medijski zastupljena. Predsednik je književnog kluba „Scena Crnjanski“ u Beogradu, a takođe član više književnih klubova, kao i drugih kulturno - umetničkih grupa, aktivna na književnoj sceni poslednjih par godina. Živi i stvara u Batajnici.
  • Verica Mihailović
   Verica MihailovićStudentkinja. Izgleda i pesnik. Osmesima dobrih ljudi shvatila da i poljoprivreda moze biti umetnost.
  • Vedran Horvacki
   Vedran HorvackiPišem poeziju nekoliko godina. Izdavao sam svoju poeziju u časopisu Nova Riječ, Kužiš (podlist Hrvatske Riječi), u sklopu Lire Naïve i kratko vreme sam imao svoj blog poezije na Blog.hr na kojem sam objavljivao svoju poeziju. Pored poezije pišem prozne tekstove, radim intervjue…Pisanje mi je velika ljubav.
  • Veljko Lađevac
   Veljko LađevacPo obrazovanju filozof, po intimnom pozivu ipak pesnik. Svejedno, uvek u dobrom društvu. Zato sam i ovde sa vama.
  • Veid Delalić
   Veid DelalićRođen u Ljubuškom 21.05.1967. godine. Kao dječak sklon je pisanju. U mladosti se bavi muzikom. Komponuje i svira gitaru i klavijature. Kasnije se opet vraća pisanju, tačnije lirici. Izdaje knjige: Ispod zaborava I i Ispod zaborava II. Poklanja dvije hronike svome gradu. “Tragovi na vodi” je treća knjiga kojom je postao primijećen i širem auditorijumu. Povodi se krilaticom: U životu samo govori istinu u pravo vrijeme i ne plaši se koračati naprijed.
  • Vedran Anđić
   Vedran AnđićKrajem aprila 1982., dok su me nosili kući iz porodilišta na Koševu, pao je snijeg onako kako neće pasti sve do samog otvaranja Zimskih Olimpijskih Igara dvije godine kasnije. Kao omen koji mi naslućuje odlazak u Kanadu. Elem, emigrirao geografski, ali ne i mentalno :) Taj raskol koji nikad nije zacijelio - iako sam otišao jako mlad - mogla je da ispuni jedino muzika. "Pjesma nas je odrzala, njojzi hvala!" I tako, vec dvadeset godina usamljeni jahač sa gitarom odlazi u pravcu zalazećeg Sunca. Ostalo je legenda...
  • Vasa Radovanović
   Vasa RadovanovićPisac i muzičar. Član Udruženja književnika Srbije. Objavio pet knjiga poezije. Prevođen i objavljivan na više stranih jezika i zastupljen u antologijama. Od 2013. glavni urednik regionalnog časopisa Književne vertikale. Bavi se i muzikom. Pevač je rok-benda Grešnici. Objavili su tri albuma i više singlova. Od septembra 1986. godine radi fanzin ,,Oprem dobro!”. Do sada je objavljeno 87 brojeva. Fanzin se bavi underground-umetnošću (pank/HC/ alternativna muzika, književnost, stripovi, filmovi...).
  • Vanja Bogojević
   Vanja BogojevićStudent Fakulteta inženjerskih nauka, smer informatika u inženjerstvu. Rođen 23.10.1997. u Jagodini, studira u Kragujevcu. Piše knjigu pod nazivom “Kovolisti” koja se bazira na preživljavanju jednog naroda. Žanr knjige: akcioni horror, horor, komedija, pshiloški horor, naučna fantastika. Pored pisanja, bavi se i crtanjem, manga stilom. Žanr crteža: horor, gromorozni, manga stil.
  • Valentina Novković
   Valentina NovkovićDiplomirala na Filološkom fakultetu u Beogradu, odsek za ruski jezik i književnost. Bavi se pisanjem poezije i kratkih priča kao I prevođenjem. Njeni radovi se nalaze u mnogobrojnim zbornicima, elektronskim i štampanim časopisima, a neki od njih su i nagrađivani. Prvu samostalnu pesničku zbirku “Bezvremneo” objavila je 2014. Bez obzira na okolnosti, uspešno se održava na površini nade. Živi i radi u Beogradu..
  • Unija studenata socijalnog rada
   Unija studenata socijalnog radaStudentska, neprofitna i nevladina organizacija, osnovana 2002. godine na Fakultetu politickih nauka u Beogradu. Naš cilj je da studentima omogućimo usavršavanje i predstavimo najnovije tokove u socijalnom radu i socijalnoj politici.
  • Uroš Timić
   Uroš TimićMlad bibliotekar iz Smedereva koji iza sebe trenutno ima dva romana. Veruje u ideale i veruje da pojedinac može da doprinese zajednici. Prozaista i optimista. Fan je gotičke književnosti. Da nije završio bibliotekrstvo, bavio bi se fitnesom.
  • Uroš Selenić
   Uroš SelenićRođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...
  • Urlik
   UrlikGrupa za razvoj kulturnog aktivizma iz Subotice radi na podsticanju mladih na slobodno izražavanje u umetnosti kroz organizovanje kulturnih sadržaja. Grupa UrliK sadrži tri segmenta, a to su: "UrLiK" - Umetničke večeri", "Književni klub UrLiK" i "Dramska scena UrLiK". Grupa UrLiK radi pod sloganom "Umetnost ispred forme - Van svih okvira".
  • Avatar
   Žika ŽivanovićSuscipit sed at montes at tellus. Aliquam nisl penatibus commodo massa mi rutrum, ut massa mollis dolor dui at, tortor ullamcorper vel diam pretium sit leo, pellentesque in leo eu mauris mollis aliquam, ultricies adipiscing eu a dui sollicitudin posuere. Massa vivamus ac ipsum, pede enim quam sit, mus aliquam amet pede quis laboriosam.
  • SCUOLA DI POESIA - SCHOOL OF POETRY
   SCUOLA DI POESIA - SCHOOL OF POETRYŠkola poezije okuplja pesnike sveta u ime poezije. Osnivač: Cav Silvano Bortolazzi
  • ULKU
   ULKU "Vlaho Bukovac" SplitUmjetničko - književna unija osnovana je 4.9.2007. u legendarnoj kavani Bellevie u Splitu. Postoje sekcije: likovna, književna i dramska. Prva zajednička zbirka poezije objavljena je 2008. pod nazivom "Simbioza lutanja", uskoro izlazi i druga zajednička "Trajni trenuci".
  • UDRUŽENjE BALKANSKIH UMETNIKA
   UDRUŽENjE BALKANSKIH UMETNIKANevladino i neprofitno udruženje, osnovano na neodređeno vreme, radi ostvarivanja ciljeva u oblasti savremenog kulturnog stvaralaštva i to kroz književnost, slikarstvo, fotografiju, muzički i scenski angažman, sa posebnim osvrtom na afirmaciju mladih u cilju održivosti i unapređenju postojećeg i kreiranju novog kulturnog života društvenih zajednica na Balkanu.
  • TUŠ
   TUŠ "Toza Dragović" KragujevacTrgovinsko ugostiteljska škola „Toza Dragović“, Save Kovačevića 25, 34000 Kragujevac tel : 034 333-237; tel /faks: 034 335-686; odeljenje za vanredne učenike: 034 338 595
  • Tomislav Mačković
   Tomislav MačkovićRođen u Subotici 1976. godine. Roditelj Nevene i Lazara, odlikovani vatrogasni oficir (vatrogasac dobrovoljac), kuvar. Pisac i novinar, fotoreporter sa jednom izdatom knjigom na bunjevačkoj ikavici pod naslovom "Pripovitke iz života tavankutski Bunjevaca". Saradnik Hrvatskih novina, Riči bunjevačke matice, subotičkih medija... Bavi se ekologijom i izraženi je kosmopolita.
  • Tode Nikoletić
   Tode NikoletićKo sam zapravo ja? Pesnik? Sanjar? Putopisac? Snohvatač? Mali svitac čiji sjaj obasjava one koji vole, one koji rastu do deteta, One koji imaju krila da lete u bezgranično, i oči da vide beskonačno. Ili sam možda mornar bez mora, i gusar bez broda. Nešto kao Petar Pan nasukan u ravnici Panonije. Ko zna!? Verovatno sam kralj bez kraljevstva, Princ bez mača. Obućar koji popravlja svet. Marioneta čije konce pokreće zvezda. Pastir koji skuplja mirise šume u frulu I pretvara ih u zvuke. Možda sam… Možda sam… Biće ipak da sam samo obično DETE.
  • Tode Blaževski
   Tode BlaževskiKarikaturista, humorista, esejista i animator. Rođen je 06.05.1948. godine u Skoplju. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta „Sv. Kirila i Metodija “ u Skoplju. Ostvario je učešće na mnogim međunarodnim festivalima. Njegovi radovi su objaljivani u velikom broju domaćih i inostranih novina, časopisa i elektornskih magazina. Napisao veliki broj knjiga. Godine 1980. na super 8 mm traci je izradio svoj prvi animirani film Dilema. Zatim je izradio crtane filmove: Kapka, Ideja, Pešak, Sliznuvanje, Orator, Rizik. Filmovi su prikazivani na domaćim i inostranim festivalima. Njegova dela su sa makedonskog prevedena na engleski, bugarski, srpski, turski i francuski jezik.
  • Tina Mihaljević
   Tina MihaljevićStudentica Umjetničke akademije u Osijeku, gdje je završila i Jezičnu gimnaziju. Veliku naklonost priklanja grafici, kiparstvu i performansu. Uz studiranje bavi se pisanjem (poezija, novela) i jogom. Najveći poriv je uz kreativne, inovativne i provokativne umjetničke projekte utjecati na svijest čovjeka. Umjetnost je san, a od snova se ne živi. Kažu oni što ne znaju sanjati.
  • Tijana Milojević
   Tijana MilojevićRođena sam u Kragujevcu 1995. godine. Od ranog detinjstva me je svašta nešto interesovalo, jedino sam se pisanju uvek vraćala. Sigurna u sebe. Svoja na svom. Osobine koje me najviše krase su emotivnost i kreativnost. U svakoj sitnici vidim nešto kreativno i svaki predmet poželim da oživim. Moj moto je: Živi danas kao da je poslednji dan i uvek daj sve od sebe!
  • Tijana Đorđević
   Tijana ĐorđevićVoli knjige, muziku i modu. Nekadašnji novinar Radio Kosovske Mitrovice. Iz Lazarevca.
  • Tijana Rodić
   Tijana RodićRođena sam u Prištini, 13.5.1995. godine. Trenutno živim u Nišu. Studiram na fakultetu Umetnosti, odesek grafika, u Kosovskoj Mitrovici.
  • Teodora Košarac
   Teodora KošaracRođena 23.12.1994. u Palama, student Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Odsjek za opštu književnost i teatrologiju. Pjesme su joj objavljene u zbornicima, časopisima i internet portalima, a 2016. godine objavila je svoju prvu zbirku pjesama "Herbarijum duše".
  • Teodora Veličković
   Teodora VeličkovićZbir protivrečnosti na dve noge. Sama svoj smisao. Sve bih i nakon toga - ništa. Farmaceut koji je sve sem toga. Rođena negde u Grčkoj, bilo gde, ali sigurno tamo. Ja biram ko će da me izabere. Takva sam - kakva sam, promeniti se neću zato uzmi ili ostavi. Čekajte da se udobno smestim, ovaj život će potrajati.
  • Tatjana Kuljača
   Tatjana KuljačaRođena u Sarajevu 1980. godine. Provela detinjstvo u Konjicu, srednju školu završava u Nikšiću, Fakultet za turizam u Kotoru, a potom i postdiplomske studije, na odsjeku Menadžment u hotelijerstvu, nakon čega stiče zvanje magistra menadžmenta u hotelijerstvu. Piše kolumnu ,,Mamizam” za crnogorsku ,,Graciju”. Autor je u organizaciji “Anima Healing & Maja Wu”. Izdanje knjige na engleskom jeziku ,,Mission Motherhood” je uveliko ugledalo svjetlost dana i dostupna je na Amazonu u štampanom i e-book izdanju. Obožava da pleše i čita! Ne gleda TV-umesto toga piše. Sa porodicom živi u Bečićima. Sofija i Ognjen su njene najveće ljubavi, njena inspiracija.
  • Tatjana Đaković
   Tatjana ĐakovićStudent sam Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu i dugogodišnji volonter Crvenog krsta. Volim da čitam, pišem, volim pametne, duhovite i kreativne ljude, otvorenog uma i bez predrasuda. Verujem u snagu humanosti i u to da naše malo nekome zaista znači mnogo.
  • Tatjana Pupovac
   Tatjana PupovacVerujem da dobrota pobeđuje sve i da se lepom rečju i osmehom može stići do svakog srca. O tome govorim kroz svoje pesme.
  • Tatjana Radenković
   Tatjana RadenkovićOsmehom budi jutro i dočekuje noć.
  • Tanja Radivojević
   Tanja RadivojevićRođena 22. juna 2001. godine u Smederevskoj Palanci. Prvi roman, koji nosi naziv "Moj put u snove", objavila je 2017. godine, zatim je objavila zbirku pesama "Zima" 2018. godine. Drugi roman "Trinaest noći bez sna" je objavila 2019. godine. Treći roman je u pripremi.
  • Tamara Vulić
   Tamara VulićMale stvari čine život srećnim. Osmeh i druženje sa prijateljima. Čuvajte prirodu i životinje. Slušajte dobru muziku.
  • Tamara Sekula
   Tamara SekulaRođena sam 1989. godine u Beogradu. Po profesiji master učitelj. Želja za učenjem i poučavanjem kod mene se javila još u prvom razredu osnovne škole. Oduvek sam želela da postanem učiteljica. Svojim trudom, to sam i uspela. Sada želim da mojim učenicima pomognem da dostignu svoje ciljeve, ukazujući na vrednosti života i na reči Dositeja Obradovića: „Nauči se od mudrijeg – to je velika korist. I nauči drugog – to ti je velika zadužbina.“
  • Tamara Rogović
   Tamara RogovićStudentkinja postdiplomskih studija savremene umetnosti na Univerzitetu u Edinburgu. U osamnaestoj godini primljena na master studije na osnovu svojih do tada urađenih umetničkih dela, kao genijalno dete u umetnosti, na programu koji obrazuje 14 najboljih studenata iz celog sveta. Slika od svoje šeste godine. Ostvarila je veliki broj samostalnih i kolektivnih izložbi, u Srbiji i inostranstvu, uključujući prvu samostalnu izložbu sa dvanaest godina.
  • Dr Tamara Hrin
   Dr Tamara HrinRođena 1987. godine u Vrbasu, odrasla u Ruskom Krsturu. Doktorirala Metodiku nastave hemije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, na kom je zaposlena kao asistent. Piše poeziju za decu i odrasle, na rusinskom i srpskom jeziku. Dobitnik je više nagrada za poeziju, od kojih izdvaja prvu nagradu na Festivalu poezije mladih u Vrbasu 2014. godine. Ima objavljene dve zbirke poezije. Živi i radi u Novom Sadu.
  • Tamara Milićević
   Tamara MilićevićRođena sam 1989. godine u Beogradu, tako da je i moj profesionalni put vezan za Beograd. Završila sam osnovne i master studije na Učiteljskom fakultetu u Beogradu. Moji osnovni principi su profesionalnost, rad, odgovornost i poštovanje moralnih i etičkih normi. U radu koristim različite metode i oblike rada. Sopstvenu praksu uvek procenjujem kritički. Sopstvene profesionalne slabosti prevazilazim razmenom iskustava i stručnim usavršavanjem. Volim svoj posao i znam da me nova iskustva tek čekaju i radujem se tome.
  • Sveto Prodan
   Sveto ProdanPredsednik Udruženja slobodnih stvaralaca Republike Srpske "Aleksa Šantić". Do sada je objavio tri zbirke: Trag sudbine (prva), Slušaj kako nestajem (druga), Simfonija strasti (treća).
  • Svetlana Mitić
   Svetlana MitićRođena 1955.godine u Beogradu. Sticajem okolnosti, detinjstvo i mladost provela u Prizrenu, na Kosovu i Metohiji. Nakon završene gimnazije, diplomirala na Filozofskom fakultetu u Prištini, odsek - Jugoslovenska književnost i srpski jezik. Uglavnom je radila u svojoj struci kao profesor književnosti, sve do odlaska u penziju. Još kao student se iskazala na književnom planu, pišući pesme, eseje, pripovetke i druge kraće forme. Intenzivno se bavi stvaralaštvom na tom planu od 2014.godine kada je, iz ljubavi prema najmlađima, počela da piše priče i pesme za decu, sa akcentom na univerzalnim poukama o dobroti, skromnosti, ljubavi, međusobnom poštovanju i prijateljstvu. Osim priča i pesama za decu i odrasle, i dalje piše eseje, prikaze i recenzije. Veoma uspešno sarađuje sa el. časopisima "Pokazivač" i "Kraljevskim novinama", a njena "Pesma za Aleksu" protiv nasilja u školama, izazvala je veliku pažnju šire javnosti i štampe. Takođe je zastupljena u mnogim zbornicima savremene srpske poezije.
  • Svetlana Panić
   Svetlana PanićIz Lajkovca. Strukovni ekonomista po struci. Bavi se pisanjem poezije i proze od svoje 18-e godine, kada je počela da piše neke početne pesme (privatno za svoju dušu), a kasnije je krenula da učestvuje i na raznim književnim događajima i manifestacijama, to su bili prvi trenuci upoznavanja ljudi sa njenim stvaralaštvom, kasnije se to širilo sve više i evo i danas danju još traje, (druženje sa pesmama i ljudima koji vole dušu-poezije. ) Proza, koju ona piše obuhvata (kratke priče) koje imaju psiho-socijalni angažman i nose karakter- realizam. Još uvek nije ništa izdala, ali radi na tome, (ima u pripremi zbirku priča) koje će uskoro ako sve bude kako treba ugledati svetlost dana.
  • Humanitarna organizacija „Svetionik“
   Humanitarna organizacija „Svetionik“Neprofitna, nevladina, nestranačka organizacija, osnovana na neodređeno vreme, radi ostvarivanja ciljeva u oblasti humanitarnog rada i afirmisanja poželjnih društvenih aktivnosti i vrednosti. Ciljevi: organizovanje humanitarnih akcija, edukacija, afirmacija obrazovanja, kulture, nauke, sporta, ekologije, očuvanje nacionalnog identiteta i duhovnih vrednosti, podizanje svesti o položaju i problemima socijalno ugroženih kategorija društva, angažovanje na bezbednosti i poboljšanju uslova za život i rad omladine, naročito dece. Organizacija ima sedište u Pančevu. Osnovana je 11. februara 2016. godine.
  • Svet stripa
   Svet stripaOstvarivanje zajedničkih ciljeva u oblasti vizuelnih umetnosti, kroz komunikaciju, razmenu ideja, obrazovanje, izdavaštvo, afirmaciju i promociju stripa uopšte – grupi poštovalaca urbane kulture deluje kao dobra osnova za saradnju tako da maja 2010. godine započinju prve aktivnosti koje su za rezultat imale osnivanje Udruženja ljubitelja devete umetnosti Svet stripa. Danas je Svet stripa organizator Međunarodne strip konferencije "#KragujevacComicCon", izdavač časopisa "Kiša", osnivač Škole stripa i ilustracije, а raspisuje i konkurs za kratki strip "KRAGUJEVAČKI POBEDNIK".
  • Suzana Veljkovic
   Suzana VeljkovicSuzana je profesor razredne nastave u OŠ “ Branko Miljković „ iz Niša. Svoje aktivnosti usmerava ka što učestalijem praćenju i uvođenju novina, kreativnijem i savremenijem pristupu nastavnom procesu, jer je cilj savremene nastave da učenici sa više volje i radoznalosti za otkrivanjem sveta oko sebe prilaze usvajanju novih nastavnih sadržaja.
  • Suzana Krivokapić
   Suzana KrivokapićLjubav je jedini vazduh koji udišem i osmeh - jedini jezik na svetu koji razumem... :)
  • Suzana Rudić
   Suzana RudićStudent Akademije umetnosti u Novom Sadu. Dobnik nagrada ,,Mihajlo Kovač'' i ,,Duško Trifunović'' za kratku priču i poeziju. Autor zbirke poezije ,,Vreme orhideja''. Član Saveza književnika u otačbini i rasejanju i član KK ,,Scena Crnjanski'' u Beogradu. ,,Iako studiram vajarstvo, rečima vajam, strpljivo modelujem reči svoje duše koja teži da ostvari kontakt sa drugim dušama pogledom. U skulpturu, želim da unesem ta slova koja nosim u sebi.'' Moto: ,,Moramo se pronaći negde, ako ne na zemlji, među zvezdama hoćemo.''
  • Sunčica Miščević
   Sunčica MiščevićUčiteljica koja veruje da su "misli kao kapi vode. Ako stalno ponavljate iste misli , stvarate ogromnu količinu vode. U početku je barica , pa bara , pa jezero i na kraju - okean. Ako su Vam misli pozitivne , možete plivati u okeanu života".
  • Strahinja Tirnanić
   Strahinja TirnanićStrahinja Tirnanić se vodi stihovima: "Ako mi život krila skrati i sneg u oko počne da veje, znam, bar se neću pokajati što sam umeo da se smejem." Rođen u Kragujevcu, student menadžmenta, ljubitelj adrenalina i FK Radnički.
  • Stefan Simić
   Stefan SimićRođen 1989. godine u Paraćinu. Studira Sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Svoju prvu knjigu „Pustite nas“ objavio je 2012. godine, a knjigu „Odjeci ljudskog“ 2013. i 2014. (drugo dopunjeno izdanje). Specifičnim stilom pisanja i otvorenim načinom izražavanja na nastupima privukao je pažnju u Srbiji i zemljama ex-yu.
  • Stefan Mitić
   Stefan MitićDa li bi iz ovih prigradskih očiju što mirišu na ustajalu provinciju, sitne radosti, ajvar i kamenolom duše izrasle pesme ko pupoljci da sam rođen na Slaviji? Stefan Mitić (tićMi) nije rođen na Slaviji, već u Leskovcu, istog datuma kao i čuveni pisac Edgar Alan Po: 19.01.1992. godine. Za razliku od Edgarovog ramena na kome čuči gavran, na Stefanovom čuči perut.
  • Stefan Đorđević
   Stefan ĐorđevićRođen 28.02.1991. godine, Kosovo Polje. Apsolvent istorije, pesnik. Od 1999. godine živi sa porodicom u Kruševcu. Od svih institucija najviše ceni kafanu. Omiljeni čaj šumadijski.
  • Stefan Zdravković
   Stefan ZdravkovićStudira Ekonomiju, igra šah. Partiju u šahu (životu) dobija igrač koji napravi pretposlednju grešku. Ljudski život je partija šaha.
  • Stefan Lazarević
   Stefan LazarevićStudiram osmehe kako bih mogao da ih poklanjam. Tragam za svrhom postojanja i univerzalnom istinom koja nas sve povezuje. Poezija je za mene samo jedan od načina da se ogledam u mesečini. Volim da svet posmatram dečijom ozbiljnošću. Kad porastem, želim da postanem Mali Princ, srcem da gledam jasno.
  • OŠ
   OŠ "Sveti Sava" BijeljinaU prelijepoj ulici skrivena krošnjama lipa, u blizini Crkve Svetog Georgija u Bijeljini, smještena je Osnovna škola „Sveti Sava“. Najstariji sačuvani dokument koji govori o školstvu u Bijeljini je pismo ministru prosvete Kneževine Srbije od 12. maja 1865. godine koje su uputili „nastojatelj crkve i škole Dimitrija Marković i učitelj škole beljinske Nikola Evtić“, ali kao godina osnivanja srpske škole spominje se 1838. godina. Gradnja školske zgrade završena je krajem avgusta 1902. godine. To je zgrada u kojoj danas nastavu pohađaju najmlađi učenici i čija obnova i dalje traje. U Srpskoj osnovnoj školi u Bijeljini, kao mlad učitelj službovao je veliki srpski pjesnik Jovan Dučić.
  • Srđan Stamenković - Srle
   Srđan Stamenković - SrleIlustrator i karikaturista, ali i tata, muž, matematičar, programer, web dizajner... svoj životni put uspešno ispisuje olovkom već decenijama, a sreću nalazi u radu sa decom, malim stvarima koje život znače i svakodnevnoj kreativnosti.
  • Srećko Aleksić
   Srećko AleksićSrpski otmeni pesnik rođen 26.03.1972. u Beogradu, četvrti dan posle Mladenaca što je simbol njegove poezije. Zastupljen po celoj bivšoj Jugoslaviji, pojedine pesme prevedene na 7 svetskih jezika. Izdao 5 zbirki poezije. Član 28. Akademije u Beogradu, Sc Crnjnski, Majdana, Književne Omladine Valjeva, Kola Srpskih Sestara Čikago. La Voice DE Lecce Italia 3. mesto sa pesmom Sagradimo Svet. Živi, piše i radi u Beogradu i sarađuje sa pojedinim portalima u svetu kulture.
  • Srđan Đurić
   Srđan ĐurićDolazi iz Slepčevića, sela u blizini Šapca. Studira u Novom Sadu, na odseku za Srpski jezik i književnost. Takođe, pisac je. Njegova prva zbirka pesama naziva se „Pesme moje" i objavljena u maju, 2017. godine, u pripremi je i njegova druga zbirka pesama. Dobitnik je mnogobrojnih plaketa i nagrada za književnost.
  • Srđan Simeunović Sendan
   Srđan Simeunović SendanU umetnosti dugi niz godina. Svašta video - svašta proživeo, iako se uverio da su slabe nade za neki pomak u ovoj zemlji, i dalje na barikadama. Poezija, proza, satira, muzika i još štošta...
  • Spomenka Denda Hamović
   Spomenka Denda HamovićRođena je i odrasla u Šantićevom Mostaru. Poeziju je zavolela još u osnovnoj školi kada su joj prve pesme i objavljene u lokalnom listu Sloboda. Sledi dugi period pisanja samo za svoju dušu jer je za nju poezija učiteljica i tešiteljica života, dah i potreba duše, a pesme su iskre duše i kada je hladno i kada život greje. Piše pesme i priče i voli da leti „Na krilima leptira“ a tako se zove i njena prva objavljena zbirka pesama. Od 1992. živi u Beogradu.
  • Spasoje Joksimović
   Spasoje JoksimovićPesnik i teolog, preplitanje u traženju odgovora.
  • Sasvim Obične
   Sasvim ObičneSasvim obična priča, sasvim običnih devojaka.
  • SVOJ NA SVOME sa Nenadom Milenkovićem
   SVOJ NA SVOME sa Nenadom MilenkovićemPolusatna emisija u kojoj javne ličnosti biraju mesto na kom se radi intervju i gde se osećaju kao "svoji na svome" . Termin emitovanja je: premijera - sreda u 18.30! Reprize: subota od 21.30h i nedeljom od 22.00h. Televizija: Naša TV Autor emisije : Nenad Milenković (JugArt produkcija) Produkcija: TV Naša. Autor muzike: Dejan Javorina
  • Snežana Dubak
   Snežana DubakDa, to sam ja! Zaplakala sam jednog juna davne 1973. godine. Rođena u Ivangradu (današnje Berane), Crna Gora- srce Vasojevića. Školovala se, od kosih i pravih , tek toliko da postanem jedno pismeno čeljade. Sa svojim momcima živim i radim u srcu Beograda. Srećna!
  • Snežana Crnogorčević
   Snežana CrnogorčevićZavrsila sam Učiteljski fakultet, smer za vaspitača, vodim blog malaskolabastaznanja.blogspot.rs, pišem pesme za decu. Smatram da talenat nije presudan za bilo kakav uspeh već da je potrebno dosta rada i vežbe kao i da ljubav prema knjigama i stvaralaštvu treba podsticati još od ranog detinjstva jer dete uči ono što živi.
  • Snežana Veljković
   Snežana VeljkovićZovem se Snežana Veljković radim u OŠ"19.oktobar" u IO u Donjim Komaricama.Ove godine vodim kombinaciju 1.razred i 3. razred. Živim u Jagodini i putujem svakodnevno do radnog mesta.
  • Snežana Kujundžić
   Snežana KujundžićRođena 1970. u Subotici u kojoj trenutno saobraća na relaciji slikarstvo-poezija... i jedno i drugo je proganja od ranog detinjstva. Nakon dugogodišnjeg truda da se uklopi u jednostavne ovozemaljske poslove, shvata da je jedino što je ipak čini kompletnom - slikanje i pisanje pesama...
  • Snežana Ilić
   Snežana IlićRođena 1. aprila 1966. u Novom Sadu. Živim u Šapcu. Inženjer tehnologije. Umetnička duša, sanjar, majka. Volim da čitam, pišem, crtam, fotografiju...Sve što je vezano za kreativnost. Verujem u ljubav i dobro u ljudima. Pišem blog VINJETE.
  • Slobodan Veselinović
   Slobodan VeselinovićIz Sombora. Rođen 1966. godine. Završio srednju poljoprivrednu školu. Samouk sam slikar, slikanjem se bavim od 1986. godine. Prvo izlaganje 2009. godine. Do sada sam imao 13 samostalnih izlozbi. Moje slike se nalaze u mnogim zemljama širom sveta. Osnovni pravac je impresionizam, a motivi su vezani za prirodu.
  • Slobodan Osmokrović
   Slobodan OsmokrovićSlobodan Osmokrović rođen 21.9.1963 g. u Inđiji, ekonomski tehničar. Živim u vremenu kome ne pripadam.
  • Slaviša Savić
   Slaviša SavićRođen na Ilidži, živi u Derventi. Student Ruskog i srpskog jezika i knjizevnosti, Filozofskog fakulteta na Palama, Univerzitet Istočno Sarajevo. Prvenstveno pjesnik, a pise i prozu. Izdao dvije zbirke pjesama pod nazivima: "Priroda, čovjek i ja" i "Plamen, talas i busen ljubavi" , završio roman prije dvije godine pod nazivom "Svjetlost mraka", koji još nije objavljen. "Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli..."
  • Slaviša Ševrt
   Slaviša ŠevrtRođen je u Sarajevu, ne tako bliske 1970. godine. Nakon rata 1995. godine, trajno se nastanjuje u Beogradu. Iako neki tvrde da je jedan od najboljih srpskih portret karikaturista, u svakom slučaju je najbolji pica majstor među karikaturistima i najbolji karikaturista među pica majstorima, jer mu je to dugogodišnje zanimanje. Dobitnik je značajnih nagrada za karikaturu i strip. U slobodno vreme vredno radi i stvara!
  • Slavica R. Šibalić
   Slavica R. ŠibalićRođena u Aleksincu, živi u Bajinoj Bašti. Piše, slika, čita, sluša romantičnu muziku i stalno je u nekom poslu; širi pozitivnu energiju i ljubav među ljudima.
  • Slavica Jovanović
   Slavica JovanovićIz Šapca. Novinar i književnik. Autor sedam objavljenih knjiga: Aliluja", "Albatros ", " I ubi drvo čoveka", "Nebom lete Cerski samorasti", "Kosovski crni kosovi", "Podsmevač ", " Zlatovez munja". U rukopisu još pet knjiga. Dobitnik više književnih nagrada i priznanja. Dobitnik specijalnog priznanja Akademije " Ivo Andrić" - Beograd za 2007. godinu, 2008. godinu i 2014. za objavljene knjige.
  • Slavica Jagličić
   Slavica JagličićSlavica Jagličić, profesor opšte književnosti i teorije književnosti, zaposlena kao biliotekar u Dečjem odeljenju NB "Vuk Karadžić" u Kragujevcu, imala je sreću da svoje radne godine provede sarađujući sa decom i mladima. Odrasle, pak, deli na one koji su čitali i čitaju, i one kojima je mašta "zakazala" pa su se pretvorili u naredbodavce i dokonaše. Pričaće vam o knjigama i iskustvima bibliotekara, a možda vas i navede da se oslobodite straha od knjiga i čitanja.
  • Slavica Pejović
   Slavica PejovićDiplomirani politikolog, autor je tri dokumentarne monografije, kao i tri zbirke poezije. Glavni je i odgovorni urednik časopisa za književnost, kulturu i nauku „MAJDAN“. Član je Udruženja književnika Srbije. Živi u Kostolcu.
  • Slađan Tomić
   Slađan TomićStudent Fakulteta političkih nauka u Sarajevu. Volontirao je na Radiju Federacije Bosne i Hercegovine. Uređivao je portale www.tema.ba i www.e-turneja.com . Piše i poeziju. Do sada je objaviljivao u dvije zajedničke zbirke „Pjesme koje nam život znače“, u sklopu koje je, za svoju pjesmu „Stani“, dobio nagradu za originalnost i umijeće umjetničkog oblikovanja, te u zbirci „Providenca Versi 1“, u pripremi je i njegova prva samostalna zbirka „Šta ako sam lud“.
  • Slađana Cvjetković
   Slađana CvjetkovićDiplomirani psiholog. Transakcioni analitičar – savjetnik. Trener vještina asertivnosti i emocionalne pismenosti. Rođena u Tuzli, živi i radi u Bijeljini. Slađana, misli dakle postoji, osjeća znači živi. Spaja jedno sa drugim, kako kod sebe tako i kod drugih. Voli trčanje, trči polumaraton i još uvijek si čestita kada stigne na cilj. Vjeruje da ponekad ne znamo šta možemo dok se ne odvažimo i ne krenemo prema tome šta želimo.
  • Slađana Nedeljković
   Slađana NedeljkovićVolim da pomerim granice da bi se svet video mojim očima. Realnost može biti obojena i malo drugačija - nasmejana mojim i vašim emocijama. Na putu traganja za nežnošću koja je (tu negde) u svakom čoveku.
  • Slađana Golijanin
   Slađana GolijaninRođena u Sarajevu, 30. 7. 1987. Magistrica komparativne književnosti i bibliotekarstva. Piše i objavljuje poeziju, književne kritike, kritike vizuelnih umetnosti, novinarske članke, reportaže, eseje... U slobodno vreme slika i pleše. Voli da voli i mrzi da mrzi.
  • sirovahrana.rs
   sirovahrana.rsSirovahrana.rs je domaći portal za ishranu sirovom hranom - osim recepata za ukusna gurmanska presna jela, ovde ćete pronaći i prodavnicu sa neophodnim kuhinjskim aparatima, korisnim sitnicama i još puno toga; Autorka i administrator portala je Olivera Rosić
  • Književni klub Sirin
   Književni klub SirinCilj Književnog kluba „Sirin“ je negovanje i usavršavanje pisane reči. Kvalitet je na jedinom mestu na lestvici prioriteta. Pored toga, u KK SIRIN zastupljene su i druge umetnosti: slikarstvo, fotografija, dekupaž, čime se izuzetno ponosimo. Klub objavljuje časopis „Kulturni mozaik“ koji izlazi tromesečno i može se poručiti putem imejla ili u biblioteci Milutin Bojić – Ilije Garašanina 5, Beograd.
  • Siniša Stričević
   Siniša StričevićNovinar, živim u Somboru. Pod omiljenim aforizmom: Nije lepo ono što je lepo, već je lepo ono što nam se sviđa, počeo sam svoj novinarski put u 13. godini u dečjem programu Radio Sombora čiji sam ostao vernik i u zlu stečaja nesrećne privatizacije, doskora.. Izašavši iz nametnutog šoka, osnivam medijsko Udruženje Podium Sombor a poslednjeg julskog dana olimpijske-pobedničke 2016, usuđujem se da sa prijateljima pokrenem i Novi Radio Sombor, internet svetom. Jer, volim ovu ludu šašavu planetu kakav sam i ja. Životni moto: Samo pozitivno! Slogan: Svi smo jedno! Živeli svi...
  • Siniša Lazarević
   Siniša LazarevićLikovni umetnik iz Aranđelovca. Član je udruženja Likovnih umetnika grada Beograda –ULUB. Ima svoju stalnu postavku u klub- restoranu Stara varoš u Topoli. Ikona Svete Anastasije, koja je njegovih ruku delo, nalazi se u manastiru Sveta Anastasija u Arizoni. Njegove slike nalaze se u privatnim kolekcijama širom sveta.
  • Siniša Cvijanović
   Siniša CvijanovićFotograf. Fotografisanje je nešto što volim i čime druge ljude činim srećnim kada posle slikanja dobiju svoje fotografije. Moj cilj je da u životu postignem nešto po čemu će ljudi da me pamte. Mnogi kažu da sam na dobrom putu. Uporan, ambiciozan, istrajan. Ništa ne može preko noći, sve može upornošću.
  • Selma Huskić
   Selma HuskićRođena 16.10.1991. godine u Doboju. Sa svoje nepune dvije godine ostaje bez svog prvog najvažijeg muškarca u životu žene, bez oca. Odrasla uz pregršt ljubavi majke. Školovanje završila u Odžaku. Godine 2010. seli se u Njemačku, Hamburg. Pisanjem se bavi od osnovne škole. Prvu zbirku pjesama pod nazivom Sub Rosa izdaje 2015. godine. Nada se da će naći svoje mjesto pod Suncem u svijetu poezije.
  • Šejla Handalić
   Šejla HandalićRođena 1996. godine u bosanskohercegovačkoj provinciji Banovići, vječiti sanjar, teški filozof i student Pravnog fakulteta. Državno i međunarodno nagrađivana.
  • Savez slepih Srbije
   Savez slepih SrbijeSavez slepih Srbije je osnovan 14. jula 1946. godine. Nastao je kao rezultat težnje slepih da rade organizovano na ostvarivanju svojih specifičnih potreba i interesa. To je jedina reprezentativna organizacija slepih u Srbiji, a najveća je što se tiče udruženja slepih, kako po broju članova, tako i po aktivnostima koje vrši u cilju zadovoljavanja potreba i interesa svojih članova i ove kategorije osoba sa invaliditetom uopšte.
  • Sava Ilić
   Sava IlićProdajni menadžer. Rođen u Šamcu, odrastao u Deronjama gde su najbolji tamburaši. Živim u Švajcarskoj St. Galen, otac troje dece. Bivši fudbaler, a sad, solidan teniser - i pesnik u pokušaju.
  • Mićković Saša
   Mićković SašaSaša Mićković je pesnik, objavio je sledeće knjige: Jastreb u oluji, Božanska Srbija, Račanski svitak, Duhovna zarenja, Špil soneta, Uspavanka za dušu. Pesme objavljuje u časopisima: Književne novine, Trag, Prolom, Svitak, Brankovina, Bdenje, Diogen, Književne vertikale, Književni pregled, Sizif, Zvezdani kolodvor, Koreni - list Srba iz rasejanja, Ljudi govore (Toronto), Bosanska vila, Srpska vila, Majdan, Naslijeđe, Sretanja, Slovoslovlje, Voštanice, Jesenjin, Riječ, Jež, Etna, Nosorog, Šipak, Avlija magazin, uvršten je u leksikon Srpski pisci u rasejanju 1914-2014 i dr. Član je Književnog kluba "Branko Ćopić" iz Beograda. Dobitnik je nagrada: Pesnička hrisovulja, Srpske duhovne akademije (2016) i Godišnja nagrada opštine Rača (2016).
  • Sara Savčić
   Sara SavčićZaljubljenik u mnoge stvari, prvenstveno muziku i japanski jezik, u čijim okvirima je i školovana. Aktivno se bavi prevodilaštvom, muzikom i humanitarnim radom. Pasionirani je ljubitelj krimi romana i veruje da je spavanje precenjeno.
  • Sara Matijević
   Sara MatijevićMaturantica Opće gimnazije, rođena 2.5.1997. u Osijeku. Najdraži hobi mi je čitanje, volontiram u Gradskoj knjižnici i čitaonici a u budućnosti bih se htjela baviti zanimanjem vezanim za književnost.
  • Sara Jekić
   Sara JekićRođena sam u Prištini 18. 5. 1996. godine. Trenutno živim u Prokuplju. Studiram srpsku književnost i jezik na Filozofskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Moje pesme su zastupljene u nekoliko zbornika, a imam i objavljenu zbirku pod nazivom "Samo se očima iskreno voli" u izdanju Presinga.
  • Sanjin Štrbac
   Sanjin ŠtrbacRođen u Kninu 1971. Studirao u Banjaluci i Beogradu. Živi u Banjaluci. Pravnik. Pisao o svemu, najviše o kulturi u časopisima "Revolt", "Reporter", Popboks". Objavio dvije knjige o popularnoj muzici : “"Gubitnici" sviraju historiju" (2009. i 2012.) i "Žeton za najdraži Vurlicer"(2013.). Najviše voli, uglavnom, klasični američki rokenrol i njegove podžanrove koje nedovoljno slušamo, popularnu i nepopularnu književnost, TV, sport, pivo, viski... I ljepotu.
  • Sanja Trninić
   Sanja TrninićRođena je 1977. godine i živi u Pančevu. Radi kao knjigovođa u knjigovodstvenoj agenciji . Živi sa mužem sa kojim ima dva sina. Piše pesme i kratke priče. Obožava knjige. Godine 2008. izdala je knjigu pesama "Kontrola uma".
  • Sandro Puncet
   Sandro PuncetRođen sam 7.9.1979. godine na Malom Lošinju gdje i dan danas živim i radim. Prve fotografije sam napravio sam svojim "idiotom" na film 1997. godine i sa njim sam ulovio prve munje. Zbog financijskih nedostataka prvi dslr sam kupio 2013. godine kada sam se ozbiljnije počeo bavit fotografijijom. Odmah sam našao smjer koji me zanima, iako sam se probao ostale teme, a to je lov na oluje što i danas sa velikom strašću fotografiram. Imao sam jednu samostalnu izložbu a nekoliko mojih fotografija bile su hit na društvenim mrežama i portalima, ne samo u Hrvatskoj već i u susjednim zemljama.
  • Sandra Petković
   Sandra PetkovićMeteoropata ne bi trebao da čita istoriju. Vremena su bila svakakva.
  • Salja P. Slovenski
   Salja P. SlovenskiŽivi u Ljubljani poeziju piše od detinjstva piše dosetke šale i aforizme.
  • Sakiba Harčević
   Sakiba HarčevićRođena 8.2. 1964. godine u Rijeci. Poeziju pišem od trinaeste godine. Izdala elektronsku zbirku " U svijetu ljubavi". Član sam HKD (Hrvatskog književnog društva). Pojedine pjesme zastupljene su mi u zbornicima "Književno Pero","Nek živi ljubav"," kao čvorom more na dlanu"…
  • Sajt mojedete.info
   Sajt mojedete.infoPočeo je sa radom 2016. godine. Cilj nam je da na najbolji mogući način deci ali i roditaljima olakšamo život. Svakodnevno objavljujemo nove tekstove, a svaki od njih u korist dece i roditelja. Svaki od njih za, a ne protiv porodice. U današnje vreme previše je malo medijskog prostora posvećenog deci, a obrazovnog programa skoro i da nema. Stiče se utisak da deca više nisu prioritet. U večitoj trci za novcem koji, uzgred rečeno, i nije merilo sreće čoveka, sve se više zanemaruju prava dece. Sve se više gazi po moralu i porodičnim vrednostima. Ne možemo da upravljamo televizijskim šemama, ali možemo svojim životima i svakako životima naše dece.
  • Sabina Dumpor
   Sabina DumporRođena sam u Mostaru, 27.10.1990 godine. Aktivno se bavim slikanjem nekoliko godina, sudjelujem na likovnim kolonijama i izložbama. Bavim se likovnim oblikovanjem knjiga i glumom. Vodim stranicu Sabina Dumpor Art.
  • Rajko Kecman
   Rajko KecmanRođen u Bosanskom Petrovcu, Bosna i Hercegovina. Apsolvent na Šumarskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci. Pisac, pjesnik, sportista, zaljubljenik u prirodu. Oženjen planinskim vijencima, zavičajem, ognjištem i tintom, kao izvorom života. Vječiti sanjar. Životni moto: „rad, red i disciplina“!
  • Radojka Nikić Milinović
   Radojka Nikić MilinovićRođena je 24.03.1974.god. u Valjevu. Diplomirala na Bogoslovskom fakultetu. Piše poeziju, kratku prozu, putopise. Objavljivala je u brojnim književnim novinama i časopisima. Učestvovala na petskim festivalima. Pohvaljivana na poetskim konkursima. Dobila I nagradu za poeziju studenata „Zlatno pero studentsko Vidovdansko 94.“ Objavila je sedam pesničkih knjiga.
  • OŠ
   OŠ "Radoje Domanović" KragujevacJedna od škola sa najdužom tradicijom u Srbiji, osnovana 1805. godine. Oaza kulture, kvalitetnog i trajnog znanja i zdravih stilova života. Inspirativna za đake i nastavnike, privlačna i zanimljiva za roditelje i prijatelje škole. Škola u kojoj se svako oseća dobro.
  • Radmilo Mićković
   Radmilo MićkovićKataklizma, epigrami; Sve će to narod otplatiti, aforizmi; Izlet u obližnji raj, roman; Srbi čuvaju mrtvaca, poema; Ovde je nekad bio svet, poezija; Ohole žrtve, pripovetke; Volim i ja vas, aforizmi; Verbalne vrfeske 1, 2, eseji; Posle potopa, aforizmi; Nepodobna knjiga, aforizmi; Nuda veritas, odabrani aforizmi; Zvezdočatac i pesme, poezija; Ispovest trovačasmehom (Dnevnik srpskih poniženja), aforizmi; Užasno dosadna knjiga (Coito ergo sum) odabrani erotski aforizmi; Verbalne freske 1, 2, eseji – drugo izdanje; Literarni uzlet mamlaza Baljoševića (Skica za portret jednog naroda), aforizmi; Šumadijski soneti, pesme. Uvršten je u više desetina zbornika, antologija i enciklopedija iz oblasti poezije i aforizama. Prevođen na više stranih jezika.
  • Radmila Karać
   Radmila KaraćRođena u Luci kod Nevesinja. U Mostaru završila Pedagošku akademiju, odsek Srpskohrvatski jezik i književnost jugoslovenskih naroda. Trenutno živi i radi u Kanadi. Do sada je objavila tri zbirke pesama za decu. Radmilini radovi se redovno objavljuju u časopisima za književnost, umetnost i kulturu, kao i u zbornicima književnih radova. Zbirka pesama za decu „Čaroban let kroz ceo svet“ je 2014. godine uvrštena u izbor publikacija za potrebe bublioteka srpskih organizacija u dijaspori i regionu. Član je Srpsko-kanadskog udruženja pisaca „Desanka Maksimović“ iz Toronta.
  • Radiša Ćeriman
   Radiša ĆerimanRođen 21.0.8.1995. godine u Čačku, gde završava osnovnu i srednju školu. U 2014. godini upisuje Fakultet političkih nauka u Beogradu, smer novinarstvo. Poeziju piše od svoje trinaeste godine, a prva pesma koju je napisao nosi naslov "Kad bi vreme stalo". Voli istoriju, a redovno prati i geopolitička dešavanja.
  • Radič Miša Mijatović
   Radič Miša MijatovićRođen 04. jula 1949. u Mramorku na jugu Banata. Od 1962. živi i radi u Novom Sadu. Prve portrete i portret karikature objavio je krajem šezdesetih (1968.) i to u časopisima: „Džuboks“, „Tempo“, „Antena“ „Glas omladine“, „Melos“, „Dnevnik“,... Prve table stripa „Zeka“ objavljene su u časopisu „Zeka. Svoj prvi autorski strip “Мylisaw“ (1971.) objavio je u „Kurir“-u Saradnju sa „Politikinim zabavnikom“ započeo je 1977. godine objavljivanjem portret karikatura rok muzičara na „Hit strani“. Plod saradnje je više od 300 portret-karikatura koje su, na žalost autora, sve ostale u vlasništvu Izdavača. 1978. objavljuje i prve epizode stripa „Mika Muštikla“ u „Stripoteci“ (izdavač: „Marketprin“, N. Sad). Sa stripom „Krapino“ („YU-strip“-„D. novine“) osvajaju treću nagradu na konkursu YU-stripa za najbolji jugoslovenski strip. Između ostalog crtao je ilustracije za časopise namenjene deci: „Neven“, „Mali Neven“, „Maštalica“,... Ilustrovao nekoliko zbirki pesama i knjiga
  • Pozorište za decu Kragujevac
   Pozorište za decu KragujevacPozorište za decu Kragujevac je, rešenjem Skupštine grada Kragujevca, osnovano 27.06.2003. godine i jedno je od najmlađih pozorišta te vrste u Srbiji. Organizator je Međunarodog lutkarskog festivala "Zlatna iskra" na kome iz godine u godinu učešće uzima sve više vodećih svetskih pozorišta.
  • Prvoslavka Marković
   Prvoslavka MarkovićPrvoslavka Marković smatra da je obrazovanje jedan od načina menjanja sveta. Veruje u magičnu moć brojeva.Za nju važi Pitagorina misao: „Ne troši mnogo reči da kažeš malo, već malo da kažeš mnogo“.
  • SPKD
   SPKD "Prosvjeta" TuzlaSrpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ u Tuzli je osnovano 6. juna 1904. godine sa ciljem očuvanja srpske kulture i identiteta, razvija prosvjetne, kulturne, sportske i druge aktivnosti s drugim narodima u Bosni i Hercegovini, odnosno njihovim društvima.
  • Predrag Milosavljević Kajsa
   Predrag Milosavljević KajsaDa ne preterujem, muziku volim iznad svega jer spaja ljude, veseli, otvara dušu, kako kad zatreba, što opravdava ono:"uz pjesmu mi se evo rodimo, uz pjesmu umiremo". Muziku svako oseća, interpretra, i krasi na svoj način. Gitaru sviram dugo, ali nikad profesionalno, pomalo zbog ironije života, pomalo zbog lenjosti, najviše iz hobija, društva i nekog svog balansa radi. Svirka me je spojila sa puno dobrih ljudi, što me u svemu najviše raduje, i donela mi puno lepih i nezaboravnih trenutaka, u kojima se bez nje nikad ne bih ni našao. Samouk, malo i obdaren sluhom. Imali smo bendove, snove, kao sva deca, mladi ljudi, ali nas život vodi svojim tokom, jer nismo svi rođeni za uspehe, što ne bi ni bilo interesantno. U svemu je, po meni najbitnije da širimo ljudskost, dobrotu, i učimo jedni od drugih. Svi smo specifični na svoj način, i svako od svakog može uvek ponešto da nauči.
  • portal
   portal "Pokazivač"Portal za kulturu, obrazovanje i priključenija
  • Planinarsko društvo Žeželj
   Planinarsko društvo ŽeželjPlaninarsko drustvo Žeželj se bavi planinarenjem i obilaskom svih turističkih vrednosti, kako u Srbiji tako i van Srbije. Postoji oko 25 godina.
  • Petar Pismestrović
   Petar PismestrovićRođen 3. svibnja 1951. godine u Srijemskoj Mitrovici. Nakon mature u Zagrebu upisuje Fakultet političkih znanosti, a od 1970. radi kao profesionalni karikaturist. Jedan je od utemeljitelja Hrvatskoga društva karikaturista (HDK). Surađuje sa više od 40 različitih tjednika i dnevnih listova, organizira 25 samostalnih izložbi te sudjeluje na mnogobrojnim svjetskim i domaćim festivalima karikatura. Pismestrović živi u Austriji i radi za "Kleine Zeitung". Od 1996. godine je austrijski državljanin.
  • Peko Laličić
   Peko LaličićČlan Udruženja književnika Srbije i redovni član Matice srpske, rođen 1944. godine u Gusinju, živi u Majdanpeku. Master je menadžmenta, diplomirani politikolog i upravni pravnik. Običan, dobrim i dobronamernim ljudima dostupan čovek koji čini sve da život ne bude politika. Piše savremenu, rodoljubivu, haiku i poeziju za decu, aforizme, prozu, recenzije i prikaze knjiga. Objavio je trinaest knjiga (sedam poezije, četiri aforizama i dva romana). Romani su mu doživeli po dva izdanja.
  • Predrag - Peđa Đakonović
   Predrag - Peđa ĐakonovićRođen u Pančevu 01.06.1980. godine. Završio srednju ‘’Školu za dizajn’’ u Beogradu i višu (sadašnju visoku) ’’Školu primenjenih i likovnih umetnosti’’ u Beogradu. Bavim se pisanjem aforizama, kratkih priča i statusa, ilustracijiom u slobodno vreme i alternativnom muzikom. Interesuje me umetnost, kultura, pisana reč, kao i saradnja i upoznavanje sa ljudima sličnih interesovanja u cilju interaktivne saradnje.
  • outLOUD.rs
   outLOUD.rsMesto gde kreativnost sreće inspiraciju, a o talentima se priča - na sav glas.
  • Osvald Tomović
   Osvald TomovićŽivi i radi u Beogradu.
  • KLUB PESNIKA
   KLUB PESNIKA "ORFEJ" SUBOTICAOsnovan je 22.11.1995. u Subotici kao neprofitna i multinacionalna organizacija, a registrovan kao udruženje građana koja neguje kulturu i pisanu reč naroda i narodnosti koji žive u našoj sredini. Osim toga klub je registrovan i za izdavačku delatnost.
  • Omer Ć. Ibrahimagić
   Omer Ć. IbrahimagićRođen u Tuzli 1968. godine gde i sada živi. Radi u Klinici za neurologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli. Doktor je medicinskih nauka i profesor Univerziteta. Oženjen je, otac kćerke i sina. Piše pesme, priče i putopise. Saradnik bosanskohercegovačkih i inostranih časopisa, listova, portala i fanzina. Objavio je osam knjiga, zastupljen u više antologija, knjiga proze i poezije. Član je Društva pisaca Bosne i Hercegovine, P.E.N. Centra Bosne i Hercegovine i Društva pisaca Tuzlanskog kantona. Nagrade: «Mak Dizdar» (za najbolju zbirku pjesama), «Fondacije za izdavaštvo» (za najbolju knjigu), te «Simha Kabiljo», «Dr Esad Sadiković» (u dva navrata), «Marko Martinović Car», lista «Večernje novine» i udruženja «Mladi Muslimani» (za najbolje priče).
  • Oliver Janković
   Oliver JankovićRođen 1957. godine u Beogradu. Pisanjem počinje da se bavi još za vreme studija na Filološkom fakultetu, na kome diplomira na Grupi za poljski jezik i književnost. Posle 17 napisanih i izvedenih radio drama i dramskih minijatura, emigrira u pesničke vode, druži se sa kraćom prozom, esejima i književnom kritikom. Aktuelno, najčešće pliva u vodama humora i satire iako za sebe tvrdi da je strastveni neplivač.
  • Olga Tomović
   Olga TomovićRođena 1969. u Beogradu. Život joj je obeležila muzika i politika, umetnost i realnost, stvaranje i razaranje. Diplomirala je violinu na FMU u Beogradu, a takođe i žurnlistiku na Fakultetu političkih nauka, Univerziteta u Beogradu. Pisanjem se bavi od najranijeg detinjstva, a piše kao što svira - srcem, iz srca i čiste emocije. Glavni je urednik i lektor na portalu Konkretno.co.rs, gde objavljuje svoje priče, pesme u prozi i kolumne. Autor je romana „Lav i Ruža“ i zbirke priča „Bajke o bogovima, vukovima i ženama“ , oba u završnim fazama pred objavljivanje.
  • OK Kraguj
   OK KragujOdbojkaški klub Kraguj je profesionalni ženski odbojkaški klub. Osnovan je u februaru 2006.godine. U svom sastavu ima sve selekcije, od škole odbojke do seniorki.Od 2014. je u najvišem rangu takmičenja - Super ligi Srbije. Prijateljstvo, tolerancija, zabava i zdrav život je glavni moto kluba. Dobrodošli!
  • Ognjen Janjić
   Ognjen JanjićRođen 1986. Po struci diplomirani specijalni pedagog. Ima 25 godina iskustva u borilačkim veštinama (Shotokan Karate, Muay Thai, BJJ) Učitelj Tai Chi-a i Qigong-a, i osnivač Tai chi & Wushu kluba Beli Ždral.II stepen Usui Reikija, majstor/učitelj Kundalini Reikija i Originalnog Reikija. Svira gitaru i obožava da provodi vreme sa svojom srodnom dušom Martinom i drugim punopravnim članom porodice: psom Pakom koji misli da je čovek. Budući da je protivnik bilo kakvog nasilja nad živim bićima - vegan je.
  • NVO
   NVO "Oaza znanja"NVO za promociju prirodnih nauka i književnosti "OAZA ZNANjA" iz Podgorice počela je sa radom u septembru 2018. godine. Ciljevi udruženja su promocija prirodnih nauka i književnosti mladima na edukativan i zanimljiv način, uz pomoć kreativnih sadržaja, radionica, seminara; afirmacija ljudskih prava i podsticanje društvenog aktivizma mladih kroz razne aktivnosti; edukacija i osnaživanje mladih kroz zdrave stilove života, učenje demokratije i razvijanje volonterizma; pružanje pomoći za razvijanje kreativnosti kod mladih sa smetnjama u razvoju i kod Re populacije; podizanje svijesti gdje sve nauka ima primjenu u svakodnevnom životu, pri zaštiti životne sredine i upotrebi prirodnih resursa...
  • Studentska organizacija „Negujmo kulturu“
   Studentska organizacija „Negujmo kulturu“Osnovana 29. februara 2016. godine. Ima za cilj promovisanje i očuvanje kulturnih vrednosti, podsticanje kritičkog razmišljanja o agensima koji utiču na razvoj društva, a koji danas sve više uzimaju maha usled čega pojedinac ostaje usamljen. Upravo je to onaj faktor koji je učinio da se okupe i pokažu da postoje i kulturne vrednosti koje propagiraju ljudi koji čitaju, pišu, sviraju. Svoje ciljeve ostvaruju na nekoliko sektora: Sekcija dramske umetnosti (SDU - Kultura teatar), Sektor za muzičku kulturu i umetnost (SMUK) - uključujući Beogradsko studentsko pevačko društvo i Ansambl narodnih igara, Književni klub i Medijski servis studenata. Imaju podršku „Matice srpske“ , „Srpske akademije nauka i umetnosti“ i brojnih javnih ličnosti iz sveta kulture i umetnosti. Otvoreni su za saradnju sa svim organizacijama i mladim ljudima koji dele njihove vrednosti.
  • Nitro Acoustic
   Nitro AcousticNe odustajte od svirke, gitara je jedan deo mene celog, sastavni deo mog života...gitara mi je kao molitva, kad ustanem odsviram neku, kad legnem opet odsviram još koju...i tako svakog dana...
  • Nikola Zebić
   Nikola ZebićSrednjoškolac sam, idem u gimnaziju u Šapcu. Volim da slušam muziku i da se družim sa drugima, ali više od toga volim da pomažem drugima, da se smejem i da saznajem nove stvari, da radim sa ljudima jer me to čini srećnim i prosto tako nešto me uvek obraduje.
  • Nikola Učur
   Nikola UčurSvakako da bih ja sam sebe najviše hvalio, ali mislim da o meni mogu da govore ljudi koji me poznaju, a ne ja. Živim u Novom Sadu. Student sam žurnalistike, obožavam konceptualnu fotografiju. U slobodno vreme crtam. Volim da mi je vreme apsolutno ispunjeno.
  • Nikola Trifić
   Nikola TrifićRođen je 22. maja 1989. godine u Prištini. Završio je Pravni fakultet. Pored pisanja poezije i proze, bavi se i novinarstvom. Živi u Nišu.
  • Nikola Stojanović
   Nikola StojanovićRođen u Nišu, 1996. godine. Studira u Beogradu. Poeziju zavoleo od malih nogu, vrlo rano i počeo sa pisanjem. Pesme su mu objavljivane u nekolilo časopisa. Interesuje se za teologiju, istoriju, književnost, filosofiju, muziku... Igra šah kao hobi i bavi se ribolovom. Načelo koje sledi u životu je: cena života je ljubav, a cena ljubavi je žrtva, život je glina koja nam je data u ruke da od nje napravimo umetničko delo, a na nama je da se oko toga potrudimo.
  • Nikola Goljović
   Nikola GoljovićRođen u Kraljevu, a živi u Nišu. Student psihologije i veliki zaljubljenik u svoju profesiju. Misli da su međuljudski odnosi najveće čudo prirode. Uživa u velikim gradovima i pozorištu. Pomalo piše, malo više sanjari. Veruje da je patetika važan deo umetnosti.
  • Nikola Dragaš
   Nikola DragašRođen je 15.09.1981. u Pančevu, gde i danas živi. Diplomirao 2004. godine na Višoj politehničkoj školi u Beogradu na smeru za grafički dizajn. Zaposlen kao grafički dizajner u Pošti Srbije u Beogradu. Član je ULUPUDS-a i Udruženja karikaturista Srbije – FECO. Bavi se karikaturom, dečjom ilustracijom i grafičkim dizajnom. Ilustruje dečje knjige i udžbenike. Svoje ilustracije i karikature objavljuje u novinskim listovima: „Večernje Novosti”, „Politika”, „Jež”. Redovan je učesnik domaćihi međunarodnih salona i izložbi karikature i ilustracije kao što su: „Pjer”, „Zlatna Kaciga”, „Zlatni osmeh”, „Zlatno pero”, „Majski salon ULUPUDS-a”, „Osten”, „Balskanska smotra mladih strip autora – Leskovac”, „Bijenale Ekološke karikature Sokobanja”, „Krajiški salon”… Pored svog posla posvećen je knjigama, porodici, a posebno svojoj deci Dunji, Strahinji i Staši.
  • Nikola Čavić
   Nikola ČavićBavim se pisanjem i fotografisanjem. Do sada sam izdao jednu zbirku pesama; "Životom Boema", u izdanju Banatskog kulturnog centra. U pomenutoj izdavaćkoj kući će se uskoro pojaviti i moja novela "Krajolik Života". Studiram komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Pišem pesme, priče i fragmentarne forme: razgovora, sećanja, misli. Rodom sam iz Mokrina. Živim u Novom Sadu.
  • Nikola Simić
   Nikola SimićNikola Simic je osnivač Slav Studio, digitalne agencije za web dizajn, SEO optimizaciju i grafički dizajn.Sa preko 5 godina iskustva i poznavanjem programskih jezika poput PHP, Java, NodeJS, AngluarJS, NodeJS, HTML, CSS, MySQL.Hardcore Linux korisnik.Stalno izučava nove tehnologije i voli da čita.
  • Nikola Dragaš
   Nikola DragašRođen 3.1.1952.godine. Iako je često u dodiru sa drvetom i njegovom obradom, pod prstima su mu sakriveni stihovi pesama . Rođen da piše, ali ne i da prikazuje svoja dela. Idealista, veruje u snove premda čvrsto stoji na zemlji. Snovi su ti koji ga vode.
  • Nevena Milosavljević
   Nevena MilosavljevićRođena 13. aprila 1990. godine u Novom Pazaru. Diplomirala na Filozofskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici na katedri za Srpsku književnost i jezik. Trenutno pohađa master studije srpske književnosti. Saradnik je u izdavačkoj kući ,,ASoglas“, kao lektor i recenzent radila je na preko četrdeset knjiga. Piše poeziju, prozu, eseje i kritičke osvrte, dobitnik je dvadeset međunarodnih nagrada za poeziju, svoje pesme je objavljivala u mnogim časopisima i zbornicima (Dr Filstud, Suština poetike, Bdenje, Sizif, Književne novine, Nekazano, Tok, Petruška Nastamba…). Neke od njenih pesama i pesničkih minijatura prevedene su na ruski, mađarski, engleski, francuski i nemački jezik. Nevena je i majka dvoje dece. Živi u Zvečanu na Kosmetu.
  • Nermin Delić
   Nermin DelićPisac iz Jajca, idejni tvorac online balkanskog kontesta Mili Dueli, student medicine.
  • Nerandža Kostić
   Nerandža KostićRođena 1965. u Požarevcu, živi u Donjem Milanovcu. Januarsko dete srećnih roditelja i srećna majka, nezaposleni likovni tehničar koji piše poeziju. ,,Rođen si slučajno i život su bacili slučajno pred tvoje oči kao bajku, naučili te da bezbrižno letiš prostranstvima plavim sve do zvezda...al nisu rekli: Jupiter je daleko i Bog i vila…Sreća neobećana, a život tvoj samo jedan!!!”
  • Nenad Živković
   Nenad ŽivkovićNa Internetu „Nebeski tragač“. Trudi se da sačuva od zaborava male ljude i velike gluposti. Bavio se pisanjem i čitanjem, dok je to imalo nekog smisla. Danas samo upire prstom u ono što misli da vredi. Uvek vidi drugačije nego što jeste, upire prstom, pokazuje ali ne dokazuje. Ubeđen da je na pravom putu, jer je na njemu najmanja gužva; uživa u slobodi koju je sam sebi iskreirao.
  • Nenad Stevanović
   Nenad StevanovićDocent na Prirodno matematičkom fakultetu na Institutu za fiziku u Kragujevcu. Bavi se jonizujućim zračenjem, a na fakultetu predaje Elektromagnetizam i Optiku. Učestovao je više puta u promociji nauke, za đake osnovnih i srednjih škola, kao i za decu manjeg uzrasta. Obožava fenomene vezane za elektiricitet, optičke pojave, kao i astronomiju i uvek koristi priliku da to prenese i na mlađu populaciju. Nagrađen je više puta kao najbolji nastavnik od svojih studenata.
  • Nenad Plavšić
   Nenad PlavšićNenad Plavšić, rođen u Beogradu 1986. godine. Objavio knjigu pripovedaka „Crne suze“ u izdanju „Alme“ iz Beograda. U razdoblju između 2012. i 2014. godine bio zamenik predsednika „Saveza književnika u otadžbini i rasejanju“ za Beograd, a sada osnivač i predsednik Književnog kluba „Sirin“. Urednik i osnivač časopisa za književnost i kulturu „Voštanice“. Prevođen na ruski i engleski jezik. Dobitnik mnogobrojnih pohvala i nagrada za književnost. Živi i radi u Beogradu.
  • Nenad Maksimović
   Nenad MaksimovićRođen 27.02.1967. godine u Gnjilanu na Kosovu i Metohiji. Sada živi u Grockoj. Izdao zbirku rodoljubive poezije "Sačuvano od zaborava" i knjigu aforizama "Pao mi šećer" u izdanju Književne omladine Srbije. Objavljujem aforizme i pesme u knjževnim časopisima i na društvenim mrežama. Osvedočeni ljubitelj slatkiša i dete u duši.
  • Nenad Marić
   Nenad MarićIz Vranja, po zanimanju doktor stomatolog, zapošljen u Zdravstvenom Centru Vranje. Radi kao specijalista opšte stomatologije. Pored toga ima i druge talente. Piše pesme, svira gitaru, komponuje svoje pesme kao kantautor, oprobao se i kao aforističar. Ima objavljene tri zbirke pesama.
  • Nemanja Sekulić
   Nemanja SekulićFotograf i digitalni umetnik, rođen u Beogradu. Oduvek je bio zainteresovan za magiju i naučnu fantastiku, smatra da je stvarnost samo za one koji nemaju maštu. Svojim radom želi da održi ideju da je sve moguće, da postoji koncept bez ograničenja.
  • Nemanja Dragaš
   Nemanja DragašKnjiževnik i diplomirani dramski i audiovizuelni umetnik. Jedan je od najnagrađivanijih pesnika mlađe generacije, a od strane časopisa "Politika" uvršten je među najuspešnije mlade umetnike Srbije. Autor je četiri knjige poezije. Piše eseje, filmske i pozorišne kritike na nekoliko aktuelnih blogova.
  • Nedžis Halilović
   Nedžis HalilovićOženjen tip već nekih 14 godina, imam dvoje djece, kćer i sina. Širim narodnim masama poznatiji kao bosanski bukvalista. Rođen u Tuzli, živim u Tuzli, od inostranstva vidio Suboticu. Volim sve što vole mladi.
  • Negoslava Stanojević
   Negoslava StanojevićNišlijka rođena u Zaplanju. Otud, autor priča na zaplanjskom dijalektu, objavljene knjige "Jošte čekam taj reč da mi rekne" i "Baba Grozde" koja (još) nije. Diplomirani ekonomista, novinar, bloger. Slikar u pokušaju.
  • Neda Glišović
   Neda GlišovićČlan sam Lingvističke sekcije u I kragujevačkoj gimnaziji, osam godina sam se aktivno bavila takmičarskim plesom, a fotografijom sam počela da se bavim pre oko dve godine I od tada je fotogravisanje nezamenljiv izvor moje inspiracije. Volim prirodu, plivanje, sport, a posebno mesto u mom životu zauzima i ronjenje- jedan novi vid upoznavanja sveta koji nas okružuje, a gde još ima puno nerešenih misterija.
  • Neda Gavrić
   Neda GavrićPesnikinja iz Banjaluke. Do sada objavila tri zbirke poezije, čiji prihod od prodaje ide u humanitarne svrhe, pomoć udruženjima dece sa posebnim potrebama
  • necevaljda.com
   necevaljda.comPriče o prolaznosti života, ličnom razvoju i neobičnim situacijama. Obično kada pomislimo "neće valjda..." - to se i dogodi.
  • Nebojša Čandić
   Nebojša ČandićStudent iz Doboja, koji nije zapalio žito. Neko. Homo ludens. Uža specijalnost - igra riječima i kuvanje turske kafe u bosanskom loncu. Slobodnog vremena nema, jer ga provodi glumeći da je zauzet.
  • Kulturni centar Nea Pangea
   Kulturni centar Nea PangeaDeluje na teritoriji Beograda zajedno sa velikim brojem drugih organizacija sličnog karaktera, kao neprofitna organizacija sa horizontalnom organizacijskom strukturom. Polja, u kojima Nea Pangea razvija svoje delovanje, jesu neformalno obrazovanje i kulturne delatnosti.
  • Nataša Rašović
   Nataša RašovićRođena je 1969. godine u Zagrebu. Članica Hrvatskog društva karikaturista i ULUPUH-a. Izlaže praktički po cijelom svijetu na međunarodnim žiriranim izložbama (do sada oko 50 izložbi) te osvaja nagrade (8 nagrada), ima niz skupnih izložbi (oko 20 izložbi). Uz to je imala tri samostalne izložbe karikatura. Festivalska, situacijska karikatura, danas joj je osnovni način izražavanja. Fokusira se na prava žena i manjina. Radi i na prikupljanju građe za knjigu o ženama karikaturisticama u Hrvatskoj, u kojoj bi bio pregled radova kroz povijest sve do danas.
  • Nataša Belić
   Nataša BelićRođena 9. februara 1973. godine u Kragujevcu. Završila osnovnu školu u rodnojGruži. Dalje školovanje ( srednju, višu, visoku) u Užicu.Radim u OŠ “RadaŠubakić “ u Gruži, u nepodeljenom odeljenju u Leskovcu. Volim svoj posao. Pratim inovacije u oblasti nastave i iste volim da primenim kako bih časove učinila dinamičnijim i zanimljivijim.
  • Nataša Stanić
   Nataša StanićRođena u Trebinju, čitavo stoleće posle velikog pesnika Dučića, i nastavlja da korača stazama stihova, dok šušte jablanovi. Piše poeziju i prozu. Član Udruženja Književnika Srpske, ali pošto se bavi i glumom, srećna je što je primljena zajedno sa slavnim Kusturicom. Ne voli da govori o sebi, to prepušta svojim delima. Nikad se ne predaje i nikad ne odustaje... Voli umetnost i sport. Prašta ljudima i veruje u Boga.
  • Natalija Krzman
   Natalija Krzman,,Kada bagrem dogodine zamiriše ko zna gdde ću biti, u tišini slutim da joj se imena ne mogu setiti nikada više''
  • Natalija Erić
   Natalija ErićAkademski slikar,rođena 1989. godine u Tuzli. Odrasla uz majku koja je bila sjajan modni kreator i oca Akademskog slikara. Od svoje pete godine pokazuje veliki telanat slikajući ljudsku šaku. Upisuje Akademiju Primenjenih Umetnosti 2010. godine u Beogradu i završava sa najboljim ocenama. Izlagala na više od 50 izložbi, u zemlji i inostranstvu, kako kolektivnih tako i samostalnih. Član je udruženja Mense Srbije likovnih umetnika.
  • Natalija Sknepnek
   Natalija SknepnekPedagog i pisac, sertifiovani porodični edukator. Koautor je brojnih stručnih priručnika iz oblasti socijalne zaštite. Posvećena je sprečavanju marginalizacije društvenih grupa i pojedinaca. Autor je knjige za decu „Pozornica sa 30 lica“ - Vulkan izdavaštvo. Zaljubljenik je u prirodu, umetnost i mačke.
  • Nađa Đoković
   Nađa Đoković„Samo od ugla iz kojeg posmatraš sunce zavisi hoćeš li videti svetlost ili senku.“ Nađa Đoković je pesnikinja, prozaistkinja, aforističarka, kompozitorka i kantautor. Član je „Balkanske poetske unije“ od kad je sa svoje tri pesme prošla međunarodni konkurs za „Digitalni zbornik Društva živih pesnika“. Iza sebe ima jednu izdatu zbirku poezije i proze pod nazivom „Četiri vatre“. „Jednostavnost je najviši stepen savršenosti.“
  • Nada Vučičić
   Nada VučičićRođena 1949. godine u Splitu gdje živi i stvara i sada. Slika, piše poeziju, lirsku prozu a okušava se i u kratkoj priči. Samostalne zbirke "Poezija riječi i boje", "Dok te sanjam", Zajednička zbirka"Stihom ispisujem dušu". Pjesme su joj objavljene i u međunarodnim zbirkama. Ilustratorica je nekoliko naslovnica zbirki drugih pjesnika.
  • Nada Karadžić
   Nada KaradžićŽivi u Beogradu. Po zanimanju vaspitač. Trenutno stažira kod jedne babe. Danju živi aforizam, noću piše poeziju. Njeni radovi su objavljivani u više zajedničkih projekata, koji se nigde ne projektuju. Jednog dana će izdati knjigu. Bolje knjigu, nego državu.
  • Nada Kljajić
   Nada KljajićUčiteljica, pisac, slikar, maštar,...Voli igru, druženje, ples, muziku. Navija za ljubav, savest, razum, duhovnu glad.
  • Nemanja Andrić
   Nemanja AndrićRođen 9.12.1986. u Jagodini.Živi i radi u Beogradu.Bogato radno iskustvo u oblasti medija (radio),oblasti voditeljstva,produkcije i dizajna zvuka.Aktivan u oblasti marketinga i medija planiranja.
  • Mustafa Sejdinović
   Mustafa SejdinovićRođen 1993. godine. Živi u Banovićima, kod Tuzle. Apsolvent žurnalistike. Ne želi nikakav luksuz. Želi samo bolje stanje od trenutnog. Napornim i timskim radom možemo učiniti dosta.
  • Sabahudin Muranović-Muran
   Sabahudin Muranović-MuranRođen 1968. godine u Prijepolju. Bavi se slikarstvom, grafikom, karikaturom i stripom. Izlagao je više od trideset puta, samostalno i skupno. Osnivač je i voditelj škole stripa i animacije ''MOEBIUS'' u Prijepolju, koja je imala više od 70 polaznika svih dobi. Dobitnik je više nagrada. Strip je umjetnost kojom se najradije izražava.
  • Galerija Mostovi Balkana
   Galerija Mostovi BalkanaGradska galerija „Mostovi Balkana“ osnovana je u okviru Spomen-parka „Kragujevački oktobar“ 2005. godine, zahvaljujući podršci USAID, američke nevladine organizacije ACDI/VOCA, kao i Uprave grada Kragujevca. Programska koncepcija Galerije orijentisana je prevashodno ka tome da predstavi savremenu likovnu umetnost i najaktuelnija dešavanja, kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj umetničkoj sceni.
  • Monika Kovač - P.S. Master
   Monika Kovač - P.S. MasterRođena pod sretnim zvezdama tamo neke 1979. godine. Uspešno u(ne)srećuje ljude sa svojim humorom u Starom Bečeju, a zahvaljujući internetu sada i šire. Igrom slučaja nesuđeni etimolog, a igrom reči suđeni aforističar.
  • Modni vrisak
   Modni vrisakModni Vrisak je online modni magazine, koji okuplja dizajnere, blogere i ljubitelje mode na jednom mestu.
  • Mladen Oljača
   Mladen OljačaRođen 1970. godine. Živi i radi u Novom Sadu kao freelance ilustrator, karikaturista i strip crtač. Radio kao ilustrator i karikaturista u časopisima, izdavačkim kućama, na portalima, Radio-televiziji Vojvodine,… Izlagao je više od dvadeset puta, samostalno i grupno. Dobitnik više nagrada. Poslednjih godina težište rada je uglavnom na ilustrovanju knjiga, pretežno za decu. Član Udruženja stripskih umetnika Srbije (USUS) od njegovog osnivanja.
  • Mladen Ranković
   Mladen RankovićIako još uvek mlad, hodao je mnogim stazama života. Oprobao se u mnogo čemu i sada je ovde, na „Pokazivaču“, da pokazuje put drugima. Grafički i web dizajner, ali i profesor književnosti, kompjuterski guru, ali i umetnik. Stihom velikog pedagoga i pesnika – „Gde god se pojavi drama se rađa, maštar i umetnik, glumac – Ranković Mlađa“.
  • Milivoj Kostić Kole
   Milivoj Kostić KolePrvi profesionalni 3D-Street-Art umetnik u Srbiji. Diplomirao slikarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Član ULUS-a od 2001. Dobitnik više nagrada za crtež, slikarstvo, strip i video. U statusu samostalnog umetnika je od 2012. godine. Živi u Novom Sadu.
  • Miss Yu
   Miss YuKompanija „Miss Yu“ jedina je ovlašćena za produkciju zvaničnog izbora Miss Srbija. Predsednik i vlasnik kompanije je dr Vesna de Vinča, priznati TV novinar i producent. Vesna de Vinča je vlasnik 17 ekskluzivnih licenci za lepotu, na teritoriji država Srbije i Crne Gore, počev od licenci za dva najveća internacionalna takmičenja - Miss World (u vlasništvu Džulije Morli) i Miss Universe (u vlasništvu Donalda Trampa).
  • Mišo Koprivica
   Mišo KoprivicaMišo Koprivica je od svog ranog opismenjavanja veliki ljubitelj stripova, a tu sklonost nije zasenio ni razvoj interesovanja prema lepoj književnosti, raznolikoj stručnoj literaturi, prema raznim (sup)kulturnim sadržajima uopšte. Svoje malo bekstvo i nadgradnju nad zamućenom kolotečinom nalazi i u pisanju i konzumiranju poezije, uživanje u slušanju muzike i skromnim porodičnim kretanjima. Oženjen je i otac dvoje dece.
  • Miša mmcela Acoustic
   Miša mmcela AcousticRođen sam u Boru 1975. Godine. Prvu akustičnu gitaru dobio sam od roditelja u osmom razredu osnovne škole. U srednjoj školi bio sam član benda „Mocart“. Tada sam svirao električnu gitaru (ritam i solo). Po upisanom fakultetu sam prestao sa sviranjem da bih kasnije opet počeo sa akustičnom gitarom a kasnije i sa usnom harmonikom. Gitara je lek za dušu sa kojom počinjem svaki novi dan. Moja želja je da putem kanala „mmcela acoustik“ na You Tube-u, dam svoj doprinos u edukaciji svih ljubitelja akustične gitare... Nisam profesionalac već kako ja to često umem da kažem: „Fingerstyle Street Guitar Player“...
  • Miroslava Đušić Nedeljković
   Miroslava Đušić NedeljkovićRođena sam u Beogradu 19. 12. 1952. Možda bi neko sakrio godine, ali ja ne krijem, jer su moje, a što je moje, volim da podelim s drugima. Volim ljude, volim život, već nekoliko godina sam penzionerka. Nekima to smeta, ali meni nikad nije bilo lepše nego sada. Ležem i budim se s osmehom, pa to savetujem svima, koji misle da su nesrećni. Do sada sam objavila šest romana, sedmi je upravo u pripremi za štampu, a i članica sam Udruženja književnika "Scena Crnjanski", pro NU Đuro Salaj.
  • OŠ
   OŠ "Miroslav Antić" PalićNalazi se na krajnjem severu Vojvodine, u naselju Palić. Tu je smešteno i prekrasno Palićko jezero, kao i Nacionalni rezervat ptica Ludaš. Škola se sastoji od centralne škole na Paliću i male škole u naselju Šupljak nadomak Palića, gde se nastava odvija od I do IV razreda na mađarskom nastavnom jeziku. Škola u Šupljaku je smeštena u prekrasnom seoskom ambijentu pokraj Ludaškog jezera.
  • Miroslav Lj. Ranković
   Miroslav Lj. RankovićSlikar, fotograf, pisac, pesnik i… neko ko voli čitavim bićem...
  • Mirnes Modrić
   Mirnes ModrićModrić Mirnes diplomirani pravnik i iz hobija, onako usput, pisac kratke priče. U književnost sam ušao sa zbirkom kratkih priča „Molitva za ljubav“. Pokupio sam i neka međunarodna priznanja. Sanjar sam i idealist. Budan sanjam. Nedosanjam skoro nikad, ali se ne predajem. Kad govorim o sebi, uvijek se osjećam ko na nekom spoju koji će ubrzo propasti. Zato čitajte što pišem. Često djeliće sebe „lijepim“ na papir. Tako je lakše. I vama, a i meni. A čitajte i ono što nije o meni. Obavezno!
  • Mirko Jekić
   Mirko JekićNapisati biografiju, pa još kratku, u par reči, rečenica, danas, teže je nego ne pisati je uopšte. Jedan put sam, tako, ženi bio težak, tj. kratak, na šta sam se morao dugo izvinjavati, što zbog dužine, što zbog samo jednog puta. Kažu da je moguće niknuti kao plod jednog malo većeg žbuna, dovoljnog da u njega stanu naši roditelji, naročito na internetu, gde možete i samoniknuti izborom svog nick-a, jer je virtualnog žbunja koliko ti duša ište, i bez duše. Ako su lagali mene, i ja ću lagati Vas. Mirko sam, rođen 05.10.1980, u Beogradu.
  • Mirjana Štefanicki Antonić
   Mirjana Štefanicki AntonićNovosađanka. Objavila je sedam pojedinačnih zbirki. Zastupljena u savremenim antologijama poezije. Piše književnu kritiku, kratke priče, prisutna je u književnim časopisima i zbornicima poezije. Prisutna je na književnim manifestacijama. Nagrađivana za svoja poetska ostvarenja. Član je Društva književnika Vojvodine od 1997. godine.
  • Mirjana Ilić
   Mirjana IlićStručni ljubitelj pisane reči, saučesnik u ideji da ovaj svet postane još lepše mesto za životni stil savremene srpske žene. Mama jednog Todora, rodom iz Vrbasa, danas svoj svet ona kreira u Beogradu.
  • Mirjana Ćalić Lukić
   Mirjana Ćalić LukićNe kaži sve što znaš, ne čini sve što možeš, ne veruj sve što čuješ, ne daj sve sto imaš, ne želi sve što nemaš. (narodna poslovica)
  • Mirjana Bekčić
   Mirjana BekčićRođena sam i odrasla u Beogradu. Imam troje dece. Pišem pesme i kratke priče, od rane mladosti. Godine 2015. izašla je moja prva zbirka poezije "Ne dam ti moje šarenilo". Od novembra 2015. aktivno vodim svoj sajt/blog www.mirbek.com. Volim da volim i iz svakog čoveka izvučem najbolji njegov deo i sebično taj deo čuvam za zauvek.
  • Mirjana Đapo
   Mirjana ĐapoRođena 1950. u Smederevu. Završila Filološki fakultet u Beogradu, grupa za srpsko-hrvatski jezik i književnost. Živi u Brčkom i radi u Gimnaziji "Vaso Pelagić" kao profesor. Objavljena dela: zbirke poezije "U bunilu", "Tumaranje po egu", "Grafiti po zastorima duše" ;zbirka proze "Klupa za tihu raju", roman "Elysion", priče za decu "Put u središte bajke" i "Lepe i ružne reči"; aforizmi- "Talasanje po suvom". Dobila više prestižnih nagrada i priznanja. Zastupljena u antologijama i zajedničkim zbirkama. Prevođena na više jezika. Nosilac Zlatne značke Kulturno prosvetne zajednice Srbije. Član Udruženja književnika Srbije.
  • Mira Kovačević
   Mira KovačevićŽivi i stvara na relaciji Sarajevo-Pančevo. Rođena 1981. godine u Zemunu. Završila Školu za umetničke zanate u Šapcu. Diplomirala slikarstvo na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Dušana Otaševića. Radila kao urednik dečije scene u okviru Kulturnog centra u Šapcu. Učestvovala na brojnim izložbama i likovnim kolonijama u Srbiji i okruženju. Do sada je samostalno izlagala dvanaest puta. Najznacajnije izlozbe su u Narodnom Sobranju u Sofiji i Galeriji Kapor u Drvengradu. Osim slikarstvom bavi se i kostimografijom. Autor je i nekoliko murala koji krase dečije odeljenje bolnice u Šapcu, Predskolske ustanove u Šapcu i OŠ "Sveti Sava" u Istocnom Sarajevu. Član je Udruženja likovnih stvaralaca Šapca i Udruženja likovnih umetnika „Esnaf“. Koristi i pomalo zaboravljenu tehniku slikanja - vinorel, slikanje vinom.
  • Mira Živković
   Mira ŽivkovićRođena 1972. godine u Crnoj Gori, po zanimanju apotekarka koja najviše voli da preporuči ljubav i smeh! Piše aforizme i poeziju, ljubavnu, satiričnu…životni moto - Nikom ne davaj ribu, svakog nauči da peca!
  • Made in Macedonia
   Made in MacedoniaUrednici rubrike Vitomir Dolinski i Deana Sailović
  • Miloš Milosavljević
   Miloš Milosavljević"Biti isti, biti poseban, biti slobodan. Biti samo svoj!"
  • Miloš Petković
   Miloš PetkovićMadi pisac fantastike, otac, suprug, Nišlija. Autor devet romana (tri trilogije): “Vukovi sudbine”, “Perunov hroničar” i “Sedam mačeva”. Najmlađi pisac sa tolikim brojem objavljenih romana u istoriji srpske književnosti i najmlađi član “Udruženja književnika Niša”. Dobitnik nagrada “Svetosavki Pečat” i “Sveta Petka”. Ljubitelj tattoo-arta, filmske muzike, starih filmova i crtaća 80ih i 90ih, navijač Partizana i niškog Radničkog. Odrastao uz Tolkina, Stivena Kinga, Žila Verna i Aleksandra Dimu. Životni moto: “Nisu svi koji lutaju izgubljeni.”
  • Milorad Vujnović
   Milorad VujnovićRođen u Novom Sadu 1963. Voli vino, zbog istine i istinski voli ženski rod. Aforizme počeo da piše sa 18 pa napravio pauzu od tridesetak godina, taman dovoljno da sazri.
  • Miloje Veljović
   Miloje VeljovićRođen 1962. na Borikama kod Rogatice u RS - BiH. Na Borikama je završio osnovnu, u Rogatici srednju školu – gimnaziju, Pedagošku akademiju u Sarajevu na smeru matematika-fizika i Matematički fakultet u Beogradu. Diplomirani je profesor matematike i informatike. U Beogradu živi i radi od 1990. godine. Član je nekoliko književnih klubova. Do sada je objavio šest zbirki pesama i dve aforizama. Dobitnik je mnogih nagrada za poeziju i aforizme u zemlji i inostranstvu.
  • Miloje Tomić Mikica
   Miloje Tomić MikicaRođen je 1977. godine u Pljevljima, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Put ga potom vodi u Tivat, u kom provodi 10 godina, da bi svoj životni brod, usidrio u Panonskom moru, u Somboru, gdje i sada živi i radi. Voli kad "zamrzne trenutak", kroz objektiv fotoaparata i da onda gleda svijet drugim očima. Pisanju poezije, se vratio prije dvije godine i trenutno radi na pripremi materijala za svoju prvu zbirku. Aktivan je član udruženja građana-rekreativnih biciklista "VeloArt" Sombor.
  • Miljana Orašanin
   Miljana OrašaninSmatra da su otvoreno srce i otvoren um ključ za uspješan i srećan život. "Ko na brdu ak imalo stoji, više vidi no onaj pod brdom" P. P. Nj
  • Milivoje Mili Čolić
   Milivoje Mili ČolićAutor bloga "ESTRADAnje", rođeni je Beograđanin, pa o velikim praznicima ostaje kod kuće. Egocentričan je i smatra da su muškarci lepši, a žene jači pol. Mili ne veruje u istinu, jer svako ima svoju, zato najviše pažnje obraća na iskrenost. On ne piše istinu, već piše iskreno!
  • Milinko Mile Vasiljević
   Milinko Mile VasiljevićRođen 1981. u Loznici. Svoj spikerski trag ostavio je u više radio stanica: Podrinje, Ritam herz, Om, Naj, RTV Lotel. Od 2009. godine je TV prezenter Lotel dnevnika, voditelj kviza za decu Pitalice za sveznalice, i autor i voditelj emisije za decu i mlade Mala radionica. Uspešno je okupio na više zapaženih web mesta (YouTube, Facebook, bloger.rs) dosta pisaca i stvaralaca na polju književnog stvaralaštva svih oblika, a u cilju širenja pisane reči i govorne kulture. Uspeo je da delima književnih velikana, na sebi svojstven način podari i udahne novi audio život na internetu.
  • Milica Tasić
   Milica TasićRođena je 1. septembra 1989. godine u Vranju gde je završila osnovnu i srednju školu. Poeziju je pisala u ranoj mladosti da bi joj se ponovo vratila od nedavno. Apsolvent je na Odseku za Srpski jezik i književnost na beogradskom Filološkom fakultetu. Ipak, svojim najvećim uspehom smatra to što je majka četvorogodišnjem Nikoli. Objavljivala je u onlajn časopisima i na portalima. Živi u Beogradu.
  • Milica Plavšić
   Milica PlavšićMilica Plavšić, rođena 1978 god. u Travniku. Živi i radi u Sremskim Karlovcima, najbajkovitijem mjestu u kojem su vijekovi zaustavljeni, a godine se odavno ne broje. Stalno pokušava u sebi da pomiri bosansku sevdalinku i vojvođansku tamburicu. Pisanjem želi da promjeni svijet i svijest pojedinca. Piše za časopis "Glas Srpski" koji se štampa i izdaje u Johanesburgu. "Crno u bijelo i crveno bojila, svojim postojanjem nemoguće i moguće u jednu priču spojila"... Slobodno vrijeme najradije provodi sa svojom porodicom, učeći od svoje djece kako da postane bolja osoba.
  • Milica Krčevinac
   Milica KrčevinacNa master studijama “Reklama i odnosi sa javnošću” u Moskvi, dobitnik nagrade “Najbolji volonter” svog univerziteta. Energična i nesputana, privlači je sve što je drugačije – druge zemlje, kultura, jezici, a najviše nova područja. Interesuje je rad na međunarodnim projektima, a glavni motivi su joj - vera u sebe i želja za sticanjem znanja. Veruje u samodisciplinu i beskonačni rad na sebi.
  • Milica Doknić
   Milica DoknićRođena 12.03.1988. godine u Nišu. Student na masteru Ekonomije, izdala dve knjige. Dobitnica nagrade “Sveta Petka” za književno stvaralaštvo. Dugi niz godina pisac “Viteza”. Potpredsednik humanitarne nevladine organizacije umetnika “Vilindar”.
  • Milica Bećir
   Milica BećirRođena 1990. godine u Beogradu. Po zanimanju nutricionista dijetetičar, specijalizirala u oblasti javnog zdravlja. Svoju kreativnost izražava kroz spremanje hrane, osmišljavanje i modifikaciju jelovnika i savete o ishrani. Kako je i sama hedonista, oblast svog interesovanja je proširila i na odnos ljudi prema hrani i ishrani. Rado podržava i učestvuje na događajima koji se tiču zdravih stilova života.
  • Milica Šejić
   Milica ŠejićImam 20 godina. Kroz život me vodi pozitivan stav, moj moto je: ,,Kakve su ti misli, takav ti je život." Poezija je način iskazivanja onog najdubljeg I najtananijeg u meni. Oslobodite um, otvorite srca. I ne zaboravite, samo velika srca vole, mala čekaju da budu voljena.
  • Milenko Kosanović
   Milenko KosanovićRođen 1948. godine u Bajmoku. Član ULUPUDS-a sa statusom “Istaknuti umetnik”. Dobitnik je Nagrade za zivotno delo. Kao profesionalni karikaturista -ilustrator sarađivao je u mnogim listovima i časopisima u bivšoj Jugoslaviji, kao i pojedinim inostranim Edicijama kao što su kanadski „Artizans“, engleski „Cartonshtock“ i francuski“ EGE“. Predstavljen je u Enciklopediji “Dva veka novinarstva u Srbiji”, Ko je ko u našem humoru, satiri i karikaturi, Ježevom almanahu ... Ilustrovao nekoliko knjiga. Za svoj rad nagrađivan više puta u zemlji i svetu, na izložbama. Dobitnik je najveceg domaćeg priznanja za novinsku karikaturu “Zlatni Pjer” 1996. godine. Do danas učestvovao na više od dvesto grupnih izložbi u inostranstvu i Srbiji . Dobitnik je zvanja Počasni građanin grada Subotica.
  • Milena Golubović
   Milena GolubovićMaster etnologije i antropologije, autorka i realizator akreditovanog seminara za nastavnike "Pređi preko... Upoznaj govor i kulturu Vlaha", autorka udžbenika za predmet "Vlaški govor sa elementima nacionalne kulture" za prvi razred osnovne škole, naučne monografije "Etnički identitet Vlaha" i još brojnih članaka u raznim glasilima. Već godinu dana vodi svoj jutjub kanal, a sebe smatra slobodno lebdećim intelektualcem. Sticati nova znanja, podučavati svuda i sve, koliko se i kako može!
  • Milena Koraćević
   Milena KoraćevićStudent sam prve godine grafičkog dizajna Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu. Fotografijom se bavim skoro 2 godine i član sam foto-kluba " Kragujevac" . Na sajtu italijanskog izdanja časopisa Vogue imam svoj portfolio sa fotografijama probranim od strane njihovih foto -urednika. Objavljivana i na drugim inostranim sajtovima za fotografiju kao i u magazinu Exart. Bavim se komercijalnom, modnom, wedding fotografijom, ali najviše uživam u stvaranju umetničkih fotografija, inspirisanih unutrašnjim svetom čoveka i njegovim psihološkim stanjem. Pored fotografije uživam u slikarstvu, a polako otkrivam i vajarstvo kao predmet interesovanja.
  • Milena Milikić
   Milena MilikićRođena je 1987. godine. Poeziju čita i piše od osnovne škole. Recitator. Iza sebe ima objavljenu zbirku poezije pod nazivom ,,Povratak ljubavi” . Priprema svoj prvi roman.
  • Milen V. Šelmić
   Milen V. ŠelmićRođen u Prokuplju, živi i stvara u Novom Sadu. Po obrazovanju pravnik, žurnalista, istoričar umetnosti. Autor je i priređivač više pesničkih i proznih zbirki. Uređivao je nekoliko časopisa i revija za nauku, kulturu i umetnost. Osnivač je i izvršni direktor "Novosadskog književnog kluba" i pokretač Međunarodnre pesničke Akademije.
  • Mile Lisica
   Mile LisicaОбјављене књиге: Два метра тишине (поезија 2015) Када те буду вриштале руке (поезија 2016) Округла јутра (поезија 2017) Кас са звездама (хаику поезија 2018 превод на: руски, енглески, италијански и њемачки језик) Изабране песме (звучно издање 2017) ЈУ Специјална библиотека за слепа и слабовида лица Републике Српске, Бања Лука
  • Milan Pajević
   Milan PajevićRođen 1952. godine, u Užicu, u porodici prosvetnih radnika koji su u to vreme službovali u Bosanskoj Vozući. Obično kaže da je prohodao (detinjstvo i niže razrede završio) u Virovu, osnovnu u Arilju, gimnaziju društvenog smera u Požegi, i kada su svi očekivali da će kao pisac “Najlepše pesme Radio Beograda 1970.” da krene na neki od društvenih fakulteta, položio je prijemni ispit na Mašinskom, upisao ga i završio. Napisao je knjigu “Pitao bih” koja je objaljena na ruskom i srpskom jeziku. Objavljivao na ruskom, ukrajinskom, engleskom i švedskom, a većina eseja napisanih u poslednje vreme nalazi se na portalu “Naš Nedeljnik”. Pokušava da dokaže da se kulturom i umetnošću može spasti svet. Oženjen je, otac četvoro dece, i deda istom broju unuka.
  • Milanka Berković
   Milanka BerkovićZa vreme svog učiteljskog staža ispratila sam nekoliko generacija, koje su mi bile velika inspiracija za mnoge projekte. Osim što radim kao učiteljica, pišem priče, beletristička štiva, obavezne i neobavezne udžbenike za mlađe razrede osnovne škole.
  • Milan Mitrović
   Milan MitrovićŽivim u Vrnjačkoj Banji, i po zanimanju sam fotograf. Kao veliki ljubitelj umetničke fotografije nastojim da svakodnevno unapredim svoj rad i prezentujem ga u što boljem izdanju.
  • Milan Alašević
   Milan AlaševićKarikaturista, ilustrator, slikar i dizajner. Rođen 15. septembra u Prištini, živi i stvara u Celju, Slovenija. Dobitnik mnogih međunarodnih nagrada i priznanja.
  • Miladin Mutavdžić
   Miladin MutavdžićJuče sam se rodio, a danas imam 31 godinu. Sumnjam u sve, a verujem u čuda.
  • Miladin Berić (M. B. Romanov)
   Miladin Berić (M. B. Romanov)Rođen je u Banjaluci prvog posnog dana poslije Božića, a sedam godina prije čuvenog banjalučkog zemljotresa koji je pokazao da i priroda, a ne samo političari, može da ima rušilačku moć. Ne krade, ne vara, ne laže, ne otima i ne rekitira, što znači da nema vrline po kojem bi ga mogli zapamtiti i iskovati u zvijezde. Posebno je poznat po tome što češće mijenja države nego prijatelje. I po tome što je sam sebi najveći neprijatelj tako da povremene opstrukcije od strane drugih ne uzima kao zlonamjerne. Liči na Republiku Srpsku, jer s godinama gubi samostalnost, a i bez obzira što nije od onih i hoće na sebe.
  • Mila Đačić
   Mila ĐačićRođena 1982, iz Beograda. Etnomuzikolog, profesor muzičke kulture, izvođač tradicionalne muzike, predsednik udruženja Serbia Global Art Team i osnivač istoimene Etno grupe, autor GroArt Festa - dečijeg umetničkog festivala, supruga i mama. Obožava sve umetničke discipline, a muzika joj je i posao i hobi.” Kada radiš ono što voliš, svaki dan je neradan dan”.
  • Mihailo Todorović
   Mihailo TodorovićUčenik Prve kragujevačke gimnazije specijalno informatičkog odeljenja. Voli video igre, filmove i druženje. Hobi su mu sviranje gitare, plivanje i usavrsavanje engleskog jezika.
  • Mihailo Ilić
   Mihailo IlićUčenik prirodno-matematičkog smera Šabačke gimnazije. Bavi se plivanjem i ljubitelj je košarke.U slobodno vreme igra video igre i uživa u sportskim prenosima.
  • Miomir Dejanović MiDej
   Miomir Dejanović MiDejNe može da me shvati ni rođena mati - kako bi tek znale šta hoću budale.
  • Mića Lučić
   Mića LučićGimnazijalac iz Plužina. Rodjen 17.12.1998. Smatra da je svaki um beskonačno pun i da 'čovjek ne raste tijelom.'
  • Mersud Selman
   Mersud SelmanRođen u Bosni i Hercegovini 1986. godine, u Bihaću, gdije je završio osnovnu i srednju školu. Nakon završetka obrazovanja u Bihaću 2010. godine seli se u Banjaluku gdije je upisao Aakdemiju likovnih umjetnosti, smijer slikarstvo.Učestvo u više likovnih kolonija, imao sedam samostalnih izlozbi u svijetu, te izlagao u Bihaću, Banjaluci, Sarajevu, Italiji-Milno, Austriji-Beč, Mađarskoj-Budimpešta. Završio u Budimpešti na univerzitetu CEU romski program ROMA ENGLISH LANGUAGE PROGRAM RELP. Položio engleski jezik, TOEFL ispit.
  • Mehmed Mahmutović
   Mehmed MahmutovićNježan i hrabar, okružen zanimljivim ljudima, zaljubljen u umjetnost. Dječak.
  • Među nama
   Među namaRecitatorska družina Među nama pravi večeri poezije u Novom Sadu i okolini duže od četiri godine. Cilj je da publici predstavimo poeziju na nov i drugačiji način. Sastav čine dva govornika i dva muzičara (gitara, violina, klarinet, saksofon, frula, harmonika, pijanino).
  • Matija Vargić
   Matija VargićŽivim u Beogradu. Završio sam šumarski fakultet. Bavim se jogom. Uživam u lepom danu i šetnji. Volim da pročitam knjigu, ali i da zapišem nešto u svoju. Zanima me istorija, film, crtanje i fotografija.
  • Martina Janjić
   Martina JanjićRođena 1986. u Kruševcu, živi u Beogradu. Završila je Defektološki fakultet, a nakon toga i specijalističke studije na Kriminalističko-policijskoj akademiji. Prošla je i instruktažu Autonomnog ženskog centra za volonterski rad na SOS telefonu za žene sa traumom muškog nasilja. Majstor/Učitelj Usui Shiki Ryoho Reiki sistema, Kundalini Reikija i Originalnog Reikija, i sertifikovani Theta Healing praktičar. Predsednica je i osnivač „Reiki i Theta Healing Centra Beli Ždral“. Obožava životinje, i sama ima jednu koja je ravnopravni član njene porodice (pas koji misli da je čovek - Pako), i kako je protiv svakog vida nasilja – veganka je.
  • Martina Ilić
   Martina IlićStudent književnosti iz Novog Pazara. Zaljubljenik u fotografiju. Svoje odluke sprovodim u dela. Urednik bloga Liliputanka.
  • Martina Špoljarić
   Martina ŠpoljarićMaturantica Opće gimnazije u Valpovu. Volontiram u knjižnici. Kada nešto želim, napravim sve da to ostvarim. Velika mi je želja upisati novinarstvo ili političke znanosti i uspjeti u tom poslu.
  • Marko Stanojević
   Marko StanojevićRođen u Negotinu 02.03.1992. Objavio svoju prvu zbirku poezije u septembru 2016. godine “Na vetru ljubavi i tuge", čiji je recezent Matija Bećković. Dobitnik nagrade za najeteričniju poeziju na manifestaciji “Orfej na Dunavu” 2016. Ostvario saradnju sa glumcima koji su govorili njegovu poeziju.
  • Marko Šobić
   Marko ŠobićRođen sam 25.6.2000. godine. Žvim u Šapcu. Idem u Šabačku gimnaziju. Omiljeni hobi mi je gejming i jako sam uspešan u tome. Igram counter strike 5 godina i imam dosta osvojenih turnira. Omiljeni mi je Balkanski kup gde smo uzeli 2. mesto. Pratim svetske lige i prvenstva.
  • Marko Spirić
   Marko SpirićUrednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.
  • Marko Radojičić 
   Marko Radojičić Rođen u Čačku 1982. godine. Inženjer telekomunikacionog saobraćaja. Ljubitelj i pratilac kulturnih dešavanja. Pokrenuo blog o kulturi, Belgrade Edt Culture, u cilju njene popularizacije. Svojim pisanjem želi da promoviše književnost, pozorište, film, izložbe, muziku i igru. Živi i radi u Beogradu. Član UNS-a i međunarodnog udruženja novinara (International Federation of Journalists)
  • Marko Matić
   Marko MatićPodrinjac po rođenju. Na školovanju u “velikom gradu“, prepušten kolotečini opasnog sveta. Uz to i poeta, večito sanjarskih vizija o boljem sutra, koje će sigurno doći kada svane dan i kada se svi probude iz košmarne sadašnjosti. Nadahnut idealom iskonske lepote i savršene ljubavi u večnoj potrazi za Ishodištem smisla.
  • Marko Marković
   Marko MarkovićMoja fb stranica: https://www.facebook.com/izgubljenuprev0du sa ostalim tekstovima. Od života želim da izvučem najbolje što mogu. Sreća ne može da postoji bez tuge kao što bez crnog ne bi bilo ni belog.
  • Marko Jovičić
   Marko JovičićRođen 13.01.1993 godine u Novom Sadu. Živi u Temerinu, gde je završio osnovnu i srednju školu ( srednju kao učenik generacije). Nakon toga nalazi posao. Aktivan je član mnogih organizacija, najviše izviđackog pokreta Crvenog krsta. Poeziju piše već 5 godina.
  • Marko Ignjatijević
   Marko IgnjatijevićRođen u Kragujevcu, 7. maja 1979. godine. Slika iz sebe, bez teme prenosi sebe na platno. Tema se otvara sama u izražaju i izlivu energije-tako dolazi do svoje slike jedinstvene i prave. Kao umetnik nije završio akademiju, nije oblikovan po šablonu učitelja. Svačiji rad ceni i poštuje, ali svoj najviše. Pogledom na neke radove, osetimo lepotu duha koji se vraća posmatraču. Možemo reći da je ovaj umetnik jedinstven po tome, a opet samo običan čovek u svetu svome najlepšem. Kako bi on to rekao: "Našao sam sebe i svakim danom naučim nešto novo. Slikarstvo je moj život."
  • Marko Galić
   Marko GalićStudent medicine iz Novog Sada očaran rečima. Napisao je brojne priče, ali i jedan roman. Veruje da svaka priča zaslužuje da bude ispričana i da je ona, istovremeno, piščeva odgovornost i privilegija.
  • Marko D. Matić
   Marko D. MatićRođen 6.1.1996. godine u Šapcu. Završio Ekonomsko-trgovinsku školu u Šapcu. Veliki ljubitelj sporta. San mu je da postane uspešan sportski novinar. Životni moto: Ne treba ići kroz život već rasti kroz život.
  • Marko Mašić
   Marko MašićRođen 14. maja 1993. godine. Rodom iz Šapca. Student medicinske rehabilitacije u Novom Sadu. Njegov omiljeni hobi je crtanje, koji neguje još od malih nogu. Već četiri godine aktivno se bavi crtanjem portreta po narudžbini. Crtanje ga uvek inspiriše i unosi mir, ujedno i zarađuje od toga. Pored crtanja svira gitaru i rekreativno igra basket! Voli prirodu i često ide na pecanje. Kroz život ga prati stih iz pesme "Zemlja" poznate rok grupe EKV: " U svakom porazu, ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj, tek tad je počelo!"
  • Marko Marković
   Marko MarkovićMarko Marković je fotograf i diplomirani mašinski inženjer.
  • Marko Mozetić
   Marko MozetićStudent Biomedicinskog inženjerstva na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Ljubitelj je pisane reči svake vrste. Pored toga, voli i da trči - do sada je istrčao tri polumaratona.
  • Marina Raičević
   Marina RaičevićRođena je 11. V 1968. u Piriotu. Živi i radi u Boru.Učiteljica engleskog jezika koja veruje da biti učitelj nije posao, već poziv. Zaljubljena u poeziju, muziku, ples i toplu ljudsku reč.
  • Marina Andrijević Petrović
   Marina Andrijević PetrovićProfesorica fizike i matematike iz Podgorice. U slobodno vrijeme piše poeziju i stručne radove koji su objavljeni u više stručnih časopisa i knjiga u zemlji i inostranstvu. Autor je više sajtova u oblasti fizike, internet tehnologija u nastavi, prevenciji narkomanije, zaštite životne sredine i nasilja u školi. Dobitnica je više nagrada za kreativnu nastavu i preduzetništvo u nastavi , kao i za svoju poeziju. Učesnica je mnogih konferencija za ekologiju i obnovljivu energiju, a njeni učenici su dobitnici mnogobrojnih nagrada iz ekologije, fizike,metrologije, fotografije ... Glavni je urednik časopisa "Veseli fizičar" (časopis članova sekcije "Mladi fizičari") kojeg objavljuje Osnovna škola "Jugoslavija" u Baru.
  • Marina Mišković
   Marina MiškovićRođena 1987. godine u Somboru. Zavolela fotografiju još u srednjoškolskom periodu, aktivno počinje da se bavi ovom vrstom umetnosti nekoliko godina unazad. Smatra da je svet oko nas ponekad lepše prikazan kroz objektiv i da fotografija nije samo hobi, već način života.
  • Marijana Grujić
   Marijana GrujićŽelim da inspirišem ljude. Želim da me neko jednog dana pogleda i kaže: "Zbog tebe nisam odustao." Ljubitelj filozofije, psihologije, poezije. Večiti sanjar.
  • Marina Milosavljević
   Marina MilosavljevićTalentovana. Od malena pokazuje ljubav prema pisanju i lepoj reči. Osvajala brojne nagrade kako za poeziju, tako i za prozu. Po struci je građevinski inženjer. Udata i majka dvoje dece.
  • Marina Veselinović
   Marina VeselinovićRođena 1981. godine u Užicu. Ilustruje knige za decu i odrasle. Crta i slika po ceo dan... ne zna matematiku.
  • Marija Spirić
   Marija SpirićRođena je 1983. godine u Vranju. Diplomirala je na Fakultetu likovnih umetnosti u Prištini (Zvečan), 2007. godine na odseku Grafika, u klasi profesora Zorana Jovanovića Dobrotina. Član je umetničke grupe grafičara “LIHT BLAU” od 2009. godine. Član je ULUS-a od 2011. godine. Radi kao profesor likovne kulture u Vranju.
  • Marija Stojiljković Marstoj
   Marija Stojiljković MarstojRođena je 1974. godine u Beogradu, gde živi i radi. Po obrazovanju je magistar ekonomskih nauka, ali i zaljubljenik u književnost i lepu pisanu reč. Dosad je objavila jedan roman, hibridnog žanra, Božanska je snaga književnosti, i to u izdanju Čigoja štampe iz Beograda. Piše pesme, priče, romane i blogove. Zastupljena je u zbornicima. Sarađuje sa internet portalima. Uređuje svoj sajt. Član je KK Scena Crnjanski iz Beograda.
  • Marija Radojičić
   Marija RadojičićIz Lajkovca. Objavila sam zbirku poezije humanitarnog karaktera "Mapa snova", a snovi me zapravo drže budnom u životu.
  • Marijana Janković Hoffmann
   Marijana Janković HoffmannDiplomirani istoričar u potrazi za dubljom poentom i primarnom bitnosti. Živi u Konstancu na Bodenskom jezeru. Smatra da loši pisci lažu, a da dobri pisci učine da (po)verujete. Puno čita jer to je način da ućuti. Smatra da pisanje nije pisanje ukoliko posle toga ne zažališ. Usuđuje se da sanja. Na kraju shvata da mora da se probudi ali bar se naspavala. Duboko veruje da sve ono što je vredno rada – ne zahteva motivaciju. Zaključila je da poenta nije u tome da stvaramo istoriju kako neki „važni“ političari misle. Poenta je da učimo iz nje. Uvek bude svoja sopstvena ličnost godine.
  • Marijana Vesović
   Marijana VesovićMarijana Vesović - studira ekonomiju, a voli novinarstvo. Večiti putnik. Surovo iskrena. Veruje u ljubav i ljude. Oprašta, ali ne zaboravlja. Mleko ne pije, bez kafe ne funkcioniše. Pisala za: velikipark.rs i pravaprica.rs.
  • Marijana Pilipović
   Marijana PilipovićRođena je u Beogradu, septembra 1980. godine. Njeno detinjstvo miriše na jasmin, more i pomorandže. Ima boju peska i neba. Odrastala je u Tripoliju (Libija). Studirala je na Fakultetu za poslovne studije. Vodi poslovanje porodične firme. Poezija joj je objavljivana u zbornicima, almanasima, zajedničkim knjigama, kao i u elektronskim glasilima posvećenim poeziji. Godine 2013. objavila je prvu samostalnu knjigu poezije Međurečje (Beoknjiga, Arte). Dobitnik je priznanja Umetničke grupe Arte za najbolju pesnikinju u 2015. godini. Marijanin moto je: Čitaj! Veruj! Voli! Praštaj!
  • Marija Karadarević
   Marija KaradarevićŽivim i radim u Užicu. Hobi je pisanje i gluma. Životni moto mi je: „Živi i pusti druge da žive“.
  • Marija Bogićević
   Marija BogićevićLektor, pesnikinja, sanjar, voli knjige i prirodu. Diplomirala srpski jezik i primenjenu lingvistiku na Filološkom fakultetu u Beogradu. Ima objavljenu zbirku poezije "Trag misli", a pesme su joj zastupljene i u zbornicima i književnim časopisima.
  • Marija Strahinjić
   Marija StrahinjićStudent sam engleskog jezika i književnosti na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu. Zanimam se za jezike, govorim i nemački i trenutno učim uporedo i francuski. I dalje razmišljam o svojoj budućoj karijeri, ali su mi trenutno glavna interesovanja književnost i žurnalistika.
  • Marija Pašalić
   Marija Pašalić​Rođena u Kragujevcu. Interesovanja: knjige, muzika, film, putovanja, druženje, pozitivni ljudi... Životni moto: "U životu se moramo praviti ludi, a biti mudri!"
  • Marija Đorđević
   Marija ĐorđevićMаrijа Đorđević, profesor srpskog jezikа i književnosti u OŠ „21. oktobаr“, veruje da je "mаštа vаžnijа od znаnjа, i zаto izvаnredаn učitelj inspiriše".
  • Marija Nedeljković
   Marija NedeljkovićPesnikinja koja, kao što nadahnjuje druge, i sama često pronalazi inspiraciju u drugima. Stvaralac trenutka, beležnik emocije koju pronalazi u nesagledivim dubinama svoje duše. Radi sa decom i zbog dece, jer okružena tim malim bićima i sama uspeva da ostvari svoj najveći san- da ostane večno dete. Kao i Desanka, njena omiljena pesnikinja, svoju dušu hrani toplinom dobrih ljudi i štiti to utočište emocije osmehom bez granica. Živi kroz svoju poeziju, s nadom da će svaki napisan stih, jednog dana, nekome ovaj svet učiniti lepšim.
  • Mariana Qunbar
   Mariana QunbarPiše pod pseudonimom Selma, pesnikinja i romansijerka. Rođena u Leskovcu 1969. godine. Živi u Jerusalimu od 1990. godine. Do sada su svet ugledale njene četiri samostalne knjige pesama. Učestvovala i u mnogim zbornicima, dobitnica mnogih nagrada. Uskoro se očekuje izlazak njenog prvog romana pod naslovom "Žena s dušom kameleona" u izdanju Banatskog kulturnog centra. Životni slogan: ''Tamo gde nema puta sve postaje put...Tamo gde nema vrata srce se otvara ''
  • Maria Victoria
   Maria VictoriaMarija Živanović Vjetrović, rođena u Smederevu, živi i radi u Beogradu, pesnik, pisac, slika, komponuje i peva, član je knjizevnog kluba "Branko Ćopić" i počasni član književnog kluba "Skadarlijska Boemija". Takođe, član je "Groharijeve slikarske kolonije" (Slovenija), dobitnik UNICEF- ove nagrade za slikanje, Vukove nagrade i diplome "Mokranjac". Pravnik i diplomirani ekonomista. Radila je kao maneken, bankar i Izvrsni direktor za prodaju i marketing u Zepter International-u. Potpredsenik je Upravnog odbora RK "Partizan" u Beogradu. Publikovala je svoje radove u mnogim zbornicima i antologijama, a njena poezija o majci je uvršćena u svetsku antologiju poezije o majci. Izdala je knjigu "Polja makova i svile" i istoimeni muzicki CD. Nova knjiga se zove "Rusokosa". Nastupa u Skadarliji, BITEF teatru, ali i drugim mestima u zemlji i inostranstvu.
  • Maja Pešić
   Maja PešićDiplomirani filolog iz Pančeva koji svoju kreativnost izražava u radu sa decom, slikanju na svili, pravljenju dečijih čestitkica i pisanju proze. Nakon ličnih i teških spoticanja u životu, otkrila je astrologiju i potpuno joj se posvetila. Studira na Institutu Johanes Kepler i na astrologiju gleda kroz jedan energetski nivo što i praktikuje u radu sa klijentima. Ne misli da je sve striktno zapisano, već veruje da svi mi imamo pravo na slobodu izbora i da smo sposobni da ličnom energijom menjamo tok dešavanja. Pomaže klijentima da pronađu sebe pod težinom današnjice i da se vrate svom iskonskom biću.
  • Maja Pandurov
   Maja PandurovRođena 1975. godine. Objavljuje prozu i poeziju u kontinuitetu od 1996. godine. Autorka je za sada šest samostalnih knjiga i jedne ekološke bojanke. Zastupljena u zbornicima i književnim časopisima. Svoje pisanje je promovisala u Srbiji i u zemljama u regionu. Pored pisanja kreativnost pokazuje i kroz slikanje, kratke filmove i spotove kao i bavljenje muzikom. Uspešno predvodi Banatski kulturni karavan. Privatni je preduzetnik, vlasnik firme IP Media 023 ( medijsko predstavljanje, komunikacija, odnosi sa javnošću i književno stvaralaštvo). Profesionalni novinar, rođena, radi, stvara i živi u Zrenjaninu u Banatu. Više detalja o njoj na pretraživaču i na njenom Fb profilu.
  • Maja Lazić
   Maja LazićSuviše otvorenog uma, što dovodi do sukobljavanja konvencionalnog društva i avanturističkog duha u njoj, a takvo neodgovarajuće stanje konvencionalnih stega, tera je da ih kida, tražeći ono odgovarajuće u avanturama za poletnom dušom. Diplomirani strukovni vaspitač; aktivni učesnik kulturnih manifestacija; učestvuje i sprovodi međunarodne projekte u domenu obrazovanja mladih; volonter u kancelariji za mlade; član recitatorskog studija „Kaliopa“; besednica; član amaterskog pozorišta grada Sremske Mitrovice. „Želim da vam svojim tekstovima pružim deo mene, koji ne možete videti, već morate osetiti prepuštajući se snazi reči, što upravo želim da bude mesto gde moja slova počinju da žive.“ Moto: „Želim! Ne znam kako, ali jedva čekam da vidim!“
  • Marija Mladenović
   Marija MladenovićMarija uživa u prirodi i kreativnom radu. Inspiraciju nalazi u sitnicama koje začinjavaju život.
  • Maja Stanković
   Maja StankovićVranjanka, koja se svakog dana lati olovke i papira i stvara, jer njen unutrašnji žar za pisanje nikada ne jenjava. Objavila je dve knjige, roman "Posle svega" i zbirku poezije "Budne uspomene". Zastupljena je u mnogobrojnim zbornicima.
  • Luka Markota
   Luka MarkotaRođen sam 12.3.1996. godine u Splitu, pišem od uvijek, ali se aktivno bavim pisanjem od zadnje godine školovanja. 14.8.2016. sam uz pomoć ljudi koji sigurno ne bi željeli da ih tu imenujem izdao zbirku pjesama “Sve što imam“ koja je predstavljena u Imotskom. Najveće dostignuće po mom mišljenju su pjesme “Čujem zvuk tamburice“ po kojoj bi se trebala zvati iduća zbirka pjesama i koju sam pisao s jedim dragim prijateljem i u kojoj sam dao sebe i „S ove strane Dunava i Drave“. To su dvije pjesme na koje sam izrazito ponosan. Osim pjesama pišem i roman “Dug je put“ za koji ne znam kad će biti gotov.
  • Luka Cakić
   Luka CakićIz Podgorice. Rođen 09.04.1990. na Cetinju. Bavim se crtanjem zadnjih 6 godina, a ilustrovanjem i crtanjem stripova u zadnje 3 godine. Počeo od crtanja portreta, da bih nakon 3 godine osjetio zasićenje crtajući samo portrete i prešao na ljudsku figuru i ilustrovanje. Samouk sam. Učestvovao sam na nekoliko regionalnih strip festivala (Kragujevac, Herceg Novi, Leskovac) a što se posla tiče radim kao freelance ilustrator preko interneta (online) i do sada sam sa svojim radovima učestvovao u preko četrdesetak projekata.
  • Lorena Vojtić
   Lorena VojtićLorena Vojtić (r. Kujek), rođena 31. 5. 1996. u Osijeku. Odrasla u Valpovačkoj Satnici, a trenutno živi s kćeri i suprugom u Osijeku. U djetinjstvu se bavila glumom, pjevanjem i crkvenim aktivnostima. Završila opću gimnaziju u Valpovu, i pohađala Pravni fakultet u Osijeku, smjer upravno pravo. Već dugi niz godina surađuje s brojnim portalima i književnim stranicama- na kojima redovno objavljuje svoje radove. Postigla je uspjeh i na Europskom festivalu poezije. Ozbiljnije piše od trećeg razreda srednje škole. Tematike koje dominiraju mojim stvaralaštvom su: život, ljubav, smrt, smisao postojanja i vjera, a sve je protkano nijansama gotike. Uglavnom pisala poeziju u prozi i misaone tekstove, a nije joj strana ni kratka priča. Osvojila je prvo mjesto u poeziji 2018., po izboru stranice Pisci i Književnost i bila među 5 najčitanijih autorica iste te godine. Na svojoj Facebook stranici NA KRILIMA SNOVA broji 20 000 čitatelja. Članica Hrvatskog književnog društva, Kulture snova i Antuna Ivanošića.
  • Ljiljana Skelić Vemić
   Ljiljana Skelić VemićPrve misli stavljene na papir, krenule su još u školskim sekcijama i đačkim listovima. Onda je naišao period koji je poeziju potisnuo duboko, gušio je... Nakon duge pauze, razmišljanje se promenilo. Dodir snova i seċanja, samouvereno opet stavlja u stihove. Lepotu jednostavnog kazivanja pretače u poeziju. Od 2015. godine svoju poeziju objavljuje po mnogim zajedničkim zbornicima, a 2018. objavljuje samostalnu zbirku pesama “U domu ljubavi, ni gost, ni udomljenik”. Vlasnik je samostalne radnje i živi u Čačku. Majka je dve odrasle ċerke.
  • Bend
   Bend "Liga Izuzetnih Džentlmena"Osnovan 2006. godine kao tročlani akustični cover bend. Vremenom su se bendu pridružila jos dva člana tako da ga danas čine petorica momaka. Liga je poznata po svom specifičnom repertoaru koji čine pop, rok i latino pesme, domaćih i stranih izvođača, nekada i sa "B" strana. Iako u osnovi cover bend, Liga ima i nekoliko autorskih numera čiji su spotovi emitovani na raznim TV kanalima (RTV - emisija "Gruvanje", MTV Adria...)
  • Lidija Ćirić
   Lidija ĆirićPrava Beograđanka. Autor romana "Rekvijem za jedan dan". "I sve što naredim desiće se, na mome putu svetleće Videlo." Amin.
  • Lidija Puđak
   Lidija Puđak"Ne želim poput Diogena hodati u podne sa svijećom u ruci tražeći čovjeka. Kada osobne mane ispisah, shvatih da su oko mene ljudi, tek ljudi ! Radujem se svakom kulturnom događaju, te iste i sama organiziram, a dva su pokrov i prepoznatljivost rada. Prvi je Slavonija u Krilu Zagreba kojim milujemo ispaćenu i iseljenu Slavoniju, spajamo kajkavštinu i ikavicu te bar tim trenutko Slavonija ne na tronu. Drugi program je " Pjesničkom riječju "STOP NASILJU nad ženom" u kojem skupljamo adekvatne institucije, vrištmo pjesničkom riječju i apeliramo. Želim da se svaka žrtva oslobodi okova i izađe iz mraka, Postoji i istoimeni blog na kojemu je preko 400 pjesnika koji sa svojim sjajnim pjesmama i na taj način grle svaku nevinu žrtvu.
  • Leo Fabijančić
   Leo FabijančićRođen 1998. godine. Živi u Hrvatskoj u Istri, grad Buzet. Svira bubnjeve od svoje devete godine i pohađa srednju glazbenu školu. Uz to je i član Laguna benda iz Istre.
  • Lena Dagović
   Lena DagovićU onom vremenu kada se cepalo sve oko nas i u nama odcepilo se i par kilograma mesa koje je oznaceno sa Lena. Danasnji oblik je izudaran vetrovima. Za sve ove godine disanja postigla je (samo) da zavoli umetnost. Student je FILUMA na odseku za srpski jezik i knjizevnost. Pise poeziju koju je objavila u nekoliko knjizevnih casopisa, zbornika i pesnickih blogova. ​
  • Lela Milosavljević
   Lela MilosavljevićIz Užica, ljubitelj umetnosti i kolekcionar uspomena. Piše satiru i lirsku prozu, autor knjiga "Tragovi bosih stopala" i "Ples među svicima", kao i tekstova objavljivanih u više elektronskih i štampanih časopisa za umetnost i kulturu, portalima i stranicama.
  • Lejla Hamidović
   Lejla HamidovićRođena 29.12.1991. godine u Zvorniku. Trenutno živi u Živinicama, BiH. Studentica na Farmaceutskom fakultetu u Tuzli. S svojim pjesmama učestvovala u zajedničkim zbornicima pjesama ''Zagrli život'', ''Mili dueli'', ''Stopama Alekse Šantića'' i ''Mostovi svjetlosti'', a njena priča uvrštena je u zajednički zbornik ''Kaži mi ko si''. U decembru 2013. godine, izdala svoju prvu pjesničku zbirku ''Ko je uzeo moje proljeće''. Osim pisanja bavi se i slikanjem na platnu i slikanjem sprejem na papiru. Voli život i život voli nju.
  • Lazar Milanović
   Lazar MilanovićRadim kao dekorater torti i kolača u porodičnoj firmi Nadalina. To mi je zapravo primarna delatnost, međutim, kako jako volim da putujem kroz putovanja zavoleo sam i fotografiju. Član sam foto kluba Apolo.
  • Lara Dorin
   Lara DorinRođena 1977. godine. Pesnik i prozni pisac iz Obrenovca. Objavila je 2011. godine zbirku kratkih priča "Po snegu tiho pada sneg", u izdanju Književne Omladine Srbije, godine 2013. zbirku poezije "Čuješ li me Bože", u izdanju Književne Omladine Srbije, 2015. godine zbirku poezije "Kandelabri", u izdanju izdavačke kuće Prometej.
  • Lana Ristić
   Lana RistićSurovi realista, u duši sentimentalista. Spremna da prihvatim različitosti, nespremna za samoobmanu, iskrivljenu prezentaciju i interpretaciju pojava. Ljubitelj pisane reči, razmene mišljenja, analize ljudskih karaktera i svakodnevnih društvenih pojava, a najviše dobronamernih i otvorenih ljudi koji se ne plaše sebe i svojih stavova. Rođena i najlepše detinjstvo provela u Sarajevu. Već dve decenije žiteljka Beograda.
  • Labud Lončar
   Labud LončarRođen u Ivangradu (današnje Berane). Objavio četiri knjige poezije. "Rođenje suze", Labud N. Lončar, rođen je 1964.god. u Ivangradu, današnje Berane. Pjesnik, prozni pisac i kolumnista. Bavi se pisanjem poezije i proze. Organizator mnogih kulturnih manifestacija i promocija. Osnivač i predsjednik međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ iz Bara. Član je Udruženja književnika Srbije i međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ iz Bara, kao i mnogih drugih Udruženja književnika putem društvenih mreža. Zastupljen je u tridesetak domaćih i stranih antologija i zbornika. Dobitnik je mnogih međunarodnih i domaćih nagrada i priznanja. Pjesme su mu prevedene na engleski, francuski, njemački, poljski, ruski, rusinski, makedonski I bugarski jezik. Objavio je četiri knjige poezije: „Rođenje suze“, „Ostavljanja“, „Na poleđini sna“, „Ako prećutim pjesmu“ i knjigu kratkih priča „Svako ostavi neki trag“. Osnivač je i urednik časopisa za kulturu i umjetnost „Nekazano“, kao i časopisa za haiku „Nekazano“ ujedno je i osnivač i glavni urednik portala za kulturu iumjetnost „Nekazano“. Osnivač je Festivala ljubavne poezije „Pjesnik – Svetionik“. Živi i stvara u Baru.
  • KUTAK ZA KVALITETNIJE STARENJE
   KUTAK ZA KVALITETNIJE STARENJEKutak predstavlja vid novog modela partnerstva i saradnje Crvenog krsta Kragujevac i lokalne zajednice, u cilju poboljšanja kvaliteta života starijih osoba. Danas su par stotina kragujevčana vrlo aktivno uključeni kao korisnici Kutka u raznim aktivnostima i programima koji se redovno odvijaju svakog utorka u prostorijam Crvenog krsta Kragujevac. Kutak je najomiljenije mesto starijih za uživanje u vrlo kvalitetnom vremenu provedenom sa vršnjacima. Kutak, odnosno stariji koji se okupljaju u njemu, svaki put iznova pokazuje koliko je plodonosna njihova jesen života.
  • KULTura sNOVA Zagreb
   KULTura sNOVA ZagrebUdruga za promicanje kulture. Osnovana je 2011. godine a u tom razdoblju održano je preko 150 književnih večeri i promocija. Izdali smo 75 naslova pojedinačnih i zajedničkih zbirki. Pokrenuli niz kulturnih akcija: KARAVAN PJESNKA, VALENTINOVO i Međunarodni Pjesnički Festival MORE NA DLANU.
  • Ksenija Popov
   Ksenija PopovHolistički maser terapeut i astrolog. Živi i radi u Novom Sadu. Osnovna oblast rada – terapeutske holističke masaže i astrološke konsultacije, vodi terapeutske radionice, piše blog i vodi sajt:www.soulwellnow.com Mama desetogodišnjeg dečaka Ilije.
  • Kristina Raković
   Kristina RakovićŽivi u okolini postojanosti memorije sa punim džepovima satova koji se tope. Besciljno luta po virtuelnom svetu dok traži svoje mesto u realnosti. Konzumira umetnost. Student srpskog jezika i književnosti na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu.
  • Kristina Kljajić
   Kristina KljajićRođena 1998. godine. Živi u Vrnjačkoj Banji i student je Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu. Bavi se crtanjem, slikanjem, fotografijom, baštovanstvom, ali njena najveća ljubav je pisanje.
  • OŠ
   OŠ "Kralj Aleksandar I" Gornji MilanovacOsnovna škola "Kralj Aleksandar I" Gornji Milanovac
  • Koštana Krneta
   Koštana KrnetaRođena sam jednom i tamo, a živim sada i ovde. Dom je tamo gde je porodica, a sreća tamo gde je harmonija. Verujem u ljude, verujem u neke bajke i verujem u pravu ljubav. Najveća ljubav su mi knjige i svaki njihov detalj, počevši od korica, papira i riznice reči koje su sklopljene u impozantne priče, pa sve do autora koji su tu u knjizi, vode nas kroz najrazličitije predele svoje duše. Svi oni su moji uzori i poznati i amateri. I sama volim da pišem. Pišem o svemu, o onome što vidim, osećam i želim. Pisanje je aktivnost koja oslobađa, rasterećuje i unapređuje. Još uvek nisam nikoga povela predelima svoje duše, ali to je svakako moj cilj.
  • Kosta Kosovac
   Kosta KosovacIz Beograda. Student Pravnog fakulteta u Beogradu. Član Scene Crnjanski, Udruženja književnika Fruške Gore i Kreativne radionce Balkana. Zastupljen u više zbornika poezije, objavljuje na više književnih sajtova i portala.
  • Književna omladina Srbije
   Književna omladina SrbijeKnjiževna omladina Srbije je institucija osnovana 1971. godine u Beogradu, sa ciljem da promoviše književno stvaralaštvo mladih, i ne samo mladih ljudi, koji pišu na srpskom jeziku. Kao izdavač, posebnu pažnju posvećujemo delima koja predstavljaju kulturno nasleđe Srbije. Ono po čemu se razlikujemo od ostalih je tradicija negovanja domaće književnosti i afirmacija kvalitetnih, književnih dela mladih ljudi, pri čemu smo jedni od retkih koji imaju Ediciju prve knjige pod nazivom "PEGAZ". Slogan naše kuće, je: ,, Čitanjem naših knjiga, čuvate sebe i svoje potomke''.
  • KOLO SRPSKIH SESTARA
   KOLO SRPSKIH SESTARAKolo srpskih sestara MO Kragujevac baštini tradiciju Šumadijskog kola srpskih sestara koje je osnovano 14. (27) septembra 1903. godine, iste godine kao i beogradsko Kolo srpskih sestara. Osnovano je kao građansko žensko udruženje patriotske orijentacije, s ciljem promovisanja «nacionalno-patriotskih, kulturno-prosvetnih i humanih ciljeva». Ideja za osnivanjem Kola srpskih sestara potekla je od Nadežde Petrović, slikarke i Delfe Ivanić, nastavnice, a ime udruženju dao je Branislav Nušić, književnik, koji je sa Ivanom Ivanićem, diplomatom, napisao Statut društva.
  • Kulturno kreativni centar “Akord”
   Kulturno kreativni centar “Akord”Kulturno kreativni centar “Akord” iz Nikšića je osnovan prije 21 godinu. U našem Centru sa velikim uspjehom se bavimo pozorištem za djecu, tinejdžere i odrasle, folklorom, modernim i tradicionalnim plesom, manekenstvom i muzikom (horsko pjevanje). Na brojnim muzičkim, pozorišnim i plesnim festivalima i takmičenjima “Akord” je osvajao brojne nagrade i medalje, većinom prva mjesta.
  • Predrag Kisa Kisić
   Predrag Kisa KisićRođen u Visokom 1991 godine. Živi i radi u Podgorici. Autor nekoliko neobjavljenih romana i zbirki pjesama. Izbjeglica. Trajno nenastanjeni stranac.
  • Katarina Hadži-Minić
   Katarina Hadži-MinićRođena sam 1979. godine u Beogradu i diplomirani sam istoričar umetnosti. Od kada se sećam, čvrsto verujem da ću da upoznam svet i kada god mogu, tražim načine da to i ostvarim. Za nas, istoričare umetnosti, važi ustaljeno verovanje da su nas na fakultetu naučili šta je „lepo“. Ono što je izvesno, jeste da znamo gde treba otići i šta vredi posetiti. Jedno je kada najveće svetske znamenitosti proučavate iz knjiga, a potpuno suprotna stvar kada imate priliku da ih vidite uživo, sopstvenim očima. Zbog toga putujem, prenosim utiske, prepričavam…U poslednje vreme sve češće i pišem. Ne želim i ne dozvoljavam sebi da, sve viđeno, zaboravim. Nastaviću kada god budem mogla jer to je, zaista, jedino što u životu istinski želim.
  • Keti Radevska
   Keti RadevskaRođena 1973. godine. Iz Bukova, u blizini Bitolja. Bavi se likovnom umetnošću. Radi karikature, slike, ikone…Učesica mogih festivala širom sveta. Dobitnica brojnih priznanja među kojima izdvaja Specijalnu nagradu na kineskom festivalu karature.
  • Kemal Valjevčić
   Kemal ValjevčićMladi bosanskohercegovački pisac i pjesnik. Autor je dvije knjige. Prva, zbirka poezije: "Putem inspiracije", i druga knjiga u formi priča, nazvana: "Iza beskonačnosti", Njegove pjesme i priče bivaju objavljivane u raznim kulturnim časopisima i na portalima. Član je književnog udruženja "Snješka", koje promiče pisanu riječ. Kemal je svojim djelovanjem i svojim knjigama doprinijeo razvoju bh. književnosti i cijelokupno kulture, te približavanju knjige, prije svega, mladim osobama.
  • KULTURNI CENTAR GORNjI MILANOVAC
   KULTURNI CENTAR GORNjI MILANOVACUstanova za kulturu, umetnost i vanškolsko obrazovanje
  • Katarina Branković Gajić
   Katarina Branković GajićKnjiževnica iz Beograda, potiče iz stare beogradske književne porodice. Studirala na filologiji, engleski jezik i književnost. Izdala je zbirke poezije: „Stolica za ljuljanje“ (2016), „Hajde da prevarimo vreme“ i „Doživi trenutak“, kao i roman „Beogradske kiše“ (2015). Predsednik je Književnog kluba „Skadarlijska boemija“ koji je osnovala i uspešno vodi poetske večeri skoro četiri godine u Skadarliji (restoran Ima dana) u vidu okupljanja pisaca iz celog regiona. Kroz život korača srcem u dosluhu sa razumom i čistotom duše. Uvek SVOJA, bila je i ostala.
  • Katarina Živković
   Katarina ŽivkovićUspešna mlada žena. Svojom snalažljivošću pokazuje i dokazuje da ništa u životu nije nedostižno. Bavi se profesionalnim šminkanjem, dekupažom, trgovinom, slikanjem, šivenjem, izrađuje torbice, ukrasne čaše i šolje…Kada je ljudi pitaju kako postiže sve to i kako je tako uspešna za svojoh 20 godina, kao odgovor joj posluži njen moto - ko hoće nađe način, ko neće nađe izgovor.
  • Katarina Volarević
   Katarina VolarevićRođena 1983. godine. Živi u Osijeku, radi kao medicinska sestra, majka tinejdžera. Piše, na prekide 22 godine. U početku je pisanje bilo bijeg od problema, a sada je sastavno dio života. Mada nema puno godina iza sebe, osjeća se kao "stara duša". I to pokušava dočarati u svojim pjesmama.
  • Katarina Torbica
   Katarina TorbicaRodjena 23. oktobra 1995. godine u Smederevskoj Palanci. Kreativna osoba koja teži inovacijama; umetnička duša koja stvara pesme; koristi paletu boja i teži da onim najvedrijim oboji svaki segment svoga života. Želja joj je da napiše knjigu. Obožava životinje, voli strane jezike, putovanja na kojima bi otkrila tradicije drugih zemalja i možda otkrila neki novi deo sebe. Apsolvent Zaštite životne sredine Visoke poljoprivredne škole strukovnih studija Šabac.
  • Katarina Sarić
   Katarina SarićKnjiževnica iz Budve. Čime se bavi, šta je završila i kakva su joj interesovanja saznaćete kroz njeno pisanje jer nema vremena nabrajanjem da smara.
  • Katarina Krasić
   Katarina KrasićTrenutno živim i radim u Beogradu. Inače, rođena sam u "srpskom Sibiru", na mestu gde je nebo najplavlje a ptice najlepše, ne mestu gde izvire duša i iskrenost a gasi se svaki komad prevare i pohotljivosti. Samo, rođena sam u pogrešno vreme a kada biste me pitali koje je to moje vreme, ne bih znala da vam kazem, još uvek ga tražim. Volim jorgovan, Istinu i Dunav. Uživam u vinu, uličnim sviračima i pričama od kojih su sazidani zidovi moje unutrašnje kolibe.
  • Karolina Ćojbašić
   Karolina ĆojbašićRođena u Nišu, jednoga dana kada je nisu očekivali. Provela deceniju u tv novinarstvu, živi i radi u Valjevu kao prevodilac. Pasionirani čitač. U slobodno vreme i kada ga nema, piše pesme i pripovetke. Širi radost iz hobija. Vodi svoj blog cv-carolinavitae.blogspot.rs
  • Jutra plavog sljeza Tuzla
   Jutra plavog sljeza TuzlaSekcija okuplja učenike iz više tuzlanskih osnovnih škola. Zadatak njenih članova je očuvanje i njegovanje srpskog jezika, pisma i kulturnog i vjerskog identiteta. Sekciju vodi nastavnik srpskog jezika i književnosti Mirjana Lazarević.
  • Julijana Vincan
   Julijana VincanBanaćanka, tako reći, ima tri zanimanja - novinarstvo, pevanje i PR. Sve tri aktivnosti doživljava i kao hobije, jer neizmerno voli sve čime se bavi. Svakim svojim postupkom gleda da promoviše lepe, inspirišuće priče i stvari. Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka i masterirala Kreativnu filmsku i televizijsku produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti.
  • Julijana Balaban
   Julijana BalabanMisli su ponekada opasna gomila staklića, pesma je kaleidoskop.
  • Jovita Mažar
   Jovita MažarDiplomirani učitelj iz Miloševca. " U životu ništa nije slučajno i sve se dešava s razlogom".Volim vodu, prirodu i sjajno se osećam u njoj. Umetnost je moje drugo "JA".
  • Jovanka Ignjatović
   Jovanka IgnjatovićJovanka Ignjatović voli svakoga dana da nauči nešto novo. Svaki dan za nju predstavlja novi izazov. U izazovima vidi mogućnost da bude bolja.
  • Jovana Trajković
   Jovana TrajkovićRođena 19.11.1986. u Beogradu, sa genima iz čitave Srbije. Srpsku književnost najviše voli i da čita i da o njoj polemiše.
  • Jovana Šišić 
   Jovana Šišić U Beogradu gradim porodični i poslovni život. Kreiranje sadržaja za web je esencija mojih interesovanja. Kao profesor književnosti, pisanje je zanat koji razvijam. A kao PR menadžer, razvijanje brenda je moj najveći izazov. Život je čudo, biram da vidim u svemu i svakome - njegovu lepotu!
  • Jovana Nikolić
   Jovana NikolićRođena u Nišu 29.07.1981.god. gde i dalje živim i radim. Po obrazovanju ekonomista, po opredeljenje nepopravljivi idealista. Pisanjem se amaterski bavim od kada znam za olovku iako sam ozbiljnije posvećena tek godinu dana. Čvrsto verujem u dualitet, u neodvojivost crne i bele, pa i sama posao od koga živim ne mešam sa poslom koji živi mene. Majka, supruga, prijatelj i sve ostalo što zatreba. Tim redosledom.
  • Jovana Đorđević
   Jovana ĐorđevićRođena u Jagodini 1993. godine. Apsolvent na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini. Pisanjem se bavi od svoje 13. godine. Osvojila je prvo mesto u besedništvu na Učiteljijadi 2015. Njenu poeziju možete naći na fb stranici Sabrana dela-Jovana Đorđević (sabrana su jer su sva na jednom mestu), a od sada ćete biti u prilici da je čitate na Pokazivaču.
  • Jovana Kuzmanović
   Jovana KuzmanovićVeliki ljubitelj knjiga, jezika, muzike, video-igara... verujem da je život lep, samo ako damo sebi prilike da uživamo u njemu. Poslednjih nekoliko godina sam se okrenula fotografiji u želji da ljudima oko sebe pokažem koliko je ovaj svet zapravo čarobno mesto. U moru svakodnevnih problema često zaboravljamo da uživamo u čistoj lepoti koja se krije svuda oko nas. Samo treba otvoriti oči i uživati. Živimo u bajkovitom i prelepom svetu – nikada to ne zaboravite.
  • Jovana Todorović
   Jovana TodorovićIdem u srednju Ekonomsku školu u Koceljevi, odličan sam učenik. Volim da crtam, pišem, gledam košarku, takođe i da je igram. Volim da komuniciram i da se družim sa ljudima, da pomažem drugima...
  • Jovan Pavlović
   Jovan PavlovićRođen 1963. godine, iz Kruševca. Prevashodno glavna preokupacija i najveća ljubav mi je muzika. Od rane mladosti obožavam voznju po okolini, otuda je i nastala želja i potreba za fotografijom...da to zabeležim....ne zaboravim. Tako sam te dve ljubavi spoio. U ovoj zemlji lepota je na dohvat ruke...zato sam i ostao ovde. Šuma je moje prirodno stanište.
  • JayKov Music
   JayKov Music"Pravimo muziku."
  • Jelena Dilber
   Jelena DilberRođena aprila '76. u Beogradu, iz koga nikad nije otišla. Završila Filološki fakultet i sva svoja znanja utkala u lektorski posao u jednoj medijskoj kući. Na blogu Tragač za zrnom dobra luta drumovima istražujući čarolije Srbije i iz ljudskih duša izvlači zabašurenu lepotu na svetlost dana.
  • Jelena Milovanović
   Jelena MilovanovićJelena Milovanović - tekstopisac. Napisala je tekstove za Darkshines, Epilog, orkestar Panorama i Danicu Krstić ( 3. mesto na festivalu Stari Grad u Novom Pazaru ). Piše poeziju.
  • Jelena Arsić
   Jelena ArsićRođena 1970. godine u Salzburgu. Školovala se u Srbiji. Pripema svoje knjige za izdavanje. Živi i radi u Beču.
  • Jelena Dragičević Berat
   Jelena Dragičević BeratŽivim u Rumi. Po obrazovanju sam master psiholog, TA psihoterapeut, školski psiholog i asertivni trener sa višegodišnjim iskustvom u savetovanju i psihoterapiji dece, adolescenata i odraslih osoba. Psihoterapiju radim i putem Skype-a. U svom radu koristim integrativni pristup u kome kombinujem metode iz različitih psihoterapijskih modaliteta. Smatram da podrška, negujući pristup i davanje dozvola tokom psihoterapijskog rada mogu podstaći razvoj odraslih potencijala svake osobe neophodnih za postizanje važnih životnih ciljeva.
  • Jasmina Perović
   Jasmina PerovićSlobodnog uma i duha, dok živi na grani od oblaka, radoznalo isčekuje svaki novi dan da iz njega izvuče samo pozitivno...
  • Jasmina Jajčević
   Jasmina JajčevićRođena 10. novembra 1994. godine. Živi u Bačkoj Palanci. Studira srpsku književnost i jezik. Piše poeziju. Svoju "Divlju balerinu" je pustila da pleše svoj ples u decembru 2016. godine. Glavni je i odgovorni urednik književnog kluba "Dis" iz Bačke Palanke.
  • Janko R. Milenković
   Janko R. MilenkovićIz Kragujevca. Piše poeziju od davnih dana. Bio je saradnik „Omladinskih novina“, radove objavljivao u književnim časopisima, dnevnim i nedeljnim novinama širom regiona. Bavi se humorom i satirom. I tako dalje i tako bliže...
  • Jane Atanasov
   Jane AtanasovRođen 1954 u Kocani (Makedonija). Diplomirani ekonomista. Hobi: radioamaterstvo (znak Z35G), šah, literatura. Oprobao se u skoro svih literturnih žanrova, a poslednjih godina specijalizovao se za aforizm. Autor 5 knjiga, od kojih 2 aforizmi ( Zipovane istine i Za (ne)miran san). Aforizmima zastuplen u nekoliho Enciklopedija i Izbora.
  • Jadranka Milenković
   Jadranka MilenkovićRođena 1969. u Puli, Hrvatska. Živi u Nišu, radi u Apelacionom sudu. Udata, majka troje dece. Osnovala je i vodi Književni klub „Prejaka reč“. Objavljivala u časopisima: „Gradina“, „Časopis Putevi“, „Bdenje“, Koraci“, „Braničevo“, „Kvartal“, „Fantom slobode“, zatim u internet magazinima: „P.U.L.S.E“, „Art-Anima“, „KULT” i „Kultiviši se“, i zbornicima. Roman „Heteros“, čeka na objavljivanje. Sarađuje sa Niškim kulturnim centrom.
  • Milan Nikolić Izano
   Milan Nikolić IzanoMilan Nikolić Izano - pisac.
  • Ivan Gaćina
   Ivan GaćinaRođen 1981. u Zadru. Magistar, inženjer računarstva. Kao jedan od najboljih studenata na diplomskom studiju za izniman uspjeh bio nagrađen dodatnom diplomom cum laude. Višestruko je nagrađivan za poeziju i kratke priče u Hrvatskoj, Srbiji te Bosni i Hercegovini. Član je: Matice hrvatske, Hrvatskog književnog društva, Književnog kluba „Gilgameš“ i Udruženja srpskih književnika u otadžbini i rasejanju – USKOR. Izdao je pjesničku zbirku „Tebe traži moja rima“. Radovi su mu objavljeni u više od 70 zbornika i prevođeni na više svetskih jezika.
  • Ivana Pepeš Bogosavljev
   Ivana Pepeš BogosavljevOduvek sam jednostavna i klasična. Veselost je moja religija, lepa reč oružje, a osmeh dar koji nesebično poklanjam. Još uvek čitam bajke i verujem u srećan kraj. Planiram da jednog dana pustim kosu...
  • Ivana Morar
   Ivana MorarPančevo – mesto odakle je sve počelo. Pravnik u najavi - raznovrsnih interesovanja, jedan od osnivača i predsednik Humanitarne organizacije „Svetionik“, posebno naklonjena književnosti, pozorištu, muzici, umetničkoj fotografiji, slikarstvu... Žurnalistika i pisanje kao ljubavi koje vrebaju iz prikrajka, filmofil u slobodno vreme, volim da fotografijom prigrlim trenutak, uživam u dodiru prirode, organizator iz ubeđenja, verujem u ideje. Život je lep.
  • Ivana Todorović
   Ivana TodorovićIvana je stalno među javom i međ snom. Živi od svoje umetnosti, dakle hrani njome doslovno i dušu i telo. Od onih je srećnika što radi ono što voli i po njenom mišljenju profesija bira nas, a ne mi nju. Biti umetnik je posao od 24 sata, nije lako kao što većina misli, ali je osećaj neprocenjiv. Član je ULUS-a i Foto saveza Srbije, u statusu je samostalnog umetnika i time se diči.
  • Ivana Milanov
   Ivana MilanovŽivim u Bosilegradu, ponekad živim i u zabludi, ali uvek u nadi da će biti bolje. Turizmolog, pesnik, veliko dete i sanjar. "Živi i pusti druge da žive!"
  • Ivana Lakić
   Ivana LakićStudent književnosti i književnica. Neko ko je naučio da je život more, a ja još bolji mornar da to sve preživim. Zaljubljenik u umjetnost i književnost, bavim se pisanjem i autorka sam jedne knjige.
  • Ivana Pavlović
   Ivana PavlovićNight and darkness
  • Ivan Veljković
   Ivan VeljkovićRecimo da ova persona voli umetnost. Recimo da ova persona smatra da je umetnost mnogo širi i bogatiji pojam od onoga što ljudi uglavnom pripisuju tom terminu. Recimo da se umetničke vrednosti nalaze podjednako i u književnom delu, i u slikarskom delu, i u filmskom ostvarenju, i u video igri, i u ostvarenju na polju stripa. Eto, rekosmo dosta (a opet nedovoljno), a pisaćemo još i više (i naravno, nikad dovoljno).
  • Isidora Petrović
   Isidora Petrović"Život se ne meri brojem udisaja koje udahnemo, nego trenucima koji nam oduzmu dah.“
  • Irena Knežević
   Irena KneževićRođena sam u Šapcu 2000. godine. Učenica sam opšteg smera Šabačke gimnazije. Povremeno pišem za školske novine. U slobodno vreme volim da gledam filmove, čitam knjige ili crtam.Velika strast su mi motori.
  • Indira Popadić
   Indira PopadićSertifikovani poslovni konsultant i mentor, doktorant Tehničkog fakulteta u Boru, smer inženjerski menadžment, Univerziteta u Beogradu. Uz formalno obrazovanje dugi niz godina edukovala se i usavršavala na ličnom i profesionalnom planu. Poseduje dvadesetpetogodišnje iskustvo u preduzetništvu malih i srednjih preduzeća, organizuje treninge i online konsultacije, a sve sa ciljem da inspiriše ljude, da ulože u svoj lični rast i razvoj kako bi stekli dodatne veštine i znanja, te kroz proveren recept korak po korak ostvarili svoj lični i profesionalni cilj i uspeh.
  • Igor Pavlović
   Igor PavlovićRođen u Šapcu 2000. godine. Učenik Šabačke gimnazije. Od sedmog razreda pišem aforizme pa sam samim tim nakon objavljivanja prve zbirke aforizama 2016. godine proglašen za najmlađeg aforističara u Srbiji. Pored pisanja aforizama, pišem i pesme a takođe volim i da crtam kada se nađe slobodnog vremena. Moj životni moto glasi: "Prava svrha života jeste posvetiti ga nečemu što će nas nadživeti."
  • Igor Cijan
   Igor CijanJedan od osnivača i urednika portala Beogradska Nedelja. Studira predmet novinarstva i komunikologije na Fakultetu političkih nauka, iako ne voli novinarstvo. Posvećen sportu, ali ne voli da trči za autobusima. Ne čita poeziju, ali je piše. Ne razume kontradiktorne osobe.
  • Igor Cvetanović
   Igor CvetanovićProfesionalni fotograf koji funkcioniše na relaciji Beograd-Dizeldorf...u zavisnosti kako mi diktiraju poslovne okolnosti. Lično ljubitelj art i konceptualne fotografije kojom se bavim u ličnim projektima....a užitak nalazim i profesionalno u wedding fotografiji.
  • Igor Čajkovski
   Igor ČajkovskiZaljubljenik u sport, pravedan, častan, realan i plemenit.​
  • Miloš Ignjatović
   Miloš IgnjatovićPriređivač Šumadijskog ateljea. Fotoreporter ,,Blica'', ,,LID-'a'', ,,Sportskog žurnala'', ,,Svetlosti'', ,,KG novina'', ,,Politike''.
  • IFMSA Kragujevac
   IFMSA KragujevacInternational Federation of Medical Students Association je Međunarodno udruženje studenata medicine koje postoji u preko 120 zemalja širom sveta. Organizacija u Srbiji postoji preko 60 godina. Glavna misija organizacije je da se povežu studenti medicine iz čitavog sveta kroz razmenu studenata među zemljama članicama. Pored toga organizacija se bavi i edukacijom opšte populacije, a najviše mladih, na razne teme poput javnog zdravlja, reproduktivnog zdravlja, medicinske edukacije i ljudskih prava. Lokalni komitet u Kragujevcu postoji 16 godina unazad i jedna je od najaktivnijih omladinskih organizacija u gradu.
  • Humanitarni radio
   Humanitarni radioHumanitarna internet radio stanica, pokrenuta prevashodno da bi zdravoj populaciji stanovništva u Kragujevcu, Srbiji, Evropi i širom sveta, gde se čuje radio, skrenulo pažnju na ljude sa posebnim potrebama i sve ostale kategorije stanovništva sa magrina društva. Naš prevashodni cilj je da pomognemo osobama kojima je pomoć potrebna i naučimo druge, koji mogu, da pomognu onima koji ne mogu.
  • Helena Himel
   Helena Himel„Čovek samo srcem dobro vidi" - Antoan de Sent Egziperi
  • Gradsko udruženje penzionera Kragujevac
   Gradsko udruženje penzionera KragujevacGradsko udruženje penzionera Kragujevac osnovano je 9. maja 1938. godine i spada u najstarija udruženja u Srbiji. Ima preko 5 000 članova. Rad Udruženja odvija se preko sekcija, klubova i društava.
  • Goran Radosavljević
   Goran RadosavljevićGoran Radosavljević je rođen 1969. godine u Beogradu. Objavio knjige: "Hleba i cigara" i "Taština taština". Zastupljen u knjigama: "Epruveto, srećan ti 8. mart", "Antologija svetskog aforizma", "Tačno u podne", "Antologija ex yu aforizama", "Izvajane misli 4", "Afoteka", "Dribling duha", "Najkraće priče 2012", "Afoteka 2", "Satira fest 2011-2013", "Najkraće priče 2013", "Iskustva Roberta Nimanija", "Nebesna knjiga", "Delčevski kukuriganja", "Srbija na bis", "Od danas do sutra", "Ko je ko u aforizmu", "Najkraće priče 2014", "Na vrvot od vulkanot", "Naji Naaman’s Literary Prizes 2015", "Osinjak", "Za (ne)miran son", "Predstava o životu", "Lamento lepoti koja traje / Lamento der Schönheit die bleibt", "Život piše aforizme", "Budenje na petelot" i "Jedan za sve". Priredio knjige: "Afoteka", "Afoteka 2", "Osinjak" i "Jedan za sve". Dobitnik je priznanja: "Zlatna kaciga za aforizam" , "Nadži Naman" i "Nosorog prvog reda za 2017. godinu"
  • Gorica Margo Maldini
   Gorica Margo MaldiniRođena 21.02.1969,veruje u moć pisane reči.Sa rečima ponekad bolje posreduje nego sa ljudima, zna njihovu težinu kao i snagu da ulepšaju svet. Ne veruje u slučajnosti, podržava mlade pisce koliko je to moguće. Bavi se psihologijom i književnošću.
  • Gordana Maksimović
   Gordana MaksimovićDipl. defektolog-master logoped iz Kraljeva. Gordana je motivaciski govornik i životni trener, kao i autor jako posećenog bloga, you tube kanala i životnog priručnika MIRIS POZITIVNOG DUHA. Svet bi bio mnogo bolji kada bismo prvo radili na sebi i sopstvenim razvojem bili primer drugima, da uvide da sve može drugačije. Ja to radim ,a vi?
  • Gordana Vranjanin
   Gordana VranjaninRođena 15. 09.1976.godine u Vukovaru, Hrvatska. Inspirisana (ne)pravdom, pohlepom, (ne)sposobnošću naših političara i ostalim životnim bajkama, počela da piše aforizme. Majka jedne Danijele i jedne Natalije.
  • Goran Radičević
   Goran RadičevićPonekad zastanem i u nečem običnom vidim ljepotu koja mi zasjeni oko...U par rečenica naslutim cijeli roman nikad napisan. Ponekad poželim da budem slikar, ali da slikam riječima. Najčešće samo sjednem i napišem stih.
  • Goran Protić
   Goran ProtićIz Beograda. "Čovek koji ničemu ne teži veruje u skladu sa onim što postiže. Čovek koji nečemu teži postiže u skladu sa onim u šta veruje".
  • Goran Ćetković
   Goran ĆetkovićRođen 1975. godine u Kolašinu. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti, odsjek slikarstvo, na Cetinju u klasi profesora Nikole Gvozdenovića 2000. godine. Član je ULUCG. Izlagao je na velikom broju grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu i učesnik je velikog broja likovnih kolonija. Ima više od 30 samostanih izložbi. Živi i radi u Baru. Dobitnik je godišnje nagrade galerije „Spinnaker“, na izložbi studenata završne godine FLU Cetinje; nagrade za slikarstvo Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore, Milutinović, Stijović, Lubarda za 2016. godinu; Plakete Tesla Fondacije iz Njujorka, 2017. godine.
  • Goran Ćeličanin
   Goran ĆeličaninRođen 1960. u Kruševcu. Osnovnu i srednju školu završio u Varvarinu, a studije mašinstva u Beogradu. Član ULUPUDS-a, UNS-a. Bavi se ilustracijom, karikaturom i stripom. Dobotinik više od 110 nagrada i priznanja u zemlji i inostranstvu. Tri puta nagrađivan plaketama(godišnjim nagradama za godine 2000, 2003, i 2014.) ULUPUDS-a. Prvi je dobitnik godišnje nagrade UNS-a za karikaturu „Laza Kostić“(2003.). Dobitnik nagrada na konkursu „PJER“ (treće 1991, prve 2004. i druge 2008.), nagrade „Klasovo majstorsko pero“ zvanja, zvanja „Majstor karikature“ (Plovdiv-Bugarska, 2005.). Radovi mu se nalaze u kolekcijama muzeja humora i satire i privatnim kolekcijama na svim kontinentima. Učesnik mnogih likovnih kolonija i većeg broja humanitarnih umetničkih aktivnosti. Štampao svoju knjigu karikatura „Basne bez reči“ (1994.), Mapu karikatura (1997.) i Mapu ratnih crteža (2000.).
  • Goran Ivanković
   Goran IvankovićZa sebe voli da kaže, da se pitao ne bi se ni rađao. U duši buntovnik. Zato često vidi što drugi neće da vide. Otuda interesovanje za kratku pisanu formu - aforizam. Do sada se bavio različitim poslovima.
  • Glas vernika
   Glas vernikaGlas vernika je blog posvećen hrišćanstvu i kulturi.
  • Franjo Frančič
   Franjo FrančičRođen 1958. Ljubljani. Pesnik, prozaista, pisac za decu i dramski pisac, prevodilac sa srpskog jezika, živi i radi u Istri. Preveo preko 50 autora i 400 pesma, priča... Autor je više od 50 knjiga – romana, zbirki kratkih priča, pesničkih zbirki, dramskih tekstova i radio-drama, kao i knjiga za decu i omladinu, piše i satiru, scenarije, radiofonske igre...Dobio je nagradu za poeziju časopisa Mladika, 1989. godine, a 1986. godine nagradu Zlata ptica za roman Domovina, bleda mati, kao i nagradu grada Pirana za ukupno stvaralaštvo, više nagrada u Austriji na međunarodonm festivalu književnosti za dijecu, Schwanenstadt 2009, 2011, 2012, Radio Trieste – A, više od 30 nagrada na konkursima u Italiji, Austriji, Srbiji...Prevođen je na mnoge jezike, posebno na nemački. Sve ostalo je ionako zapisano u njegovim knjigama.
  • Ferdi Selman
   Ferdi SelmanRođen u Bihaću 16.3.1988. godine. Osnovnu i srednju umjetničku školu završio u Bihaću, potom 2011. godine upisuje Akademiju umjetnosti u Banjaluci, smijer slikarstvo u klasi profesora Veso Sovilj. Diplomirani akademski slikar. Imao mnogo izlozbi širom EU i BiH.
  • Esma Sarić
   Esma SarićRođena 02.06.1993.god. u Čapljini, BiH. Kao izbjeglica dolazi u Sarajevo 1996.god., gdje živi i do danas. Završila je Prvu Osnovnu školu i paralelno sa njom Osnovnu Muzičku školu – odsjek klavir. Zatim upisuje Gimnaziju Obala koju završava sa priznanjem ponosa generacije. Godine 2015. diplomira na Sarajevskoj Filmskoj Akademiji kratkim igranim filmom „Bit će šta bude“ i dobija zvanje filmskog redatelja. Živi i radi u Sarajevu.
  • Ena Maksimović
   Ena MaksimovićAnalizira filmove. Vodi forum "Svet filma" na facebook-u, gde deli svoje znanje o filmu u vidu preporuka, kritika, pronalaženja zaboravljenih naslova. Diskutuje o filmovima i na društvenoj mreži i u privatnom životu, i vodi se idejom da je bolje gledati filmove nego voditi besmislene razgovore. Ako imate slobodno vreme bolje pogledajte dobar film.
  • Emisija “Sa doktorom na ti”
   Emisija “Sa doktorom na ti”Emisija u kojoj dr Miško Jovanović dočekuje poznate ličnosti i uspešne ljude iz svih sfera života, sa kojima razgovara sasvim prirodno na ti i pokušava da otkrije slušaocima sve ono što možda do sada nisu znali o svojim omiljenim ličnostima. Slušajte emisiju ,,SA DOKTOROM NA TI,, svake subote od 18 h, a repriza je sredom od 20:05 h uživo na nasradio.ch/live
  • Emir Bajrović
   Emir BajrovićRođen 1988. u Novom Pazaru. Oženjen i otac jednog djeteta. Živi u Danskoj. Po struci Pedagoški asistent. Piše poeziju i kratke priče. Dobitnik nekoliko nagrada i pohvala. Član je Kreativne Radionice Balkan i član udruženja književnka Umjetnički Horizont. Objavljivao u mnogim zbornicima i časopisima.
  • Emilija Milovanović
   Emilija MilovanovićMaster defektolog – logoped. Radim u Logopedskom centru Emilija Milanović koji sam sama osnovala. Centar se nalazi u Beogradu, na opšini Čukarica. Smatram da je period detinjstva i ranog razvoja najbitniji za čoveka. Srećna sam što doprinosim njihovom adekvatnom rastu i razvoju.
  • Ema Vitković
   Ema VitkovićRođena u Nišu 1978. godine. Scenski masker, frizer, pedijatar i vaspitač. Imala emisiju "Iz mog ćoška" na Aleksinačkom radiju. Učestvovala na dva Fashion Week-a u Nišu kao šminker i član je agencije SNOB gde šminka manekene i manekenke. Voli da piše i da se druži. Udata je i majka dvoje dece, Sare i Stefana.
  • Dušan Ostojić
   Dušan OstojićRođen 1977. godine u Aleksincu, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. U Nišu diplomorao na Medicinskom fakultetu na odseku stomatologija. Osam godina radio kao stomatolog u Domu zdravlja Aleksinac. Sada radi u privatnoj ordinaciji Osmeh za sve u Aleksincu. Pet godina se aktivno bavi novinarstvom, član Udruženja novinara Srbije. Poslednje tri godine se aktivno bavi raznim oblicima digitalne umetnosti, a posebno tehnikom digitalnog akvarela i grafike. Oženjen, otac dvoje dece.
  • Dušan Milijić
   Dušan MilijićRođen u Knjaževcu 1987. Apsolvent srpskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Nišu. Piše eseje, književne kritike, recenzije i pesme, pomalo i poetsku prozu, kad naiđe inspiracija...Član je redakcije portala MINGL.
  • Dušan Krtolica
   Dušan KrtolicaČuvar Nojeve barke. Tako se zvala njegova prva samostalna izložba. Učenik osnovne škole u Beogradu. Do sada imao 6 samostalnih izložbi. Napisao knjigu “Enciklopedija praistorije”.
  • Dušana Stefanović
   Dušana StefanovićRođena u Gornjem Milanovcu , 22.7.1991, studirala u Kragujevcu, a sada živi u Beogradu, gde i radi. Farmaceut, kantautor, zaljubljenik u francuske šansone, knjige, filmove, putovanja i ples. Pratite muziku, tu ćete naći nju, i njenu gitaru.
  • Dušan Stojančević
   Dušan StojančevićFotograf /snimatelj, rođen u Beogradu. Posebno obraća pažnju na prirodu, kao i prirodu u gradu. Specijalizovao se za snimanje kratkih filmova "Time Lapse" fotografskom tehnikom. Težnja mu je National Geographic, a prvi korak je već napravljen sa objavljivanjem kratkog filma " A day in Belgrade" na oficijalnom NG sajtu.
  • Dragiša Krčmarević
   Dragiša KrčmarevićIz Smedereva, prvu karikaturu objavio 1990. godine. Do sada je objavio oko 1 500 karikatura širom ex YU i u Italiji, kao i oko 1 000 tabli stripa. Crta i portrete tušem i peskom.
  • Dr Dragan R. Todorović
   Dr Dragan R. TodorovićFizičar i likovni umetnik. Doktor fizičkih nauka. Naučna oblast – teorijska fizika čvrstog stanja. Član ULUS-a.
  • Dragan Marković
   Dragan MarkovićRođen 08. 08. 1978. u Loznici. Voli da piskara, čitucka, zastajkuje, zamuckuje, započinje... Naumio da napiše 77 kojekakvih knjiga. Napisao dvadesetak. Obelodanio 7. Obećava. Zna. U Kostajniku je.
  • Dragana Trajković
   Dragana Trajković“Život nikada i nikome ne upućuje bolest, nesreću i patnju. Čovek sam sebi prouzrokuje negativna iskustva i to rušilačkim mislima /kako si sejao tako ćeš i požnjeti” Dr Joseph Murphy
  • Dragana Stojković
   Dragana StojkovićSmatram da osobu najbolje poznaju njeni prijatelji, sve njene mane i vrline. Moji prijatelji za mene kažu da sam otvorena, komunikativna, nasmejana i vesela, uvek spremna da probam nove stvari, uporna i da se ne plašim neuspeha, tvrdoglava i da posedujem jak osećaj za pravdu. Studiram pedagogiju, pa smatram da su deca naše najveće blago, i da treba da usporimo i više pažnje posvetimo našim mališanima.
  • Dragana Novaković
   Dragana NovakovićBuduća pravnica zaljubljena u rusku književnost. Rođena 1995. godine, odrasla i živi u Osijeku. Ljubiteljica mačaka, astrologije i okultnoga. Pisanjem se počinje baviti još za vrijeme osnovnoškolskog obrazovanja no neshvaćena od strane vršnjaka, pa i od ostatka svijeta, svoje stvaralaštvo ostavlja u tajnosti. Tek početkom studiranja otkriva ono dugo čuvano na papiru.
  • Dragana Kiklić
   Dragana KiklićJagodinka. Uživa da uči, ali dugogodišnja težnja ka znanju donela joj je samo "saznanje o neznanju". Ipak, trudi se da svaki put kad "od života dobije limun, napravi limunadu”.
  • Dragana Harkai
   Dragana HarkaiMaster ekonomista, pisac, Business English edukator i blogger. Autorka podržava univerzalne ljudske i životne vrednosti i piše o tim vrednostima, kvalitetnom stilu života, modi, lepoti, ljubavi, osmehu, putovanjima, inovacijama. Inače, i njen način pisanja je potpuno izgrađen jer je sa 18 godina izdala svoju prvu knjigu “Osmeh do beskraja”, nakon nekoliko godina i drugu “Duša” koja je dvojjezična. Govori tečno nekoliko svetskih jezika i voli da putuje i upoznaje najrazličitije ljude. Ako je pitate šta je za nju najvažnije odmah će vam reći zdravlje i kultura, to se i vidi po njenom stavu, ponašanju, odnosu sa ljudima i načinu života.
  • Dragana Andrić
   Dragana AndrićNa početku beše reč! Beše to da sam zavolela knjigu na početku mog života i to traje, nikada ne prestaje.Uz knjigu zavoleh i prirodu, toliko da je postala deo mene, koliko sam ja deo nje.Tako sam postala po struci biolog, po zanimanju turizmolog, po ljubavi ljubitelj dobre poezije, dobrog književnog dela, svega onog što podstiče na razmišljanje.I tako počeh i ja pomalo stidljivo da stvaram.Ništa posebno, poneka lepa reč o životu, o prirodi i ljubavi.
  • Dragana Simić
   Dragana SimićRođena 1972, slikarka iz Kikinde. Pravac slikarstva: klasičan realizam. "Slikarstvo je moje detinjstvo, moja prošlost, sadašnjost i nadam se, budućnost."
  • Dragana Joksić
   Dragana Joksić"Onima koji su neobični, ono sto je neobično krajnje je obično"
  • Dragana Đapić
   Dragana ĐapićKarlovački đak, odrasla i nastavila da živi u saksiji, gde su svi dobri, lepi i pametni; Alisa iz zemlje čuda, koja se već skoro pedeset godina oduševljava prolećem, nebom, životom. Jedna reč vredi hiljadu slika, to je moj svet. Radim kao organizator kulturnih aktivnosti u Stanišiću kod Sombora; osnivač sam i urednik seoskog časopisa „Panonski mornar“ koji postoji 15 godina. Ono što najviše cenim kod ljudi je empatija. Bez kompromisa verujem u ravnotežu u svemiru – šta god radiš, radiš sebi.
  • Dragana Pašić
   Dragana PašićDiplomirana pravnica iz Banjaluke, sa umjetničkom dušom. Vjeruje da je zakon prirode jači od svakog prava jer u iščekivanju posla u struci, zadnje dvije godine se posvetila starim ljubavima crtanju portreta, karikatura, pisanju aforizama, poezije, priča i slikanju. Nepopravljivi perfekcionista, ljubitelj tradicije i dobrog vaspitanja, sa pogledom na svijet ispod prirodnih obrva. Sa par loših vrlina i nekoliko dobrih mana, novo vrijeme opisuje svojim aforizmom: " Uživam da stvaram svojim rukama. Jedino mi laktanje ne ide od ruke".
  • Dragan Kolarević
   Dragan KolarevićDragan Kolarević, profesor razredne nastave u OŠ ,,Sveti Sava“, i, u ,,ovim vremenima“, čovek pre svega.
  • Ana Bojanić Kecojević
   Ana Bojanić KecojevićDoktor stomatologije, radi u stomatološkoj ordinaciji OŠ " 21.oktobar" u Kragujevcu. Srećna je kada može da pomogne ljudima, što joj u jednom aspektu upravo i omogućava njen životni poziv. “Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti”. (Dušan Radović)
  • Đorđe Miladinović
   Đorđe MiladinovićIz Beograda je, život ga nije mazio ali mu je on vratio istom merom tako što piše romane i razne dosetke. Kuva, to je uostalom morao da radi jer je kuvar po profesiji, sada ređe kuva jer je trgovac. Uglavnom, ipak voli da kuva. Zainteresovan za razne vidove trgovine.
  • Đorđe Maksimović
   Đorđe MaksimovićDiplomirani pravnik iz Banja Luke. Od malena zainteresovan za prozu. Na drugoj godini studija počinje pisati krimi i horor priče, od kojih su mnoge nagrađene. Živi na granici mašte i stvarnosti, a njihovo preplitanje oživljava svojim pričama. Do sada su mu radove objavljivali regionalni portali i časopisi: BUKA Magazin, Časopis Kvaka, Zvezdani Kolodvor, Crna Ovca, te mnogi drugi.
  • Đorđe Todorović
   Đorđe TodorovićStudent Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu. Interesuje ga svet IT-a, zanimljivosti i video igara.
  • Đorđe Kojić
   Đorđe KojićRođen u Šapcu 2000. godine. Učenik ekonomske škole. Zaljubljenik u sport. "Pobedjivanje je navika. Na žalost, ista stvar je i sa gubljenjem".
  • Divna Lulić Jovčić
   Divna Lulić JovčićSlikarstvo i poezija – večita žudnja u traženju nekih viših čežnji, put ka svetlosti... Čovek može biti ptić ili ptica, prizemljen i u letu, sa i bez krila, kao deo jata ili solo letač, kao misao ili uspomena, kao poruka i znak, kao vreme i nevreme, duša što vrluda u potrazi. Tražeći svetlost, sve dok leti, mesto mira ne nalazi. Nema mira do Sve-mira, ni svemira bez nemira. Sve dok leti...
  • Dino Dević
   Dino DevićSamouki umjetnik iz Zadra, koji svoj likovni opus bazira na crtanju hiperrealističnih portreta u olovci. Njegova umjetnička priča počinje sa društvenom mrežom 'Facebook', na kojoj je prepoznat od strane američkog galeriste, koji je vidjevši njegove portrete na prvi mah pomislio da se radi o fotografijama. Međutim, kada je shvatio da se radi o grafitnim portretima, odmah je naručio nekoliko za svoju ' On The Spot ' galeriju u Minneapolisu USA, u kojoj portrete izlažu vrsni svjetski umjetnici. Dinova najveća strast je crtanje portreta, onih ljudi koji su ostavili neizbrisiv trag u povijesti kinematografije, glazbe ili sporta. Dino je imao nekoliko samostalnih i skupnih izložbi sa kolegama iz udruge HDLU u rodnom Zadru, te u Šibeniku, Novalji i Minnesoti USA.
  • Dina Kecman
   Dina KecmanRođena 2002. godine, učenica gimnazije u Svilajncu. Crtanjem i slikanjem se bavi amaterski. U slobodno vreme čita i gleda japanske animirane filmove.
  • Dina Tomić
   Dina TomićRođena sam 1989. godine u Vranju. Radim kao saradnik u nastavi na Pedagoškom fakultetu u Vranju. Moj moto je: „Čovek je ono što misli i radi“. Jako volim svoj posao i zahvalna sam sto sam bila te sreće. Moja najveća podrška je moja porodica. Volim da se smejem, volim lepotu susreta i verujem da će mladi u Srbiji izgraditi jedno kvalitetno društvo, koje će ostaviti narednim generacijama.
  • Dimitrije Kebara
   Dimitrije KebaraKnjige, knjige, a ne zvona i praporci!
  • Dijana Jelčić Starčević
   Dijana Jelčić StarčevićPiše pjesme odavna. Ona je kao dijete glumice rano dodirnula nevidljivi svijet sna i privida, lica i naličja, obraza i obrazine. A to nije njeno jedino iskustvo. Njena shvaćanja poezije su u žarištu dubljem od površine razine vidljivosti. Izvor ljepote ona traži u zatrpanoj dubini tragičnog pamćenja. Nije jednostavno imenovati unutarnja stanja ali je smisao pjesme upravo u tome da uobliči "to nešto bezimeno što raste..", kako Dijana kaže u jednom stihu... "Opusti se. Zavoli dan u kojem se budiš, zavoli misli i sjećanja, dozvoli srcu da diše... Onda ćeš znati od kuda dolazi ljepota i da li je moj glas prošlost koju želiš zaboraviti."
  • Dijana Uherek Stevanović
   Dijana Uherek StevanovićU životu sam svašta pokušala da budem - čekajući da odrastem... Igrala sam se rečima, maljala uljem po platnu, svirala, zavijala, čuvala sreću drugih, gradila nadu sebi i učeći na greškama, konačno sam shvatila - da je život najveća umetnost kojom se čovečanstvo bavi, jer život mi je poklonjen, srce ogromno - ponekad nerazumno, stih i pokreti kistom su mi samouki, sve u meni je neobično, ali životim se, mada često ne znam - KO SAM...
  • Desanka Ristić
   Desanka RistićZaljubljena u reči. Slikam srcem, a vernost sebe u večnost pesme uramljujem.
  • Dejan Dimitrijević Mita
   Dejan Dimitrijević MitaRadijski voditelj, pesnik, stočar, rodoljub, komedijaš, pisac, humanista. Dobitnik mnogobrojnih aplauza, osmeha i tapšanja po ramenu. Izdao dve knjige poezije i jednu knjigu satiričnih priča. Dobitnik Vib-ove nagrade.
  • Dejana Ratković
   Dejana RatkovićVjeruje da je srž Ljudskog nastanka i postojanja spajanje sa Energijom Ljubavi koja pokreće Svijet. Svi smo mi u našoj suštini neiskvareni, samo nas strahovi i predrasude prljaju i prestavljaju kočnice za ljepši Život. Najljepši poklon? - Iskrenost. Najdivniji trenutak – Samospoznaja. Da bi naučio voljeti druge, prvo prihvati i voli Sebe baš takvim kakav i jesi. Životni Moto: 1. Neće biti sutra, nije bio juče. Danas ti je najljepši dan u Životu. 2. Nastavi dalje.
  • Dejana Vasiljević
   Dejana VasiljevićImam svoj mali svet u kome knjige, filmovi i muzika vode glavnu ulogu. Jedine dve stvari koje me ispunjavaju jesu učenje stranih jezika i pisanje, takođe na stranim jezicima. Engleski jezik više i ne smatram stranim jer ga, blago rečeno, bolje pričam nego srpski, a pored toga uživanje mi zadaju i španski, nemački i ruski jezik. Svoju svrhu sam shvatila kao pronalaženje lepote u svetu i uveličavanje iste - ono što svaki pisac nastoji da uradi, i baš iz tog razloga, tim pisanim rečima ulepšavam svoj mali svet.
  • Dejan Marinković
   Dejan MarinkovićDejan Marinković je ekonomista i povremeni realista. Pokretač više specijalizovanih portala vezanih za stručne oblasti – računovodstvo i medicinu. Rado razbija monotoniju svakodnevice. Voli zalaske sunca na vodi.
  • Dejan Petrović Kobajaši
   Dejan Petrović KobajašiRođen 1975. godine u Kragujevcu. Pesnik. "Konj umire, ptice uzleću".
  • Dejan Živković
   Dejan ŽivkovićIz Niša, profesionalni vatrogasac-spasilac, pravnik, karikaturista, strip crtač i ilustrator. Oženjen, otac jedne devojčice.
  • Emisija “DEČJI SVET,,
   Emisija “DEČJI SVET,,Posvećena je deci kroz koju deca stiču saznanja na određenu temu kroz kreativne radionice, integrativnu nastavu, slobodno izražavanje i iznošenje mišljenja. Osmišljena je tako da su deca i reporteri, izveštači, kritičari, recitatori, pevači i glumci. U emisiji saznajemo šta znače neke reči koje se danas manje koriste, a koristili su ih naši preci, a koje su povezane sa narodnom tradicijom i kulturom. Sastavni deo emisije su i priče o lepom ponašanju i bontonu. Slušaćete najlepše pesme za decu, sa ciljem da deci vratimo dečju muziku. Autor i voditelj emisije je dr Miško Jovanović, dugogodišnji profesor koji se ceo svoj život bavi decom, njihovim obrazovanjem i savremenim metodama u nastavi, istražujući čarobni dečji svet i osluškujući dečje potrebe. Emisiju ,,Dečji svet,, možete slušati svake nedelje u 12 h, a repriza je četvrtkom od 18 h samo na nasradio.ch/live.
  • Deana Sailović
   Deana SailovićSatiričar, autor tri knjige “Princeza na zrnu razuma” , “Elektronska ispovedaonica” i "Koji sam ja meni idiot". Priređivač knjige "Žena i aforizam". Član Udruženja književnika Srbije, Društva književnika Vojvodine i Beogradskog aforističarskog kruga. Urednik satirične redakcije na Pokazivaču.
  • Darko Nikolić
   Darko NikolićFilm director & photo molester.
  • Darko Drljević
   Darko DrljevićRođen 1962. godine u Kolašinu, Crna Gora. Slobodni je umjetnik od 1997. godine. Predsjednik je Udruženja karikaturista Crne Gore i ogranka evropskog Udruženja karikaturista (FECO Montenegro) . Do sada je osvojio 160 nagrada na međunarodnim takmičenjima. Imao je do sada 57 samostalnih i preko 450 kolektivnih izložbi.
  • Darko Zivlaković
   Darko Zivlaković‘Fotograf freelancer i muzičar-“Najvažnija stvar je oko, a ne kamera.” – Alfred Eisenstaedt’
  • Darina Terek
   Darina TerekPo profesiji ,,konzervator”, u duši vecito dete. Slikam, pišem poeziju, izrađujem unikatan nakit i predmete. Organizujem književne promocije. Umetnost doživljavam kao smisao života. Volim ono što radim i radim ono što volim.
  • Danka Mijatović Avramović
   Danka Mijatović AvramovićRođena sam 12. januara 1981. godine u Beogradu, živim i stvaram u Vrčinu. Poezuju pišem još iz tinejdžerskih dana, ostvarila sam se i na takmičenjima ,,MAJSKOM PESNIČKOM KARNEVALU,, gde sam osvajala nagrade. Malo govorim o sebi uz pero sam sazrevala, poklonila mu srce i dušu. A nepresušnom izvoru mojih emocija, doprineli su porodica i prijatelji.
  • Dajana Aleksić
   Dajana AleksićStudent Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Autor zbirke poezije "Zvona ćutnje". Dobitnik mnogih nagrada i priznanja za poeziju i prozu u regionu. Kolumnista i saradnik na više portala, kako u Srbiji, tako i u Republici Srpskoj.
  • Crveni krst Kragujevac
   Crveni krst KragujevacCrveni krst Kragujevca je humanitarna, nezavisna i dobrovoljna organizacija osnovana za teritoriju Grada Kragujevca i sastavni je deo Crvenog krsta Srbije.
  • Čedna Radinović Lukić
   Čedna Radinović LukićRođena 1970.ngodine u Kninu, mada gradom detinjstva smatra Zadar. Dalmatinka, supruga pomorca, majka već odrasle troje dece. Član kluba pisaca Čukarica, Skadarlijske boemije, Libero Markoni, Dr Saša Božović, Poeta Dunavski venac, kao i Udruženja pisaca Poeta. Pesme su joj objavljene u zbornicima, antologijama, i prevedene na Bugarski jezik. Član je SKOR-a. Objavila je prvu zbirku poezije "Refleksija jednog tanga", u izdanju Poeta, decembra 2016. godine.
  • Baletski studio
   Baletski studio "Pirouette"Baletski studio "Pirouette" postoji od 2007. godine i bavi se sadržajima klasičnog i džez baleta, kao i akrobatskim plesom. Studio se nalazi na dve lokacije: Francuska ulica, broj 26a i hala Pinki, Zemun, sala 108.
  • OŠ
   OŠ "Branko Miljković" NišOsnovna škola "Branko Miljković" u Nišu počela je sa radom 1965. godine kao istureno odeljenje Osnovne škole "21. maj". Prerasta u samostalnu osnovnu školu 1971. godine. Od 1984. godine Osnovnoj školi "Branko Miljković" pripada četvororazredno odeljenje, odnosno škola sa jednim kombinovanim odeljenjem u Suvom Dolu.
  • Branka Milićević
   Branka MilićevićŽivim i radim u Kragujevcu. Volim i pišem poeziju. Zadnjih godinu dana sam se pronašla i u pisanju aforizama. "Što je bolja tehnologija to je više zakržljalih mozgova".
  • Branka Babić
   Branka BabićBranka Babić, rođena 04.05.1994. u Trebinju, Republika Srpska. Student Pravnog fakulteta u Novom Sadu. "Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova".
  • Branka Vojinović Jegdić
   Branka Vojinović JegdićRođena u Pljevljima 1962. godine. Živi u Podgorici. Piše savremenu poeziju, poeziju za djecu, haiku, prozu, aforizme, satirične priče, prikaze knjiga a bavi se sakupljanjem narodnih umotvorina. Za svoje stvaralaštvo više puta nagrađivana. Haiku poezija prevedena na mnoge jezike i zastupljena u više svetskih antologija. Nagrađivana na međunarodnim konkursima. Objavila knjigu poezije: I tamo me ima. Ostajem u pjesmi je u štampi. Priredila knjigu Pisma balkanskih žena kao i Antologiju haiku poezije u Crnoj Gori, Gorski biseri. Takođe je "ambasador" za haiku poeziju iz Crne Gore pri UNITED TANKA AND HAIKU SOCIETY, najbrojnijoj međunarodnoj udruzi haiku pjesnika u SAD-u, te je na listi EURO top 100 Haiku pjesnika, Krzystoffa Kokota iz Poljske. Član je više književnih klubova. Član Haiku udruženja Srbije i Crne Gore, sa sjedištem u Beogradu. Član UHTS stacioniranom u SAD. Član Udruženja književnika Crne Gore.
  • Božidar Škobić – Čika Boško
   Božidar Škobić – Čika BoškoRođen 08.01.1946.godine u Travniku. O 1996-te stanovnik Višegrada. U penziji radi onoga čime se aktivno bavio pored pisane rieči! Voli da bilježi sjećanja i lijepe primjere iskustva, pišući za djecu i odrasle. poeziju, prozu i Haiku. Smatra da pisci obogaćuju i osmišljavaju svijet. "Čitanje je putovanje Zlatnom stazom u Nepoznato, a Pisanje je utiranje Zlatne staze i ostavljanje Zlatnog traga!" Tako ja mislim!
  • Boško Živanović
   Boško ŽivanovićRođen je 1988. u Šapcu, gde je završio osnovnu školu i srednju, Šabačku gimnaziju. Masterirao je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, sa zvanjem profesora srpskog jezika i književnosti. Do sada je objavio nekoliko knjiga poezije i proze (za decu i odrasle, a dopisnik je i lokalnih šabačkih novina: „Podrinskih“ i „Glasa Podrinja“ . Lektor je, pesnik i jedan od urednika prestižnog časopisa za decu „VITEZ“ iz Beograda. Pored pisanja, bavi se i komponovanjem autorskih pesama. Živi i radi u Šapcu.
  • Borislav Kosanović
   Borislav KosanovićPesnik i pisac, romantični huligan. Član „Arte“ družine, sa boravištem u Kljajićevu, a živi tamo gde putuje. Večno razapet između Disove tame i Mikine vedrine, svojih omiljenih pesnika, jednako ga inspirišu i Jesenjin i Džim Morison. Konture vedrine mu daju tri stvari istog početnog slova, „Partizan“, pank i poezija, a boje crtežu duše donosi osmeh ćerke Katarine. Sve što piše i stvara čini s nadom da će jednog dana ona biti ponosna na njega.
  • Boris Herman
   Boris HermanPo zanimanju defektolog - specijalni pedagog
  • Boris Petrović
   Boris PetrovićRođen 1989. godine u Banjoj Luci. Profesor razredne nastave, zaposlen u Osnovnoj školi „Milan Rakić”. Prvu knjigu „Zavičajni muk“ izdaje 2016. godine. Dobitnik mnogih nagrada za prozu u kategoriji do 30 godina. Posebno izdvaja priznanje za prvo mjesto Devetog međunarodnog festivala za književnost „Duško Trifunović“, kao i učešće na međunarodnom takmičenju „U čast učitelju“, na kojem je nagrađen „Priznanjem za doprinos razvoju vaspitanja, obrazovanja, nauke i kulture“. Godine 2017. godine snimio audio izdanje knjige „Zavičajni muk“ u Biblioteci za slijepa i slabovida lica Republike Srpske. Objavljivao na portalima o književnosti, u zbornicima radova, kao i u dnevnim novinama u Republici Srpskoj.
  • Bojkan Radović
   Bojkan RadovićRođen u Ivanjici 1956. g. Živi i radi u Kragujevcu. Izlagao samostalno više puta. Kolektivno izlagao preko 40 puta. Slikarstvo učio kod Miroslava Radovića. Član ULK-a od 1987. i ULSŠ-a od 2000. godine.
  • Bojana Durman
   Bojana DurmanFotograf i pesnik. Rođena je 26. maja 1992. godine u Beogradu, Fotografiše koncerte, promocije knjiga, proteste, predstave, tribine...Verni drugar joj je fotoaparat Canon. Sa njim je fotografisala od igle do lokomotive. A pored fotografije piše i poeziju. Objavila je dve knjige poezije: Melodija srca 2015. i Oluja u meni 2016. Dobitnik je mnogih nagrada i zahvalnica. Dobitnik je Oskara za humanost, a uručio joj ga je lično Dimitrije Bjelica, prvak sveta u Magičnom šahu. Član je Književnog kluba ,,SIRIN” i Udruženja pisaca ,,POETA”. Živi i stvara umetnost u Beogradu.
  • Bojana Pudar
   Bojana PudarBojana Pudar veruje da "osmeh ne košta ništa, a znači mnogo. Ako nekada sretneš osobu koja više nema osmeh, budi velikodušan, pokloni joj svoj. Niko ne oseća takvu potrebu za osmehom, kao oni koji ne mogu da ga poklone drugima".
  • Bojana Stupar
   Bojana StuparAutor romana "Pelin i med" i "Pelin i med - drugi deo" i zbirke poezije "Odjek koraka tvojih". Živi u Novom Sadu. Ljubav kao večita inspiracija. Ljubav kao svrha postojanja, življenja, radosti. Utkana u tkivo života. U obliku kiseonika i soli na ranu. Boli i uzdiže.
  • Bojan Chavez Aleksić
   Bojan Chavez AleksićLjubitelj i kreator muzike. Muzika je napad, odbrana, svetlost, štit, ljubav... Šta god ti zatreba da bude, samo moraš naučiti da prepoznaš i upustiš se u sve to. Obećavam da je najbolja stvar na svetu.
  • Bojan Jokanović
   Bojan JokanovićRođen 2. maja 1985. godine u Tuzli, živi u Doboju. Diplomirani Teolog, radi kao vjeroučitelj. Bavi se crtanjem, sviranjem gitare…"satiričnim" temama iz svakodnevnog života, ne/kulture, obrazovanja, mentaliteta...Čovek pre svega.
  • Dobrosav Bob Živković
   Dobrosav Bob ŽivkovićRođen je 07.05.1962. u Pirotu. Živi i radi u Beogradu. Od rođenja Bob pokazuje izuzetni antitalenat za fudbal, užasno je loš u atletici, najgori u košarci i ekstremnim sportovima. Nije bio ni za ratnika, ni za pesnika, tako da je seo i crtao. Crtao je u osnovnoj školi na časovima likovnog, ali i matematike, geografije, muzičkog. Crtao je u srednjoj dizajnerskoj školi posle koje upisuje Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu. I dalje crta.
  • Boban Vesić
   Boban VesićRođen sam 15.10. 1991. godine u Pančevu. Smatram se slobodnim umetnikom ali prvenstveno se bavim se crtanjem i slikanjem, dok mi je hobi muzika, sviranje gitare, pevanje, i treniranje. Prvenstveno moj rad se bazira na portretima rađenim grafitnim olovkama (crno-bele slike) , pravac Hiperrealizam (fotorealizam). Pored toga, crtam i ilustracije, radim u pastel tehnici, vodenim bojama…Takođe imam iskustva u skiciranju tetovaža, grafičkom i industrijskom dizajnu i apstraktnoj umetnosti.
  • Boban Boki Paunović
   Boban Boki PaunovićRođen 12.12.1973. u Požarevcu, gde živi i radi. Po opredeljenju Jugosloven. Izdao dve zbirke ,,SRCE ANĐELA" 2009. i ,,VRT LJUBAVI" 2011. Član književnih klubova u zemlji i inostranstvu, kao i Udruženja umetnika Srbije. Pesme su mu zastupljene u mnogobrojnim zbornicima i časopisima, a prevođene na makedonski, romski, italijanski, nemački i arapski. Ono što ga najsrećnijim čini, jeste zadovoljstvo i sreća drugih, a skromnost je za njega najveća nagrada i titula!
  • Beogradska nedelja
   Beogradska nedeljaPortal posvećen kulturi, aktuelnim temama, obrazovanju i afirmisanju mladih autora.
  • Crna ovca
   Crna ovcaBlacksheep.rs je mesto na kom vladaju umetnost, kultura i talentovani mladi autori iz Srbije i regiona.
  • Biljana Mrmoš
   Biljana MrmošDipl. glumica i profesor srpske književnosti i jezika. Živim u Novom Sadu. Smatram da umetnost ukrašava svet zato dajem sve od sebe da negujem, širim i stvaram samo najlepše oblike.
  • Biljana Kitić Čakar
   Biljana Kitić ČakarRođena 14.05.1962. godine u Sarajevu, a od kraja 1995. godine živi u Prnjavoru, RS - BiH. Završila Višu poslovnu školu za industrijsko inženjerstvo, organizaciju i menadžment. Poezija joj je, do sada, objavljena u preko 40 zajedničkih zbirki, zbornika i antologija. Pored poezije, bavi se i haikuom, a voli zaviriti u svijet i kroz prizmu satire. Nekoliko puta nagrađivana i pohvaljivana za svoje radove.U nebo zagledana, nebosnivalica, kojoj je jedno juče odredilo sva danas i sutra.
  • Biljana Vulović
   Biljana Vulović"Došao sam do zastrašujućeg zaključka. Ja sam odlučujući činilac u učionici. Moj lični pristup stvara određenu radnu klimu. Moje raspoloženje datog dana vedri i oblači. Kao nastavniku data mi je ogromna moć da učinim život deteta radosnim. Mogu postati sprava za mučenje ili oruđe inspiracije, mogu da ponižavam ili podstičem; da povređujem ili isceljujem. U svim situacijama od moje reakcije zavisi da li će kriza eskalirati ili će se smiriti; da li će dete biti humanizovano ili dehumanizovano." - Haim Ginat
  • Biljana Đoković
   Biljana ĐokovićA gde bi Đoković nego tamo gde se „novakuje”! Živi: od kuvanja. Živi: za muziku, ples, glumu. I mnogo bi volela da je obrnuto. U slobodno vreme: iskorišćava svoju emocionalnu inteligenciju i voli one koji vole nju i njoj drage ljude.
  • Biljana Cvetić
   Biljana CvetićBiljana Cvetić je rođena u Kragujevcu, radi kao profesor razredne nastave u OŠ ,,Sveti Sava“ i voli sve što vole mladi.
  • Biljana Bajinović
   Biljana BajinovićRođena 19.10.1993. godine u Boru. Student pedagogije na Filozofskom fakultetu u Nišu. Jedan od osnivača udruženja mladih "Omladinski progresivni tim udruživanja mladih - OPTIM - UM" u Nišu. Saradnik na portalu Blacksheep.rs i autor na portalu Konkretno.co.rs. Dobitnik dve međunarodne nagrade za kratku priču, i jedne za poeziju.
  • Bata Herman
   Bata HermanMuzičar u penziji. U slobodno vreme vozi bicikl, igra tenis i bilijar.
  • Barbara Alvađ
   Barbara AlvađStudentica sam 2. godine diplomskog studija Hrvatskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Rođena sam 2.7.1991. Pisanjem se bavim već nekoliko godina. Zahvaljujući borbi sa svojom emotivnošću, zaljubila sam se u pisanje i jednostavno tražim priliku da se moje riječi čuju i dalje. Ne kako bi dobila potvrdu da one nešto znače, jer meni znače neizmjerno, već kako bi se uvjerila mogu li njima doprijeti do drugih ljudi.
  • Božidar Milojković - BAM
   Božidar Milojković - BAMRođen sredinom prošloga veka u Sremskoj Mitrovici. Po povratku svojih roditelja u Beograd, u školi se "upoznaje" sa MIKIJEM, PAJOM i ŠILJOM i precrtavajući ih počinje da ulazi u tajne crtanja. Prve karikature objavljuje 1975.g. u ''JEŽ-u'', a zatim i u domaćim strip revijama, novinama i časopisima: ''EKSPRES POLITIKA'', ''CRTANI HUMOR'', ''STUDIO'', ''ČVORAK'', ''POPAJ'', ''SEXI HUMOR'', ''HUMOR NA KVADRAT'', ''EKS ALMANAH'', ''YU STRIP'', ''POLITIKIN ZABAVNIK'', ''KONTEJNER'', ''FINESA'' ...Jedan je od osnivača strip magazina ''KONTEJNER'' i izdavač strip revije ''FINESA''. Sarađivao sa nekoliko scenarista, od kojih je najznačajniji Lazar Odanović, sa kojim je kreirao strip ''PACERI''. Tu su i stripovi: ''PERA PALICA'', ''ŠAŠAVCI'', ''ŠERIF'', ''SUPER PACER'' i kolor gegovi u obliku crtanih humora, sa tekstom ili bez reči...Predlaže Draganu de Lazaru novu avanturu - ''FilmSTRIP''. Da po poznatim svetskim, ali i domaćim filmovima prave stripove, onako kako su ih oni ''videli'', dakle, na njihov način. Novi crtački tandem je morao da kupi savremene kompjutere i ono što je najvažnije GRAFIČKE TABLE u HD rezoluciji. Do sada je urađeno nekoliko stripova koji čekaju realizaciju i objavljivanje: ''MARATONCI TRČE POČASNI KRUG'', ''BEN-HUR'', ''TAČNO U PODNE'', ''KLEOPATRA'', ''12 ŽIGOSANIH'', ''SPARTAK'', ''DESET BOŽIJIH ZAPOVESTI''.
  • Avdulah Ramčilović
   Avdulah RamčilovićMagistar pedagoških nauka, rođen u Petnjici, Berane. Volim, čitam i stvaram poeziju od rane mladosti. Tokom vremena se akumulirao okean znanja i osećanja i pretvorio u dar i želju za sopstvenim poetskim ostvarenjem. Za to sam zahvalan Bogu, roditeljima, zavičaju, životu, prirodi, školi, pesnicima i poeziji. Do sada su svet ugledale četiri moje knjige, u kojima su smeštene 562 pesme. Moja poezija je našla mesto i u 67 zajedničkih zbirki pesama.
  • Aleksandra Teodora Trajković
   Aleksandra Teodora TrajkovićIz našeg dragog glavnog grada, Beograda. Rođena je 27.07.1996. godine. Studira Fakultet organizacionih nauka, a pored toga se bavi i fotografijom i pisanjem poezije. Zaljubljenik je u fotografiju od malih nogu, te teži da se u tome i usavršava što je više moguće. Voli da upoznaje nove ljude i avanturističkog je duha. Smatra da je svaki momenat poseban i da bi ga u tu čast trebalo ovekovečiti.
  • Armin Fuka
   Armin FukaRođen u Bugojnu. Pripovjedač, esejist, novelist, pjesnik. Piše za "Pokazivač" i "Književnost uživo". Živi u Bugojnu.
  • Arena Fun Factory
   Arena Fun FactoryArena Fun Factory je deo sportskog kluba Arena No 1 koji postoji više od jedne decenije. Osnovan od strane ljubitelja ekstremnih sportova, zdravog života i sportskih aktivnosti. Moderno opremljen prostor nudi mnoštvo sportsko-zabavnih aktivnosti.
  • Antonia Padovan Kralj
   Antonia Padovan KraljRođena 1987. u Splitu. Mama, pisac, pjesnik, sanjar... vaga u horoskopu, koja nosi ponosno svoje savršene kaose, a u nadrealnosti leti između svih svojih krajnosti; navodno vječno tražeći balanse. Pa najviše sebe tako pronalazi putem u zagonetkama godina ispunjenih njenim ispisanim riječima. Pisanje smatra svojim drugim disanjem, a svoj vječni lov na nevidljive dokaze apsurdne jave vješto pakira u česte metafore i ostale kamuflaže. Od mnogih osvojenih nagrada, izdavanja i objavljivanja, ''izrodile'' su za sada tri njene knjige. Kroz neki neshvatljivi inat svih svojih karakteristika, u pisanju najčešće izabire biti 'ona sa mudima' – bez cenzure i bez korektora – ispaljujući bez puno dvoumljenja rafale svojih istina ( što blagih, što brutalnih...). Ne morate se i Vi naći u njima, ali će Vas bar navesti da bolje promislite o svojima. Baš takvih namjera i jesu besjede između njenih redova; da prodrma što se još prodrmat da... i da razbudi one što još vjeruju u buđenja. ''Uvik kontra'', poznata stara taktika.
  • TV emisija ANNY STYLE
   TV emisija ANNY STYLEEmisija je posvećena različitim životnim stilovima koji podrazumevaju oblasti, kao što su – moda, muzika, film, kultura, sport, umetnost, fotografija, gastronomija ali i sve ostale oblasti koje prate savremene trendove društva. Autor: Ana Pantić Snimatelj: Zvezdan Račić Fotograf: Goran Mladenović
  • Anita Pešić
   Anita PešićRođena je u Nišu 1987. godine, a po struci je vaspitačica – specijalista dramskog vaspitanja. Radi u vrtiću i ponosni je član „Asocijacije najboljih nastavnika u bivšoj Jugoslaviji – ANN EX YU“. Piše ljubavnu i rodoljubivu poeziju, a pre svega poeziju za decu, kojoj je najviše posvećena. Do sada je objavila tri zbirke pesama za decu različitih uzrasta: „Boje duše moje“, „Bašte iz mašte“, „Let u svet“ i jedan dramski tekst (za decu i mlade) pod nazivom „Sunčica i sedam čarobnica. Zastupljena je u međunarodnim zbornicima poezije za decu i odrasle, a njene pesme su prevedene na engleski, bugarski, makedonski i romski jezik. U slobodno vreme, bavi se lutkarstvom, slikarstvom i fotografijom. Prepoznatljiva je po unikatnim lutkama koje izrađuje na osnovu dečjih crteža i fotografija.
  • Anica Gudlin Grujić
   Anica Gudlin GrujićRadeći sa decom spoznala je tajne večite ljubavi. Htela je da promeni svet, a na kraju je promenila sebe. Uređuje matematičku stranu u dečjem časopisu “Vitez” i fb stranicu “Mašta može svašta”. Inovacije u nastavi su joj, oduvek, bile izazov. Voli da putuje i, kao fotograf, amater, trudi se da lepe trenutke sačuva od zaborava.
  • Andrej Jovanović
   Andrej JovanovićPripadnik Milenijumske ili Y generacije, rođen 1986. u Beogradu. Završio sam Filozofski Fakultet, Odsek za etnologiju i antropologiju. Kao humanistički i filantropski nastrojen antropolog, sa usmerenjem na terenska i kvalitativna istraživanja, posedujem iskrenu želju za doprinosom plemenitim ciljevima na širokom spektru primene društvenih nauka.
  • Anđelko Zablaćanski
   Anđelko ZablaćanskiPesnik, aforističar i prozni pisac, rođen je 1959. godine u Glušcima kod Bogatića u Mačvi. Piše od rane mladosti i dosad je objavio sedam knjiga. Pesme su mu prevedene na ruski i bugarski, aforizmi na makedonski, a i on prevodi sa ruskog jezika. Živi u Glušcima.
  • Anđela Zuvić
   Anđela ZuvićRođena 1996, trenutno u Staroj Pazovi. Patim od intelektualnog svraba-bolest svojstvena radoznalim ljudima. Lako se širi kada se nalazite među knjigama. Studiram antropologiju na Filozofskom fakultetu. Volim radio i naravno knjige.
  • Anđela Turukalo
   Anđela TurukaloRođena 21. novembra 1990. godine u Podgorici. Pisanjem se bavi od djetinjstva. Poezija joj je objavljena u medjunarodnom zborniku "Mili Dueli" 2015. godine, nakon pobjede na istoimenom takmicenju. Njena prva samostalna zbirka, “Marioneta”, objavljena je 2011. godine.
  • Ana Todorović
   Ana TodorovićRođena 02.02.1982. godine. Nutricionista beogradskog Doma zdravlja Savski venac u stalnoj borbi sa kilogramima koji su mi preci ostavili u amanet. Neispunjenu želju za radom u medijima kako štampanim tako pisanim nadomešćujem učešćem u TV emisijama o zdravlju i pisanjem članaka o pravilnoj ishrani i zdravom načinu života.
  • Ana Radun Tomić
   Ana Radun TomićPisac i inženjer. Stvara poeziju i prozu, pesme, kratke priče. Nagrađivana je i objavljivana u regionu. Autorka romana "Princ sa bombonjerom".
  • Mr Ana Perišić
   Mr Ana PerišićDiplomirani primenjeni umetnik iz oblasti primenjenih umetnosti i dizajna. Rođena je 6. juna 1992. godine u Kraljevu, smer zidno slikarstvo. Diplomirala na Filološko – umetničkom fakultetu u Kragujevcu na smeru zidno slikarstvo, u klasi profesora Gorana Rakića. Iste godine upisuje master studije na Filološko – umetničkom fakultetu u Kragujevcu, pod mentorstvom profesora Željka Đurovića. Godine 2016. imenuje se za člana Školskog odbora u Umetničkoj školi u Kraljevu. Učesnica više grupnih izložbi.
  • Ana Nikvul
   Ana NikvulRođena u Kosovskoj Mitrovici. Živi u Mladenovcu, predaje srpski. Objavila zbirku pesama Fejsbučnik „Ja ću tebe učit mene“, 2013. (po odluci Ministarstva kulture otkupile su je Biblioteke Srbije), 2014., „Kako se ono beše plače“, a 2015. „Četiri feferone za rastanak“, 2016. zbirku pesama na slovenačkom „Kaj sam zamolćla ko je igral blues“ (Šta sam prečutala dok jesvirao bluz“). Njena poezija je ušla u Antologiju sprskih savremenih pesnika na ruskom i, Antologiju “Svi putevi vode na jug”, slovenačkom jeziku. Nagrade: “Pesničke rukoveti” za najbolju zbirku poezije za 2014. godinu, za najoriginalniju pesmu i treća nagrada za pesmu na Polarisovom međunarodnom konkursu. Prevođena je na španski i slovenački. Poeziju joj je objavljivao španski časopis "Caja de resistencia“.
  • Ana Hranisavljević
   Ana HranisavljevićRođena 1988. godine u Smederevu, po profesiji je profesor srpskog jezika i književnosti, te se aktivno bavi mentorskim radom u cilju afirmisanja dečjeg literarnog stvaralaštva. Spoljni je saradnik Narodne biblioteke Smederevo, čiji je član Upravnog odbora. Svojim najznačajnijim projektom u dosadašnjem profesionalnom radu smatra pokretanje Škole kreativnog pisanja "Orfejevim tragom" sa Narodnom bibliotekom Smederevo. Kao master filolog iz oblasti srbistike bavi se književno-naučnim radom u oblasti književne kritike i lingvistike, ali je i sama literarni stvaralac, autor brojnih recenzija i lektor. Član je mnogih književnih međunarodnih klubova i udružrnja. Objavljuje radove u različitim časopisima za književnost, umetnost i nauku. Živi i radi u Smederevu.
  • Ana Cvejić
   Ana CvejićRođena u Beogradu. Pohađala srednju muzička školu „Josip Slavenski“, odsek violina. Diplomirala na Fakultetu Likovnih Umetnosti u Beogradu na odseku za slikarstvo. Član udruženja Likovnih Umetnika Srbije (ULUS). Stekla diplomu DALF Ministarstva Francuskog obrazovanja. Ima 14 samostalnih izložbi, učestvovala na preko 100 izložbi u zemlji i inostranstvu. Učesnik brojnih likovnih radionica i kolonija. Nagrada za akvarel na „XIX Izložbi akvarela“, Šabac 2014. Jedna od 40 finalista predstavljena na izlozbi „Art Revolution Taipei“ Taiwan.
  • Ana Babić
   Ana BabićStudent matematike. "Ako staviš svoj život u stihove, bićeš bliži istini, bliži životu."
  • Ana Mutavdžić
   Ana MutavdžićZavršila sam književnost, a slikam. Predajem deci, a celog života učim. Ne volim vožnju, a celog života putujem. Stalno se dvoumim, ali uvek znam šta hoću.
  • Ana Mladenović
   Ana MladenovićRođena sam u Nišu 20.02.1978.god.,gde sam završila osnovnu i srednju školu.Učiteljski fakultet sam završila u Vranju,nakon čega sam počela da radim u svom rodnom gradu,u OŠ "Branko Miljković". Autor sam bloga "Koračajmo zajedno korak po korak" preko kog sarađujem sa svojim učenicima i njihovim roditeljima.U svom radu trudim se da objedinim tradicionalno i savremeno,poštujući ličnost deteta i njegove potrebe. Jer kao što reče Montenj: "Detinja duša nije ćup koji valja napuniti,već ognjište koje treba razbuktati"
  • Ana Magda
   Ana MagdaRođena 1988 godine u Beogradu. Prvu knjigu, zbirku poezije "Pepeo davnih" objavila je 2012 godine u izdanju Književne omladine Srbije. Dobitnik je nagrade Pegaz, treće mesto u kategoriji poezije. Zbirka priča "Priče iz beznađa" izlazi joj 2014 godine u izdanju Čigoja štampa, i za istu osvaja nagradu Zlatno slovo, koju dodeljuje valjevski časopis Akt. U istoj izdavačkoj kući objavljuje i roman "Utroba greha i jedna mačka" 2015 godine, za koji u proleće 2016. dobija povelju Akademije Ivo Andrić. Od 2015 godine član je Udruženja književnika Srbije.
  • Ana Kapor
   Ana KaporSlikarka. Rođena u Beogradu. Trideset pet godina na privremenom radu u Rimu. Slika oduvek. Prvo kao dete, u ateljeu svog oca, pisca i slikara, a kasnije u zajedničkom ateljeu sa svojim suprugom, slikarom. Kortisteći tehniku starih majstora, slika mesta na kojima bi volela da se nađe. Na svojim platnima traži zaustavljen trenutak mira koji želi da podeli sa drugima.
  • Ana Bugarinović
   Ana BugarinovićStudent srpske književnosti i jezika koji pored učenja uspeva da nađe vremena za pisanje u svim formama. Bivši novinar Blic-a koji piše za elektronske časopise i osmišljava svoj blog potpuno slobodoumno dok u međuvremenu radi na dramskom tekstu koji čeka svoje prvo izvođenje.
  • Amra Kamberović
   Amra KamberovićStudentica žurnalistike koja sada mijenja sebe a sutra će svijet. Voli životinje, luda je za čokoladom i knjigama. Kreativna je osoba i najviše uživa u pisanju.
  • Aleksandra Nikolić Matić
   Aleksandra Nikolić MatićMajka jednog sjajnog sina, vlasnica velikog crnog psa. Blogerka. Deset godina profesionalni novinar RTS kultura, skoro dvadeset profesorka književnost. Živi u Zemunu. Biciklistička aktivistkinja u Ulicama za bicikle. Magistar književnosti. Na blogu Aleksandranm.wordpres.com u e formi objavila zbirku kratkih priča i tri romana. Bavi se i književnom i pozorišnom praksom i kritikom.
  • Aleksandra Milisavljević
   Aleksandra MilisavljevićAleksandra je profesor srpskog jezika i književnosti. Zanima je lingvistika, amaterski se bavi fotografijom, piše pesme i kratke priče.
  • Aleksandra Gvozdenović
   Aleksandra GvozdenovićRođena u Kruševcu 26. septembra 1996. Studentkinja Filološkog fakulteta u Beogradu.
  • Aleksandra Filipović
   Aleksandra FilipovićRođena je 1983. godine. Piše prozu. Književne nagrade: Prva nagrada Radio Beograda i emisije “Dobro jutro deco” za najbolju priču za decu (2018). Druga nagrada na međunarodnom takmičenju “Zlatni zmaj” u Sloveniji za aforizme (2018). Objavljeni radovi Zbornici: Anomalija (Društvo ljubitelja fantastike Lazar Komarčić), Multiverzum (izdavačka kuća Nova Poetika, Argus magazin), Paralelni svetovi (izdavačka kuća Metaphysica), Antologija najkraćih priča (Književni časopis AKT), Priče naših snova (Udruženje nezavisnih pisaca), Najkraće priče (izdavačka kuća Alma). Priča za decu Kako sam prbližio Mesec objavljena u zborniku Muzika priča simbolično je nagrađena. Književni časopisi i listovi: Dečje novine, Časopis za umetnost i kulturu KULT, Regionalni časopis za književnost Književne vertikale (Društvo književnika Beograda), magazin Crna ovca, časopis za humor i satiru Šipak, časopis za satiru Etna, regionalni časopis za humor i satiru Satirične vertikale. Završila je Ekonomski fakultet u Beogradu, smer Ekonomska analiza i politika.
  • Aleksandra Savić
   Aleksandra SavićUčenica sam srednje medicinske škole ,,Dr Milenko Hadžić'' iz Niša. Slobodno vreme najradije provodim pored knjige.Pisanje za mene predstavlja neiscrpni izvor energije i kad kog sam u mogućnosti bavim se pisanjem poezije. Iza sebe imam jednu zbirku pesama.
  • Aleksandar Ivković
   Aleksandar IvkovićIz Niša, po profesiji radiolog. Malo pričam, ali ne umem da prećutim. Večito raspoložen za novu nevolju (avanturu).
  • Aleksandar Antić
   Aleksandar AntićRođen je 21.10.1983. u Nišu. Tu je završio osnovnu i srednju školu, kao i Filozofski fakultet, grupa za anglistiku. Radi kao prevodilac. Bavi se poezijom i aforizmima.
  • Aleksandar Petrović
   Aleksandar PetrovićAko nešto ne zna, izmisli pa zapiše. Pobornik sijeste. Ljubitelj izmišljenih biografija. Obožava britanski humor i mediteransku hranu. Želja mu je da se okuša kao DJ na pustom ostrvu. Objavio romane "Beogradska knjiga mrtvih" i "Kolaž za dvoje", kao i mnogobrojne priče u različitim zbornicima. U stalnoj potrazi za savršenim bedekerom koji će jednom i napisati. Do tada, putuje po svetu i književnosti.
  • Aleksandar Arsenović
   Aleksandar ArsenovićRođen sam 2000. godine. Idem u srednju Ekonomsku školu u Vladimircima. Omiljeni hobi mi je gejming, a pored toga i gledanje filmova. U slobodno vreme se bavim trčanjem i plivanjem.
  • Aleksandra Ilić
   Aleksandra IlićLicencirani personalni trener Saveza za Rekreaciju i Fitnes Srbije.
  • Adna Mahić
   Adna MahićRođena 1992. godine. Živi u Sarajevu. Studira menadžment u sportu. Od šesnaeste godine svira akustičnu i električnu gitaru, ali kako sama kaže čekala je pravo vrijeme da njena djela osvanu u javnosti. Učestvovala u nizu manifestacija, te imala brojne nastupe u medijima. Svoju prvu instrumentalu snimila u studiju Galaxy Production i već obećava vrlo brzo nastanak novih priča na gitari od koje se rijetko odvaja.
  • Admir Džibrić
   Admir DžibrićDžibrić Admir, rođen 1972.godine u Tuzli, BIH. Pisac, kolumnista, Poeziju piše od svoje četrnaeste godine zarad srca i duše. Autor je pet zbirki poezije, od čega jedna za djecu..Živi i radi u Lukavcu.
  • AMERIČKI KUTAK KRAGUJEVAC
   AMERIČKI KUTAK KRAGUJEVACOtvoren u Kragujevcu 6. maja 2005. godine. Ovaj projekat je rezultat saradnje između Narodne biblioteke “Vuk Karadžić“ u Kragujevcu i Uprave za javne poslove Ambasade SAD u Beogradu. Kutci su male biblioteke u američkom stilu namenjene da povećaju međusobno razumevanje između Srbije i SAD omogućujući da informacije o Americi budu dostupne na različitim formatima. Nudimo knjige, snimke, diskove, pristup internetu i profesionalne bibliotekare koji govore dva jezika, obučene da Vam pomognu da pronađete željenu informaciju o SAD-u.
  • 30 MINUTA sa Dejanom Jelačom
   30 MINUTA sa Dejanom JelačomEmisija „30 MINUTA", autora i voditelja Dejana Jelače, punih deset godina je domaćin poznatim ličnostima iz sveta filma, umetnosti, politike. U formi razgovara gledaoci iz nedelje u nedelju upoznaju medijske zvezde sa one druge manje poznate strane. Iskrenost i jednostavnost tih razgovora iz godine u godinu dobija sve veći broj gledalaca. Dejan Jelača, glumac, daje poseban i prepoznatljiv pečat emisiji, svojim šarmom, elokventnošću, spontanošću. Mera i dobar ukus je nešto što emisiju „30 MINUTA" razlikuje od sličnih formi u drugim medijima.
  • Emisija Dva komada nečega
   Emisija Dva komada nečegaEmisija se bavi pojavama oko nas na humoristično - satiričan način. Gledaoci u svakoj epizodi u ulozi glumaca mogu videti druge goste – muzičare, pisce, pesnike… Dosadašnja emitovanja: TV Galaksija, TV Trans, TV Mostnet, TV Soko, TV Klik, TV Plus, TV Art, i još stanica. Scenario i režija: Natalija Ž. Živković
  • OŠ
   OŠ " 21. OKTOBAR" KRAGUJEVACOsnovna škola "21.oktobar" je osnovana 29. jula 1959. godine. Škola je 20. oktobra 1971. godine dobila svoju zgradu. Nalazi se u strogom centru grada, u mirnijem okruženju, okružena stambenim zgradama i kućama. Raste i razvija se zajedno sa svojim učenicima. Svi se trude da ona prati razvoj tehnologije, novih nastavnih metoda i da nam odrastanje bude veselo i sadržajno.