23. Februara 2019. | 13:41
Početna / Drugo / Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar čestita Dan državnosti građanima Srbije

Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar čestita Dan državnosti građanima Srbije

Povodom predstojećeg Dana državnosti Srbije, Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonaslednik Aleksandar upućuje čestitku građanima Srbije.

„Povodom Dana državnosti koji obeležavamo u četvrtak, 15. februara, građanima Srbije upućujem srdačne čestitke i najbolje želje. Sretenje je dan kada obeležavamo prošlost, a pripremamo i slavimo budućnost Srbije. Na ovaj dan, pre 214 godina, počela je izgradnja moderne Srbije, podizanjem Prvog srpskog ustanka na čelu sa mojim pretkom Karađorđem, a pre 183 godine donet je prvi srpski ustav.

Danas je Srbija zemlja u kojoj se svakodnevno unapređuju demokratska načela, u kojoj se zna važnost ljudskih prava i značaj poštovanja svih razlika, bilo da su one verske ili nacionalne. Budimo istrajni na tom putu i nastavimo da gradimo pravnu državu u kojoj građani žive bezbedno i dostojanstveno, državu koja pamti i poštuje svoju prošlost, a u svakom trenutku je usmerena na budućnost i na očuvanje Srbije za našu decu.

Uz sećanje na Sretenje 1804. i sa željom da ovaj dan uvek slavimo kao ujedinjeni građani Srbije i celog sveta, čestitam vam naš veliki praznik. Živela Srbija!“, rekao je Prestolonaslednik Aleksandar u svojoj poruci.

Share on Facebook
Facebook
Novakujem

O autoru: Zoran Todorović

Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.