Pravila korišćenja

Dobrodošli na portal „Pokazivač“ (www. pokazivac. com ), portal za kulturu, obrazovanje i priključenija. „Pokazivač“ portal vam omogućava korišćenje usluga i sadržaja  koje je podložno niže navedenim Uslovima korišćenja. Uslovi korišćenja se primenjuju na sve sadržaje i usluge „Pokazivač“ portala. Korišćenjem bilo kog dela portala, smatra se da su korisnici upoznati sa ovim uslovima, kao i da prihvataju korišćenje sadržaja ovog portala isključivo za ličnu upotrebu i na sopstvenu odgovornost.

Autorska prava

Portal „Pokazivač“ ima autorska prava na sve sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava portala „Pokazivač“  i podložno je tužbi.

U slučaju da vam je u bilo koje svrhe potreban sadržaj portala „Pokazivač“ koji je zaštićen autorskim pravima kontaktirajte nas.

Ukoliko smatrate da je portal „Pokazivač povredio vaša autorska prava kontaktirajte nas! Slučaj će po hitnom postupku biti razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni odmah ukoliko se ustanovi validnost prijave.

Portal „Pokazivač“ zadržava pravo izmene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave.

Linkovi na druge web stranice

Portal „Pokazivač“ se sastoji od autorskih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja i linkova na druge web stranice. Sve sadržaje portala „Pokazivač“ koristite na sopstvenu odgovornost. Ovaj portal ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na svom portalu.

 Zaštita privatnosti

Portal „Pokazivač“ poštuje privatnost svojih korisnika i posetioca portala. Podatke iz procesa registracije, kao i ostale podatke o korisniku, portal „Pokazivač“ neće davati na uvid trećoj strani. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani, osim u slučaju kada je takva obaveza regulisana zakonom i u slučaju teškog kršenja pravila portala „Pokazivač“.

 Korisnicima portala „Pokazivač“ strogo je zabranjeno:

– objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji krše postojeće zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, preteći, rasistički ili šovinistički, kao i sadržaja koji je štetan na bilo koji drugi način
– objavljivanje, slanje i razmena informacija za koje posetilac zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korišćenje moglo da nanese štetu drugim korisnicima
– lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica
– objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
– objavljivanje, slanje i razmena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane
– svesno objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji sadrže viruse ili slične programe napravljene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg kompjuterskog softvera i/ili hardvera i telekomunikacione opreme
– prikupljanje, čuvanje i objavljivanje ličnih podataka drugih posetilaca portala i korisnika

 Komentari

Uredništvo portala „Pokazivač“ zadržava pravo skraćivanja i ukanjanja komentara. Komentari koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede biće obrisani.

Zakon o javnom informisanju – član 38: Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo.

Komentari odražavaju privatne stavove njihovih autora i ne predstavljaju mišljenje uredništva portala „Pokazivač“. Odričemo se svake odgornosti za napisane komentare od strane posetioca.

Izmene uslova korišćenja

Portal „Pokazivač“ zadržava pravo izmene ovih uslova korišćenja u bilo kom trenutku. Portal „Pokazivač“ neće biti odgovoran za moguće posledice proizašle iz takvih promena.