22. Marta 2019. | 23:08
Početna / Drugo / „Žikina Šarenica“ u Baru

„Žikina Šarenica“ u Baru

Turistička organizacija Bar juče je na čelu sa v.d. direktoricom Sanjom Mitrović i saradnicima ugostila ekipu popularnue emisije „Žikina šarenica“, na čelu sa popularnim Živoradom Žikom Nikolićem.

A sve sa populisanjem turističke ponude Bara.

O Baru, gradu na dvije obale, Skadarskog jezera i Jadranskog mora, 280 sunčanih dana u godini, Barskoj kuhinji, narodnim nošnjama i običajima, o humanim ženama Bara koje kuvaju za ugrožene i same, Staroj maslini – staroj 2240 godina, kulturno – umjetničkim društvima,Starom gradu Baru i ostalim znamenitostima u tročasovnom emitovanju uživo iz Bara Žika je na veoma zanimljiv i sebi svojstven način prezentovao grad Bar i njegove stanovnike.

Sa posebnim osvrtom na kulturno i istorijsko nasleđe Bara.

 

U prelijepom nedeljnom danu pored Barana u emisiji su uživali mnogobrojni turisti koji i ako nije počela turistička sezona polako pune plaže na našoj obali.

 

Labud N. Lončar

Share on Facebook
Facebook
Novakujem

O autoru: Labud Lončar

Labud Lončar
Rođen u Ivangradu (današnje Berane). Objavio četiri knjige poezije. "Rođenje suze", "Ostavljanja" , "Na poleđini sna" i "Ako prećuim pjesmu". Dobitnik mnogih nagrada i priznanja. Član mnogih književnih udruženja. Zastupljen u tridesetak zbornika poezije a on sam je bio urednik tri zbornika i dva časopisa. Časopisa za književnost i umjetnost i časopisa za Haiku "Nekazano". Priprema nova izdanja...Pored poezije voli fotografiju i ribolov. Osnivač je i predsjednik međunarodnog udruženja književnih stvaralaca "Nekazano". Živi i stvara u Baru. Nastoji da svaki dan nauči nešto novo...