fbpx
spot_img

Deset novogodišnjih aktivnosti za Vaše dete

Hladni zimski meseci su savršeni za uživanje sa porodicom i prilika da provedete kvalitetno vreme sa Vašom decom radeći zabavne praznične aktivnosti. Nova godina je period koji sva deca jedva čekaju i sigurno je da će pamtiti sve kreativne i zanimljive aktivnosti koje su radili kada su bili mali.  Zato Vam predlažemo 10 novogodišnjih ideja za Vaše vreme sa mališanima, koje će učiniti praznike nezaboravnim.

1. Pripremite novogodišnje kolačiće

Priprema prazničnih poslastica je zanimljiv i jednostavan način da mališani nauče nešto novo i zabave se, a sigurno će ih miris baš tih kolačića do kraja života povezivati sa prelepim novogodišnjim uspomenama.

2. Snimite porodični novogodišnji film

Kreativan način da budete sigurni da deca neće zaboraviti prelepe praznične trenutke jeste da napravite kratak film. Svaki član porodice treba da snimi kako prepričava neki smešan događaj ili govori svoje novogodišnje želje.

Nova godina je savršeno vreme za pripremu novih poslastica!

Nova godina je savršeno vreme za pripremu novih poslastica!

3.Donirajte stare igračke

Savršen način da deca nauče da dele svoje stvari i budu velikodušna jeste doniranje igračaka koje im više ne trebaju. Tako da uhvatite svoje mališane za ruku i poklonite paket starih stvari deci kojoj su one potrebne. Nova godina nije samo u dobijanju poklona, već i u lepoti darivanja.

4. Organizujte veče za filmove

Napravite spisak porodičnih, prazničnih filmova koje želite da pogledate. Odvojite jedno veče, okupite porodicu, uzmite kokice i zabava je osigurana.

5.Napravite zajedničke fotografije

Napravite nekoliko lepih, porodičnih fotografija. Slikajte se dok ukrašavate jelku, dok pravite poslastice ili igrate neke praznične igre, slikajte se za vreme dočeka Nove godine kada ste svi lepi i skockani, zatim sve fotografije stavite u jedan album i tako možete da upoređujete promene iz godine u godinu.

6. Organizujte “tajnog Deda mraza”

Još jedna lepa novogodišnja tradicija kako biste upotpunili ovu prazničnu atmosferu. Ova igra podrazumeva da izvlačite papiriće sa napisanim imenima i kasnije pogađate ko je baš Vama kupio poklon. Možete da predložite deci da umesto kupovine poklona, ove godine svi napravite neku simboličnu sitnicu u duhu praznika.

Nova godina je period koji sva deca jedva čekaju i sigurno je da će pamtiti sve kreativne i zanimljive aktivnosti koje su radili kada su bili mali. 

Nova godina je period koji sva deca jedva čekaju i sigurno je da će pamtiti sve kreativne i zanimljive aktivnosti koje su radili kada su bili mali.

7. Okitite zajedno jelku i ukrasite kuću novogodišnjim ukrasima 

Savršena prilika da uključite celu porodicu i da svi zajedno napravite prazničnu dekoraciju u kojoj ćete uživati. Jelka, kao osnova praznične dekoracije, treba da ima Vaš lični pečat. Dok svi zajedno kitite kuću u pozadini pustite božićne peme, obucite novogodišnje džempere i uživajte u trenutku.

8.Uživajte u tradicionalnim zimskim aktivnostima

Hladno vreme i sneg sa sobom nose bezbroj čarolija. Kada padne sneg uzmite sanke, kape i rukavice i spremite se za neograničen smeh i zabavu. Idite svi zajedno na klizanje i častite decu toplom čokoladom kada završite.

9.Čitajte zajedno božićne i novogodišnje priče

Kupite neku prazničnu knjigu, prilagođenu za decu i uveče skuvajte čaj i slušajte mališane kako vam čitaju.

10.Prošetajte se zajedno prvog januara

Prvo jutro u Novoj godini provedite zajedno, šetajte, napravite Sneška Belića, slikajte se i jedite pečeno kestenje. Uživajte sa svojim najbližima u prelepoj novogodišnjoj atmosferi i želimo Vam srećne praznike!

Izvor: novakdjokovicfoundation.org

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.