fbpx
spot_img

Arsović i Kovačević srebrni, Arunović i Mikec bronzani u miksevima

Andrea Arsović i Lazar Kovačević srebrni, a Zorana Arunović i Damir Mikec bronzani u miksevima koji su danas bili na programu Svetskog kupa u glavnom gradu Azerbejdžana, Bakuu.  

Izvor: oks.org.rs

Takmičenja na Svetskom kupu u Bakuu nastavljena su u ponedeljak, 30. maja,  nastupima u miks parovima. Naši reprezentativci nastupili su i u gađanju vazdušnom puškom i u gađanju vazdušnim pištoljem. Prvo su na vaternu liniju izašli „puškaši“. Već proveren i trofejan par naših takmičara, Andrea Arsović i Lazar Kovačević i ovoga puta ponovo je pokazao koliko vrede. Njih dvoje osvojili su srebrnu medalju u miksu vazdušno puškom.

Naš miks je od samog starta takmičenje započeo na pravi način. Sigurnim gađanjem već u kvalifikacijama pokazali su da su spremni za najviši plasman. Kvalifikacije su završili na drugom mestu i na taj način obezbedili su sebi mesto u borbi za zlatnu medalju.

U neizvesnom finalnom meču protiv mešovitog miksa iz Južne Koreje, Andrea i Lazar su se sjajno borili, ali je ekipa iz Koreje na kraju imap bila uspešnija i osvojila je zlatnu medalju pobedivši rezultatom 16:10.

Zorana i Damir bronzani u miksu vazdušnim pištoljem

Nešto kasnije, na strelište su izašli naši najbolji „pištoljaši“. Srebrni sa Olimpijskih igara iz Tokija Damir Mikec i devojka koja je višestruki osvajač svetskih i evropskih medalja Zorana Arunović, ostvarili su novi fenomenalni rezultat i okitili su se bronzanom medaljom u miksu vazdušnim pištoljem.

Izvor:oks.org.rs

Zorana i Damir su u svojoj kvalifikacionoj grupi krenuli nešto rezervisanije. U svojoj kvalifikacionoj grupi, oni su završili na šestom mestu, ali u ukupnom plasmanu u kvalifikacijama stigli su do 4. mesta i sa te pozicije su krenuli u finalni deo takmičenja.

U meču za treće mesto, Zorana i Damir susreli su se sa miksom iz Ukrajine koji su činili Julija i Pavlo Korostilov. Meč je dobijen prilično dominantno i bez velike neizvesnosti rezultatom 17:9.

Na ovaj način, naš miks par Damir Mikec i Zorana Arunović nastavili su trofejni niz od početka sezone i pokazali vrhunski nivo forme pred nastavak ovog takmičenja u disciplinama malog kalibra.

Izvor: oks.org.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.