fbpx
spot_img

Da li ste znali: Znoj crvene boje

Znoj nilskog konja je crven.
Nilski konji su poznati po tome da luče crvenu tečnost za koju se ranije smatralo da je krv.

Međutim, otkriveno je da ih crveni znoj štiti od sunca i sprečava razvoj bakterija na njihovoj koži. S obzirom da su često izloženi suncu, ova vrsta odbrambenog sistema se razvila kao zaštita od sunca.Pomaže im i kod zarastanja rana i sprečavanja infekcija, što je veoma značajno jer su nilski konji učesnici čestih međusobnih borbi.
Фотографија: Znoj nilskog konja je crven. Nilski konji su poznati po tome da luče crvenu tečnost za koju se ranije smatralo da je krv.</p><br />
<p>Međutim, otkriveno je da ih crveni znoj štiti od sunca i sprečava razvoj bakterija na njihovoj koži. S obzirom da su često izloženi suncu, ova vrsta odbrambenog sistema se razvila kao zaštita od sunca.</p><br />
<p>Pomaže im i kod zarastanja rana i sprečavanja infekcija, što je veoma značajno jer su nilski konji učesnici čestih međusobnih borbi.
Bojana Pudar
Bojana Pudar
Bojana Pudar veruje da "osmeh ne košta ništa, a znači mnogo. Ako nekada sretneš osobu koja više nema osmeh, budi velikodušan, pokloni joj svoj. Niko ne oseća takvu potrebu za osmehom, kao oni koji ne mogu da ga poklone drugima".