fbpx
spot_img

„Letnja basket liga“ 21. put u Valjevu

Tradicionalna „Letnja basket liga“ startovala je po 21. put u Valjevu. Iako je bilo planirano da takmičenje traje od 4. do 12. jula, početak je pomeren zbog loših vremenskih uslova.

Kao i prethodnih godina na terenu „Student“ pored reke Ljubostinje, svoje umeće će pokazati 43 ekipe u pet kategorija, od mlađih pionira, pionira, preko kadeta i juniora do seniora. Manifestacija u gradu na Kolubari je i dalje u kalendaru Košarkaškog saveza Srbije i pobednik će steći pravo učešća na završnom turniru u Beogradu, koji je prema poslednjim informacijama planiran za kraj jula ili početak avgusta.

Foto: Ivana Morar

Ukupan nagradni fond  za seniore iznosi 100.000 dinara, a prvoplasirani tim osvojiće 60.000. Drugo i treće mesto donosi  30, odnosno 10.000. U ostalim kategorijama neće biti novčanih nagrada, ali su organizatori obezbedili medalje, pehare, kao i robne poklone.

Radomir Simić, sekretar Sportskog saveza Valjeva, istakao je za valjevsku televiziju „VTV“:

– „Letnja basket liga“ se već tradicionalno održava svake godine i planirano je da traje nedelju dana. Trudićemo se da prve utakmice počnu oko 18 časova zbog eventualnih visokih temperatura. Basket postaje sve popularniji, u programu je Olimpijskih igara 2020. godine u Tokiju, a širom sveta se osnivaju i profesionalne lige. 

Rezultate i sistem takmičenja možete pronaći na stranici: https://sr-rs.facebook.com/letnjabasketligavaljevo.

 

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...