24. Maja 2019. | 18:59
Početna / Muzika / Lista najboljih DOMAĆIH POP-ROCK SINGLOVA u 2018.

Lista najboljih DOMAĆIH POP-ROCK SINGLOVA u 2018.

TOP 25 lista singlova domaće pop-rock muzike za 2018. godinu

Lista je formirana na osnovu singlova koji su bili aktuelni u protekloj godini, a u cilju popularizacije najkvalitetnije pop – rok muzike kod nas. Slobodno se može reći da je prošlogodišnju muzičku scenu kod nas podjednako obeležila i pop i rok scena. Najuspešniji su bili singlovi bendova: Artan Lili, S.A.R.S, Ničim izazvan, IrieFM, Neverne bebe i Bajaga i instruktori, pevača: Željka Joksimovića i Luka Bleka i pevačica: Marije Šerifović, Lene Kovačević i Tijane Bogićević.

Najbolji pojedinci u 2018. godini

Domaći singl godine:  

Marija Serifović  • Nije ljubav to

U najužoj konkurenciji su bili i: Zdravko Čolić • Tebe čuvam za kraj, Bajaga i instruktori • Može da te ubije grom, Željko Joksimović • Ponelo me  i Artan Lili • Na mišiće

Domaći tekst godine

Marija Serifović  • Nije ljubav to (Milan Miletić)

U najužoj konkurenciji su bili i: Neverne bebe • Suze sa zvezda padaju (Nenad Radulović) i Bajaga i instruktori • Može da te ubije grom

Domaći album godine

Bajaga i Instruktori • U sali lom 
(PGP-RTS za Srbiju)

Legendarni beogradski bend se vratio na velika vrata albumom koji kombinuje apsolutno sve aspekte zbog kojih ih generacije obožavaju. U sali lom je kompaktan presek karijere i dokazni materijal zbog čega je Momčilo Bajagić legenda Balkana. Na trenutke podsećajući na kasnije Springstinove radove, ovaj album nas vodi kroz Bajagin Beograd i gotovo fantastičnu perspektivu života, rokenrola, ljubavi i prolaznosti koju niko drugi na ovim prostorima ne ume tako detaljno da dočara. Izbalansirana mešavina rokenrola (Može da te ubije gromSavršen danNikad te više neću zvati i naslovna) i nežnijih stvari (Bilo bi lako se izdvaja).

Domaći spot godine

Artan Lili • Na mišiće

Režija / Montaža: Vladimir Milovanović. Produkcija: Propaganda Film & Artan Lili Direktor fotografije: Aleksandar Jakonić Koreografija / Ples:Dejan Kolarov Šminka: Marina Bubnić Kostim: Milica Kolarić Grejding: Nikola Marinković.

U najužoj konkurenciji su bili i: Luke Black  • Drvo maslina (Kosta Đuraković) i Zdravko Čolić • Tebe čuvam za kraj (Aleksandar Kerekeš Keky)

Lista TOP 25 singlova domaće pop-rock muzike za 2018.
(Plejlista singlova)

01. Marija Serifović  • Nije ljubav to

02. Zdravko Čolić • Tebe čuvam za kraj
03. Bajaga i instruktori • Može da te ubije grom
04. Željko Joksimović • Ponelo me   
05. Artan Lili • Na mišiće
06. S.A.R.S. • Ljubav umire 
07. Luke Black • Olive tree 
08. Ničim izazvan i Iskaz • Okej okej  
09. Neverne bebe • Suze sa zvezda padaju
10. Lena Kovačević • Cafe

11. IrieFM • Što ti telo pulsira
12. Ničim izazvan • Sve tvoje želje 
13. Bajaga i instruktori • Nikada te više neću zvati
14. Tijana Bogićević • Nekako nikako 
15. S.A.R.S. • Teško je
16. IrieFM • Ljubav što smo stvorili 
17. Ničim izazvan • Aurora

18. Emina i Željko Joksimović • Dva aviona
19. Zdravko Čolić • Kuća puna naroda
20. Milan Stanković  Kripton

21. The Frajle • Nije ova tuga 
22. Tijana Bogićević • U redu
23. Bajaga i instruktori • Bilo bi lako 
24. Artan Lili • D.E.P.R.A.
25. Jelena Tomašević • Dobro jutro ljubavi 

Bonus tracks:
Sanja Ilić i Balkanika • Nova deca
Aleksandra Kovač  Najduža noć
Zdravko Čolić • Ničeg nije bilo između nas
Željko Joksimović • Menjaj pesmu
Galija • U raju iznad oblaka


Bajaga i Instruktori • U sali lom
(album godine)

Tracklist:
1     Savršen Dan
2     U Sali Lom 
3     Bilo Bi Lako  
4     Može Da Te Ubije Grom    
5     Rekla Si    
6     Loše Napisan Dan
7     Severac     

8    Nikad Te Više Neću Zvati    9     Noćima Sanjam   
10  Kad Mesec Prospe Rekom Srebra

Preslušajte ceo album ovde.
(Objavljen 18.04.2018, PGP-RTS/Croatia records)

Diskografija:
1984. Pozitivna geografija 
1985. Sa druge strane jastuka
1986. Jahači magle 
1988. Prodavnica tajni
1989. Neka svemir čuje nemir
1993. Zmaj od noćaja
1997. Od bižuterije do ćilibara 
2001. Zmaj od noćaja
2005. Šou počinje u ponoć
2012. Daljina, dim i prašina 
2018. U sali lom

Marija Serifović  • Nije ljubav to 
(Milan Miletić)
(tekst godine)


Kad se dvoje, srcem zavole 
Što im tuga, prati tragove 
Kad se jedno, drugom nadaju 
Što sagore, i tako stradaju 
Kao zvezde koje padaju. 

Nije ljubav to, kad za njom bol predugo traje. 
Ljubav je tek, kad zauvek nedostaje, 
Kad ostariš, sve zaboraviš a ona ostane. 

 Kad se sunce, s nebom rastavi 
digni glavu dalje nastavi 
Pusti suze da slivaju nek isteče, 
sve što skrivaju na to tužni prava imaju. 

NIje ljubav to, kad za njom bol predugo traje…

Istorijat prethodnih laureata:

Share on Facebook
Facebook
Novakujem

O autoru: Marko Radojičić 

Marko Radojičić 
Rođen u Čačku 1982. godine. Inženjer telekomunikacionog saobraćaja. Ljubitelj i pratilac kulturnih dešavanja. Pokrenuo blog o kulturi, Belgrade Edt Culture, u cilju njene popularizacije. Svojim pisanjem želi da promoviše književnost, pozorište, film, izložbe, muziku i igru. Živi i radi u Beogradu. Član UNS-a i međunarodnog udruženja novinara (International Federation of Journalists)