15. Decembra 2019. | 21:36
Početna / Magazin / Selmin ženski kutak

Selmin ženski kutak

Danas počinjemo s jednim novim druženjem ovde na sajtu POKAZIVAČ čija će tema biti ŽENA.

Žena, večita inspiracija umetnika, pesnika, žena ličnost, majka, sestra, ljubavnica, prijateljica.
Možda ćete pomisliti da se o ženi toliko toga napisalo već da nema više ničeg novog da se kaže. Pa čak da je to tačno ovo će biti druženje s ženom iz ženskog ugla, viđeno ženskim očima. Pričaćemo o onom što nas raduje i rastužuje, brine i smiruje, preokupljuje u svakodnevnom životu bilo da nas usrećuje ili rastužuje.
Biće to viđenje sa jednim pozitivnim stavom, ponekad i s malom dozom humora , možda malo i ironije, jer sam jako pozitivna osoba, pa drugačije niti mogu, niti znam.
Neko je rekao: ”Žena je jedina pesma kojoj ne trebaju stihovi…”
Plavuše, crnke, riđe, crvenokose, mršave i lepo popunjene, visoke i niske, sasvim mlade, procvetale u srednjim godinama ili pune iskustva u starijem nekom dobu…
Istina o lepoti je da ona nema nikakve veze sa izgledom. Ne zavisi o boji kose, ni visine, ni figuri. Sva lepota je smeštena u načinu ophođena, u dubini duše, vaspitanju, načinu na koji govoriš, kako razmišljaš, kako hodaš, koliko daješ, koliko znaš da voliš.
Biti lepa žena znači biti ono što jesi, bez pravdanja, izvinjavanja ili brige o mišljenju drugih o tebi, biti lepa znači voleti sebe da bi te i drugi voleli.
Svako od nas može odabrati kako će se pojaviti pred svetom, s kojom maskom, haljinom, manirima ali nikada ništa neće ti pomoći ti da sakriješ ono što si ti u stvari.
Najveća vrlina jedne žene i osobe uopšte je biti ona ista osoba s drugima kao kad je sama sa sobom, onda kada niko ne gleda.
Ne postoji savršenstvo i svima nešto nedostaje.
Čak beskrajnosti nedostaje kraj. Nema ništa loše u tome da budeš jednostavna osoba. U stvari usred toliko zbrke koje nam nudi urbani način življenja kada su mnoge vrednosti zauvek izgubljene prava je umetnost sačuvati jednostavnost. Ja lično volim jednostavne, obične ljude koji se ne pretvaraju jer nemaju potrebu za dokazivanjem. Mislim da je jednostavnost oblik savršenstva.
Ono što imaš mnogi mogu imati, ali ono što si ti nitko ne može biti i u tome je prava snaga svakog od nas.
Reči poput

NEŽNOST,
PRAŠTANJE,
DOSTOJANSTVO,
OSETLJIVOST
POŠTOVANJE,
ISKRENOST,

su one reči kojim bi trebale definisati te kao ženu.
Najlepša haljina koju možeš obući je haljina inteligencije jer je komotna i pristaje.
Sve je u tome da znaš nositi stvari potpetice, šminku i mozak…
To je žena , za neke ljude rupa: za druge ponor, za treće umetničko delo.
Na izgled krhka i lomljiva a niko ne zna koliko je svaka od nas železa sažvakala i progutala.
I sve već znamo:
Vreme ne leči. Ni vino ne leči, ali nove cipele čini čuda!
Za nas, žene ne postoje pisana pravila. Ako postoje pravila, nismo ih pročitale. Ako smo ih pročitale, nismo ih razumele. A čak i da jesmo, ne slažemo se s njima… i to je to…
Do ponovnog susreta, čuvajte se i ostanite pozitivne.
U Selminom ženskom kutku uvek ima  jedno mesto za tebe.

Share on Facebook
Facebook
Novakujem

O autoru: Mariana Qunbar

Mariana Qunbar
Piše pod pseudonimom Selma, pesnikinja i romansijerka. Rođena u Leskovcu 1969. godine. Živi u Jerusalimu od 1990. godine. Do sada su svet ugledale njene četiri samostalne knjige pesama. Učestvovala i u mnogim zbornicima, dobitnica mnogih nagrada. Uskoro se očekuje izlazak njenog prvog romana pod naslovom "Žena s dušom kameleona" u izdanju Banatskog kulturnog centra. Životni slogan: ''Tamo gde nema puta sve postaje put...Tamo gde nema vrata srce se otvara ''