fbpx
spot_img

Uverenje o državljanstvu i saglasnost nove usluge MUP-a na portalu e-Uprave

Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je nove elektronske usluge – e-Saglasnost i e-Uverenje o državljanstvu na portalu e-Uprava što će građanima olakšati i ubrzati dobijanje potrebnih dokumenata.

Puštanju u rad novih elektronskih usluga u Kancelariji za informacione tehnologije i e-Upravu prisustvovali su ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i v.d. direktora Kancelarije za IT i e-Upravu Milan Latinović.

Jovanović je objasnio da građani moraju da budu prijavljeni na portal e-Uprava, tako što će koristiti kvalifikovani elektronski certifikat ili određenu mobilnu aplikaciju, kako bi mogli da koriste nove elektronske usluge.

On je naveo da je uverenje o državljanstvu jedno od najtraženijih dokumenata koji su građani uzimali na šalterima opština, a dodajući da će od sada moći i da ga poruče elektronski, na portalu e-Uprave.

„Nema više potrebe da građani obilaze šaltere tražeći svoje državljanstvo, sve mogu da urade i završe preko portala e-Uprave“, kazao je Jovanović.

Izvor: rts.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.