fbpx
spot_img

Pismo potencijalnim domaćinima Zimskih susreta učitelja Srbije 2015.godine

Savez učitelja Republike Srbije i naredne godine organizuje Zimske susrete učitelja Srbije. Kako koncepcija koja je bila aktuelna prethodnih godina, više nije moguća zbog drugačijeg načina akreditacije i zbog malog broja bodova koje bi nosila (1 dan = 1 bod), Upravni odbor SURS-a je doneo odluku da ovogodišnji Zimski susreti učitelja Srbije pod motoom Dan stručnog usavršavanja, budu organizovani u obliku različitih jednodnevnih programa stručnog usavršavanja tj. seminara.
Dan stručnog usavršavanja 2015. godine je planiran kao dan u kojem bi svaki grad domaćin mogao da izabere obuke/seminare sa zajedničke liste koju sačini SURS, u zavisnosti od broja prijavljenih. Ovakav vid organizovanja ZS posebno pogoduje malim društvima učitelja, jer bi minimalan broj polaznika na ZS bio 60 polaznika po grupi. Obzirom da na ovim ZS neće biti plenarnog izlaganja, troškovi organizacije za domaćine su manji.
U odnosu na obuke/seminare koje izaberete, polaznici mogu biti, osim učitelja, i predmetni nastavnici osnovne škole, vaspitači u predškolskoj ustanovi, stručni saradnici u predškolskoj ustanovi/školi, saradnici (pedagoški asistent i pomoćni nastavnik), direktori/pomoćnici direktora, što značajno može da poveća broj polaznika u Vašem mestu.
Visina kotizacije po polazniku – članu lokalnog društva/SURS-a je 1.800,00 dinara, a za one koji nisu članovi: 2.500 dinara.

Izvor: Savez učitelja Republike Srbije

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Jovanka Ignjatović
Jovanka Ignjatović
Jovanka Ignjatović voli svakoga dana da nauči nešto novo. Svaki dan za nju predstavlja novi izazov. U izazovima vidi mogućnost da bude bolja.