fbpx
spot_img

A gde je tu strip?

www.tristarmedia.com/bestofrussia
www.tristarmedia.com/bestofrussia

 

 

 

 

 

 

 

Tema. Ruska kulturna baština

Vrsta pisanog rada: kraći esejistički zapis sa dubokim uvažavanjem materije (odn. duha), i sa blagim kritičkim pristupom :-)

Lični motiv: vapaj za upotpunjavanjem lične nadgradnje, onog kome je sve drugo potaman

Tokom ličnog razvoja, prilikom posezanja za raznolikim umetničkim sadržajima,prlikom proučavanja istorije umetnosti, neizbežno se srećemo veličinom ruske kulturno-umetničke baštine, skoro u svim žanrovima… u svim granama umetnosti, računajući i crtani film, i u određenom obimu karikaturu. Jedino što hramlje u zaokruženju nekog celovitog utiska je…  slaba zastupljenost stripa! Gotovo minorna, srazmerno vaskolikoj veličini zemlje i njenoj slavnoj baštini.

          E sad, braćo Rusi, možda ja nisam dovoljno upućen, pa ne znam da li vas treba nagnati na malo više takvog stvaralaštva, ili je negde zakazalo u marketingu i distribuciji, ali apelujem na vas (a i između nas i vas) da nam se malo utoli žeđ i za tim kulturnim  sadržajima.

    Ne bih trošio vreme na dalje pisanje – treba da dovršim čitanje one knjige od Turgenjeva, voljan sam da se zagledam još malo u reprodukcije nekih Rjepinovih slika, a posle treba da stignem i na Labudovo jezero.

Toliko, dok ne vidim na koga ću se sledećeg okomiti sa dobronamernom kritikom.

Mišo Koprivica
Mišo Koprivica
Mišo Koprivica je od svog ranog opismenjavanja veliki ljubitelj stripova, a tu sklonost nije zasenio ni razvoj interesovanja prema lepoj književnosti, raznolikoj stručnoj literaturi, prema raznim (sup)kulturnim sadržajima uopšte. Svoje malo bekstvo i nadgradnju nad zamućenom kolotečinom nalazi i u pisanju i konzumiranju poezije, uživanje u slušanju muzike i skromnim porodičnim kretanjima. Oženjen je i otac dvoje dece.