fbpx
spot_img

Australijska senatorka dojila za vreme obraćanja Parlamentu

Larisa Voters taman je trebalo da izađe za govornicu i govori o plućnim oboljenjima kod rudara kada je njena četrnaestonedeljna ćerkica Alia Džoj ogladnela


Poslanica iz redova Zelene stranke u Australijskom parlamentu dojila je dete u trenutku podnošenja predloga, što je izazvalo pažnju medija i podršku udruženja za promociju dojenja u javnosti.

Larisa Voters taman je trebalo da izađe za govornicu i govori o plućnim oboljenjima kod rudara kada je njena četrnaestonedeljna ćerkica Alia Džoj ogladnela.


Kao tromesečna beba, Alia je postala prvo dete dojeno u Parlamentu, koji sa mamom redovno posećuje prilikom zasedanja.senatorka dojila bebu

Pre osam godina, druga poslanica Zelenih, Sara Henson Jang bila je prinuđena da napusti sednicu sa dvogodišnjim detetom, što je kasnije opisala kao “ponižavajuće” iskustvo, a 2015, Keli Odvajer, poslanici Liberalne stranke, rečeno je da mora da se izmlaza pre sednice ako ne želi da propusti glasanje.

Međutim, prošle godine Parlament je promenio propise kako bi majke mogle da podoje svoje bebe u sali tokom zasedanja.

Senat je na poredlog Larise Voters već promenio pravila kako bi majke ili očevi mogli da na kratko uđu na sednicu i pomognu oko deteta.

“Vrlo sam ponosna što je Alia prva beba koja je dojena u Parlamentu,” izjavila je Votersova.

 

Izvor: Detinjarije

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.