fbpx
spot_img

Baru na dar – knjiga radova učenika osnovnih škola Bara

Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umetnika „Nekazano“, u saradnji sa barskim osnovnim školama, povodom Dana Bara, 24. novembra, pripremilo je i objavilo knjigu literarnih i likovnih radova učenika osnovnih škola Bara pod nazivom „Baru na dar“.

OŠ „Anto Đedović“
OŠ „Blažo Jokov Orlandić“
OŠ „Jugoslavija“
OŠ „Kekec“
OŠ „Meksiko“
OŠ „Srbija“

U ovoj knjizi su odabrani radovi učenika osnovnih škola „Anto Đedović“ iz Šušnja, „Blažo Jokov Orlandić“, „Jugoslavija“, „Kekec“ iz Sutomora, „Meksiko“ i „Srbija“ iz Starog Bara.

Labud N. Lončar

„Na sto šezdeset stranica ove jedinstvene knjige objavljeno je sto četrdeset i pet literarnih i likovnih radova učenika barskih osnovnih škola. Zahvaljujući direktorima i nastavnicima pomenutih škola, ostvarili smo zaista lepu i korektnu saradnju, a rezultat je ova knjiga koja objedinjuje trud učenika, nastavnika i uprava škola. Ovaj projekat bi već bio realizovan da nas nije omela pandemija koronavirusa.

U narednom periodu planiramo da nastavimo i intenziviramo saradnju. Žao nam je što se škole iz Ostrosa i Pečurica  nijesu odazvale našem pozivu, dok smo iz Osnovne škole „Jovan Tomašević“ iz Virpazara dobili obaveštenje da nemaju radova za ovaj broj. Nadamo se da ćemo bolje organizovati i usmeriti škole sledeće godine, jer planiramo da ovo postane tradicionalan poklon Baru od najmlađih stvaralaca. Promociju knjige dogovaramo i uskoro ćemo je održati kao naš poklon Baru za njegov praznik“, rekao nam je Labud N. Lončar, predsednik Međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umetnika „Nekazano“, koji je takođe urednik ovog izdanja.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.
WordPress PopUp Plugin