fbpx
spot_img

Čudesni koncert harfe u holu stambene zgrade

Pre samo nekoliko dana na platou gde će biti izgrađen lift, u holu jedne novosadske zgrade, upravnik Dragan Stojanović i harfistkinja Željka Milošević, došli su na ideju da se održi jedan neuobičajeni koncert kao poklon komšijama.

Željka Milošević

– Brzo smo se dogovorili i predstavili stambenu zajednicu onakvom kakva treba da bude, a to je da ima dobre komšijske odnose, da nema nikakvih problema među komšijama, nego da bude osmeha u zgradi, da se komšije jedni drugima javljaju, a da se posle eventualni problemi rešavaju, a mislim da uz muziku sve ide bolje – rekao je Dragan Stojanović, upravnik stambene zajednice u Novom Sadu.

Na koncertu su se mogle čuti obrade popularnih domaćih i stranih numera, ali i muzika koju je umetnica sama komponovala.

– Ja sam baš uzbuđena i jako sam uživala svirajući i zbog akustike i zbog prisutnih ljudi. Malo sam se bojala što se tiče reakcija, pošto je bilo nekih naznaka, skidanja plakata i ostalog, ali moje komšije su zaista bile sjajne. Ovo je primer stambene zajednice koja, može se reći, funckioniše prilično složno, a ovaj gest može biti podsticaj i drugim zajednicama kako da na kreativan način doprinesu harmoniji i skladnosti u okruženju u kome žive. – kaže Željka.

Ovo lepo iznenađenje za stanare je izgledalo tako što su hodnicima odjeknuli plemeniti zvuci harfe u kojima su komšije uživale. Dovoljno je bilo samo da izađu ispred svojih stanova, pošto je u pitanju šestospratnica, a centralni deo je otvoren od podruma do potkrovlja, te se zvuk prenosio svuda.

– Prezadovoljna sam, presrećna sam, veliko joj hvala. Harfu obožavam da vidim i čujem – emotivno je izjavila jedna od prisutnih komšinica.

Harfistkinja Željka Milošević je javnosti već poznata kao članica grupe „Playade„, a pored toga i vodi jedinu privatnu školu harfe u Srbiji. Baveći se proizvodnjom malih harfi radi i na popularizaciji ovog instrumenta.

Julijana Vincan
Julijana Vincan
Banaćanka, tako reći, ima tri zanimanja - novinarstvo, pevanje i PR. Sve tri aktivnosti doživljava i kao hobije, jer neizmerno voli sve čime se bavi. Svakim svojim postupkom gleda da promoviše lepe, inspirišuće priče i stvari. Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka i masterirala Kreativnu filmsku i televizijsku produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti.