fbpx
spot_img

Dani vina –TAVANKUT 2018: Igor i Nataša po oceni posetilaca imali najuređeniji štand…

Kada se zacrvene uši i čovek postane malo pričljiviji, nasmejan i duhovit i sebi i drugima nije nikakva sintetika ili hemija u pitanju-naprotiv u pitanju je jedna sasvim obična stvar u pitanju je –Tavankutsko domaće vino koje kod čoveka izaziva radost i zadovoljstvo.

Tokom  vetrovitog subotnjeg dana sedamnaestog februara u Donjem Tavankuta nadomak Subotice održana je manifestacija posvećena vinu- „DANI VINA –TAVANKUT 2018“.

Žiri je doneo svoju odluku i pobednici po kategorijama su proglašeni tu se našla i nadaleko poznata vinarska porodica Crnković.  I nije samo stručni žiri donosio odluke, za to su sasvim spontano bili zaduženi i gosti..

I zaista u to su se uverile i neverne Tome kada su ulazeći u salu fudbalskog kluba „Tavankut“ ugledali predivno aranžiran sto sa mnoštvom  vina raznih sorti, sa ovalima prepunim domaćih mesnih prerađevina  i sa predivnim ukrasnim  aranžmanima poput opletenih flaša, čaša i mnoštva  drugih stvari.

Za ovu lepotu za sva čula odgovorni su bračni par Igor i Nataša Crnković iz Gornjeg Tavankuta.

I zaista je bilo uživanje degustirati vino i meziti  sušenu kobasicu pripremljenu na više načina, sir i druge đakonije.

Po posećenosti izložbenog mesta Igora i Nataše Crnković dalo se videti ko je bio najpripremljeniji  za ovu manifestaciju jer piti a ne zameziti baš i ne ide te čak može da bude i loše. Da to ne bi bilo tako mladi Igor i Nataša uz pomoć svojih očeva Franje i Helmuta i dece Milana i Luke osmislili su da njihov štand bude lep.

Oni su osmislili da bude lep i time želeli da zadovolje svoje goste međutim gosti  nisu ostajali dužni te su redom grupno i pojedinačno  donosili naglas odluke  govoreći:

„Crnkovići su ubedljivi! Sve su nadmašili! „

Orkestar koji se nalazio tik uz štand Crnkovića  nije mogao da odoli, te su malo po malo pravili korak –dva do štanda i na brzinu nešto  „maznuli“ na zadovoljstvo svih prisutnih.

Dogodine se očekuje još pompeznija proslava dana vina i gosti se iskreno nadaju da će Crnkovići opet nastupiti jer jedinstveni po tome što su spojili etno i moderan stil ništa drugo i ne zaslužuju nego da učestvuju ali da se osim vrednovanja vina uvede i vrednovanje „naj-štanda“.

Na sve ovo Crnkovići  dodaju da jedino tako mogu svojim vernim posetiocima obezbediti  sve ono što im uz kvalitetno i visoko ocenjeno vino i pripada-to je užitak za sva čula.

Franjo Crnković
Tomislav Mačković
Tomislav Mačković
Rođen u Subotici 1976. godine. Roditelj Nevene i Lazara, odlikovani vatrogasni oficir (vatrogasac dobrovoljac), kuvar. Pisac i novinar, fotoreporter sa jednom izdatom knjigom na bunjevačkoj ikavici pod naslovom "Pripovitke iz života tavankutski Bunjevaca". Saradnik Hrvatskih novina, Riči bunjevačke matice, subotičkih medija... Bavi se ekologijom i izraženi je kosmopolita.