fbpx
spot_img

Desetke u indeksu: Uručene nagrade najuspešnijim studentima

Najuspešnijim studentima UNS u utorak uručene „Izuzetne nagrade“. Priznanje Senata UNS za 154 studenta sa prosekom ocena 10.

 

Foto: Pokrajinska vlada

Želeo bih da se, po završetku studija, bavim naučno istraživačkim radom, svakako ovde u Srbiji i da prenosim znanje na naredne generacije. Tako govori Strahinja Kalinić (22), student završne godine istorije na Filozofskom fakultetu, jedan od 154 akademca Univerziteta u Novom Sadu, čiji je prosek ocena „čista desetka“, kojima su u utorak u amfiteatru rektorata uručeni sertifikati o nagradi.

Kalinić, mladić iz Svetićeva kod Bačke Topole, naglašava da će nastaviti, najpre master, a zatim i doktorske studije i da mu je Izuzetna nagrada Senata novosadskog univerziteta potvrda predanog rada.

 

Najboljim studentima u utorak su nagrade uručili profesor dr Dejan Jakšić, rektor i profesorka dr Sanja Podunavac Kuzmanović, prorektorka Univerziteta u Novom Sadu uz podršku dr Zorana Miloševića, pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.

 

– Na ličnom primeru ste pokazali odgovornost, koliko volite svoju porodicu i otadžbinu, koja ima budućnost samo sa vama. Želja je da moderna Srbija bude ono, što ste vi uradili sa svojim životima – obratio se studentima Milošević.

 

Novosađanka, Sanja Nikolić (21), studentkinja druge godine departmana za biologiju i ekologiju želi da se usavršava u Švedskoj ili Norveškoj, ali i da se sa stečenim znanjem molekularnog biologa i genetičara, vrati u Srbiju.

 

– Najviše bih volela da radim na svom fakultetu ili u laboratoriji za istraživanja u Novom Sadu – kaže Sanja.

 

Njena koleginica Kinga Šanta (21), sa smera za biologiju, naglašava da joj je nagrada podstrek za budući rad.

 

– Želim da jednog dana budem dobar biolog, stručnjak na mom polju, a drago mi je što je naš univerzitet prepoznao rad – veli Kinga.

 

Gergelj Kiš (20) iz Budisave, student druge godine FTN, na smeru računarstvo i automatika, planira da usavršavanje nastavi u Nemačkoj.

 

Nagrada je motiv da u budućnosti budemo još bolji, da nadmašimo sopstvene rezultate. Želja mi je da budem inženjer ili programer, da ostvarim nešto u budućnosti – jasan je Gergelj.

 

„Mama mia“ za sve laureate

Univerzitet u Novom Sadu broji 50.000 studenata i 5.000 zaposlenih, a u utorak su njih 154 sa Izuzetnim nagradama te institucije, zahvaljujući donaciji Instituta za ratarstvo i povrtarstvo i Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, uživali u predstavi „Mama mia“ u Pozorištu na Terazijama u Beogradu.

Izvor: novosti.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.