fbpx
spot_img

Direktor Bogoljub iz Paraćina daje 1.000 evra radnicima koji dobiju dete

Bogoljub Milenović, preduzetnik iz Paraćina, odlučio je da problem niskog nataliteta i masovnog odlaska mladih u inostranstvo reši tako što će motivisati svoje mlade zaposlene – za svako „dete u firmi“ Bogoljub daje 1.000 evra.

Vlasnik građevinske kompanije „Ljuba invest“ sasvim je slučajno došao na ideju da, onoliko koliko je u njegovoj moći, pomogne u poboljšanju nataliteta u Srbiji, ali i ostanku mladih u državi. Kako kaže, stalno čitamo i slušamo o tome kako veliki broj mladih odlazi u insotranstvo čim im se ukaže prilika, a natalitet je loš, te je u Srbiji sve manje stanovnika.

„U mojoj firmi pola zaposlenih čine mladi. Hteo sam da ih podstaknem, ne samo da rađaju decu, nego i da ostanu u firmi“, objašnjava Bogoljub za „Novu“.

Kako kaže, na mladim ljudima se sve zasniva, te je odlučio da novopečenim roditeljima u firmi da „novac koji je za firmu relativno mali tošak, a njima može da znači“. Tako svaki zaposleni koji postane roditelj od Bogoljuba dobija 1.000 evra.

Kako kaže, potrebno je da privatnici, ali i država, koliko-toliko pokušaju da motivišu mlade da ostanu u Srbiji, a ovo je njegov način.

Radnici kopanije „Ljuba invest“ bili su prijatno iznenađeni ovakvom odlukom direktora.

„Za sada je jedan radnik dobio ovu sumu. Ja bih, iskreno, voleo da u ovoj godini u firmi bude još 20 beba“, kroz osmeh govori Bogoljub.

Prema njegovim rečima, cilj mu je da pomogne ljudima, a motivacija mu je to što uz ovakve doprinose, mladi odluče da posle obuke ostanu u firmi i nastave da rade.

Foto: Privatna arhiva

“Svako treba da urai nešto. Malo poslodavci, malo država – i natalitet će biti u porastu”, objašnjava Bogoljub.

Ovo svakako nije prvi vid novčane motivacije za zaposlene koju je Bogoljub ponudio. Naime, on je jedan od prvih poslodavaca u Srbiji koji je odlučio da svoje zaposlene motiviše da se vakcinišu protiv virusa korona.

Ponudio je svim zaposlenim 6.000 dinara, još jedan, prema njegovim rečima, mali trošak za kompaniju, ukoliko se vakcinišu.

„Ovo je dosta pomoglo da se radnici vakcinišu, doduše ne koliko sam ja očekivao“, kaže Bogoljub, objašnjavajući da je po pitanju vakcinacije bio isključiv, i da je upravo to razlog što je uveo ovakav vid motivacije u firmu.

Foto:ljubainvest.rs

Ipak, bez obzira na to što je očekivao pozitivan odgovor na ovo od više zaposlenih, ipak je zadovoljan.

Za kraj Bogoljub je rekao da mu je velika čast što mu se građani, ali i novinari javljaju u želi da ga pohvale ili podele njegovu priču. Pozvao je i svoje kolege da urade isto.

„Ne mora svako da daje radnicima 1.000 evra. Dovoljno je da svako da onoliko koliko može“, poručio je Bogoljub.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.