fbpx
spot_img

Đakon Miodrag Naumović okupao Bogojavljenski krst u Vranju

Uz pozdrave „Bog se javi – Vaistinu se javi“, liturgiju, osvećenje vode i kupanje krsta, danas je obeleženo Bogojavljanje u Sabornom hramu Svete Trojice u Vranju.

Nakon liturgije, pred punom portom hrama “Svete trojice” osveštana je bogojavljenska vodica.

Bogojavljenje, jedan od najvećih hrišćanskih praznika, slavi se danas u svim pravoslavnim hramovima u Srbiji, a vernici organizuju tradicionalno plivanje za Časni krst.

Iako poslednjih godina nema organizovanog plivanja za časni krst u Vranju, u dvorištu Eparhije vranjske tradicionalno je okupan Bogojavljenski krst, a ovogodišnji kum đakon Miodrag Naumović je za tu “čast” izdvojio 110.000 dinara.

Bogojavljenje je hrišćanski praznik kojim se obeležava uspomena na Hristovo krštenje na reci Jordan i javljanje Boga u vidu goluba i glasa: „Ovo je sin moj i njega poslušajte“.

Marko Spirić

Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.