fbpx
spot_img

Druženje sa bendom Trio sveti u Američkom kutku u Kragujevcu

bend Trio sveti

Postovani,

28. jula, od 16 do 18 časova imaćete priliku da se družite sa članovima benda Trio Sveti u Američkom kutku. Nakon druženja, bend će održati i koncert u bašti SKC-a.

Vise o bendu:

Trio Sveti Bio

Trio Sveti je kreativna demokratija u kojoj su autorski zastupljeni svi članovi grupe. Njihov zajednički izraz je emotivno upečatljiv, spontan, virtuozan, unikatan. Dobra muzika ne poznaje granice. Ovaj trio to na najbolji način potvrđuje  s obzirom na to da „trećina sastava“ već dve decenije živi i gradi uspešnu svetsku karijeru hiljadama kilometara od rodnog Beograda.

Marko Đorđević poseduje fascinantnu tehniku i isto takvu muzikalnost. Nastupao je ili još uvek nastupa sa muzičarima kao Matt Garrison, Wayne Krantz, Jonah Smith, The Kung Fu Masters I mnogi drugi.. Za sobom ima pedesetak albuma, od kojih četiri kao vođa grupe. Poslednji album njujorške grupe Marko Đorđevic & Sveti dobio je recenziju sa 5 zvezdica na čuvenom portalu Criticalljazz.com. Od 2012.  Marko je i profesor na Berklee College of Music u Boston-u.

Vasil Hadžimanov je pravi muzički dragulj ovog podneblja, a to bi mogao biti na bilo kom meridijanu. Nakon završenog Berkli koledža,  svirao je sa poznatim muzičarima i njegov rad na ovim prostorima ne treba posebno predstavljati, pošto je malo ljudi koji vole džez a da već nisu čuli za VH Band ili ne poznaju njegovu muziku sa filmskog platna ili tv ekrana. Vasilove kompozicije reflektuju muzičku raznovrsnost u najboljem smislu te reči, a njegov ogromni svirački potencijal koristili su i koriste velikani balkanske scene.

Branko Trijic je vrsni gitarista  koji je ‘pekao je zanat’ kod legendarnog R.M. Tocka, a zatim otišao na usavršavanje u Holandiju, gde je diplomirao na Muzičkoj akademiji u Amsterdamu. Negov fantastičan osećaj za ritam i melodiju izdvaja ga iz plejade mladih gitarista širom sveta za koje je brzina jedino merilo kvaliteta . Branko je istaknuta figura domaće muzičke scene i beleži nastupe sa Slobodanom Trkuljom, Decom Loših Muzičara, Rambo Amadeusom, VH Band-om, Ljubišom Stojanovicem – Luisom i drugima. Takođe predvodi svoju grupu Konzilijum.

American Corner Kragujevac
Dr Zorana Đinđića 10/III, 34000 Kragujevac
Open 7.30 am – 7 pm Monday – Friday
Tel/Fax: +381 34 208 887

AMERIČKI KUTAK KRAGUJEVAC
Otvoren u Kragujevcu 6. maja 2005. godine. Ovaj projekat je rezultat saradnje između Narodne biblioteke “Vuk Karadžić“ u Kragujevcu i Uprave za javne poslove Ambasade SAD u Beogradu. Kutci su male biblioteke u američkom stilu namenjene da povećaju međusobno razumevanje između Srbije i SAD omogućujući da informacije o Americi budu dostupne na različitim formatima. Nudimo knjige, snimke, diskove, pristup internetu i profesionalne bibliotekare koji govore dva jezika, obučene da Vam pomognu da pronađete željenu informaciju o SAD-u.