fbpx
spot_img

Fondacija princeze Katarine otvorila tradicionalni Božićni bazar rukotvorina žena izbeglica

Beograd, 28. novembra 2019. – Fondacija Princeze Katarine svečano je otvorila tradicionalni Božićni dobrotvorni bazar rukotvorina žena izbeglica iz bivših jugoslovenskih republika i šire, socijalno ugroženih žena i dece sa posebnim potrebama u centralnom atrijumu tržnog centra Delta Siti u Beogradu. Ukupni prihod od prodaje rukotvorina namenjen je pomoći ovim ugroženim grupama.

Pozdravno pismo Princeze Katarine pročitao je g-din Dušan Babac, član Krunskog veća: „Neke od ovih žena napustile su svoje domove i hrabro započele život daleko od svoje domovine. Svojim veštinama uspele su da izdržavaju svoje porodice u najtežim vremenima. Veoma sam srećna što su i deca sa posebnim potrebama ovde prisutna sa svojim radovima. Svima želim mnogo uspeha i hvala vam na velikoj podršci“.

Otvaranju dobrotvornog bazara prisustvovao je g-din Vladimir Cučić, komesar za izbeglice i migracije, članovi diplomatskog kora Meksika, Egipta, Iraka, Maroka, Gruzije, Irana, Pakistana, članovi Savetodavnih tela Krune i g-đa Beatris Grozdanić.

Fondacija Princeze Katarine već dugi niz godina organizuje dobrotvorni božićni i uskršnji bazar kako bi pomogla raseljenim licima, izbeglicama i socijalno ugroženim osobama koje izdržavaju svoje porodice prodajući ove divne rukotvorine. Na ovogodišnjem bazaru učestvovaće više od 30 izlagača iz cele Srbije. Fondacija Princeze Katarine zahvalna je na ljubaznosti i gostoprimstvu upravi tržnog centra Delta Siti.

Božićni bazar rukotvorina biće otvoren danas do 22:00 časa i sutra od 10:00 do 22:00 časa u tržnom centru Delta Siti.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.